Публикувано на 20.09.2022 / 22:09

ПЪЛЕН И ТОТАЛЕН ПОТРЕС

Добра реакция на социологическите агенции. Същото трябваше да направят журналистите и политиците, когато Лена Бориславова каза безадресно, че вземат по 4 000 лв. на месец от Русия. Без нито едно име, без нито едно доказателство.

В същото време стана ясно колко милиони долари раздава „Америка за България“ на конкретни хора, но не последва никаква реакция на възмущение….

Хазарта направи същото като Лена онзи ден – изрече безобразна лъжа, че някаква агенция искала на „Промяната“ 100 000 лв. за един процент отгоре. Това наистина е пълно безобразие, ако не кажеш името на агенцията и не стигнеш докрай в разобличаването ѝ. Едно изследване струва между 15 и 20 000 лева, което не носи почти никаква печалба на агенциите.

Идиотско е да кажеш, че някой ще ти поиска 100 000 лева за процент отгоре. Това означава, че въобще не си в час с тази тема. Някои от социолозите играят политически, разбира се, но не безобразничат повече от другите българи в други професии. Правят го внимателно, без груби манипулации и то предимно в интерпретациите на числата.

Истината е, че българите масово лъжат когато ги питат за кого ще гласуват, а мнозина от тях решават в последния момент за кого да го направят. Големите разлики в резултатите идват оттам, а не от някаква дирижирана манипулация. Самите социолози са в конкуренция помежду си и трудно могат да се вкарат в общ кюп за тотална манипулация, да не кажа невъзможно. Освен това е илюзия, че хората масово следят социологическите изследвания и се влияят от тях за кого да гласуват.

Истината е, че ги следим шепа хора, които по професионални причини се интересуваме от политика. Този филм съм го гледал 20 години и съм забелязал, че когато резултатът не ни изнася са виновни социолозите, а когато бием няма проблем:) Мисля, че е отвратително да се стоварва вина върху цяла една гилдия, която общо взето си върши добре и съвестно работата, далеч не само по време на политически кампании.

Изумен съм от популярността на Ицо Хазарта и неговите публични доноси, които прави редовно, откакто е депутат. Не знам какво свърши докато беше в парламента, но виждам, че е доста ниска топка. Ограниченост, която ръси простотии в размерена реч. Неговите фенове са деца, които го боготворят. Ами това е за забрана, а не за алодисменти. Тотално сбъркана история. Вземете и му прочете текстовете на чалгаджийските песни. Това е Слави Трифонов на градската десница. Недоразумение на претенциозния ѝ вкус, което ходи на работа в парламента с разширени зеници.

Пълен и тотален потрес.

Явор Дачков

Коментари 27 за
“ПЪЛЕН И ТОТАЛЕН ПОТРЕС”

 1. тримата герои на Доньо Донев – просто политик,педер политик и педер певец

 2. Ами когато тоя келеш заяви, че бил заплашван със смърт и отказа да обяви от кого? Сульо-пульо, който хвърля кьорфишеци – по примера на Кирчо и Кокорчо – защото е наясно, че няма да му бъде поискана сметка за клеветите.

 3. Дачков,занимаваш се с маловажен въпрос,по добре чепкай от тук нататък твоите авери от ДБ където някакъв си изрод,именуващ се глиги е готов да евтаназира деца,които той нарича изроди,отвратително и нагло говори за детски органи и продажбата н а деца от родителите им. Престъпно и сатанинско е че сандов,мирчев,оная общата защитават тоя изрод.Чист фашизъм

 4. Вече нямало да ядем отровни плодове и зеленчуци, хуя му. В големия вятър покрай яйцата си зех и седем домата, венците ми се подуха кът балони, и със силна щипеща болка, сякаш ям сода каустик. Питам продавачката доматите български ли са, тя вика не са, не ги знам точно от коя държава са. Българските са вътре. Отивам, поглеждам българските, три лева и нещо, и български, небългарски, зимам си от по евтините, дет не се знаело от къде са. 2.60лв. ДЪРЖАВАТА ИЛИ ДА СИ ВЛИЗА В РОЛЯТА, ИЛИ ДА СИ ХОДИ У ДОМА НА ТОПЛО. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НИЙ НАРОДА ЩЕ Я ОСЪДИМ ЗА УМИШЛЕН, ЦЕЛЕНАСОЧЕН, МАСОВ ГЕНОЦИД ВЪРХУ БЪЛГАРСКОТО ДЪРЖАВОТВОРНО НАСЕЛЕНИЕ. Управляват ни масови убийци. Навсякъде гъмжи от отрова.

  1. Хубаво направиха циганорите, че разхвърляха отровните варели из цялата ни Мила Родина, че дано най сетне и слепите прогледнат. А убийците отровители да се сетят, че отровата няма как да не стигне и до тях, и до техните дечица.

   1. А стига и ти,ма с тез твойте малцинства и бацили !
    ОФ-то не може се изказа от тебе,ред не му оставяш
    Дай шанс на човека !

 5. Добро утро !

  А бе ,вярно ли е,че ОФ било само псевдоним !?
  И то на самият Ксерокс Копиркин !!!
  Направо съм зашеметен от тази новина …
  Великият Копиркин,аз контактувам лично с Великият Копиркин – Ездача на Западни сайтове !!!
  Не ,не мога да повярвам…

  Венсеремос

  1. Той е. Изразява мнението си, чрез мнението на други. Трудно му е да състави изречение, камо ли да направи извод.

  2. Ей простия чугун си е прост чугун, или ти си пишман дИмократ.
   Хули, плюи – ясно е на кой е патерица за тези избори този сайт.
   Миналата година беше на оня миндил и буквената партия, тази година е на ер-джолан.
   Много сте забавни и редовните изхождащи се под статиите и статио-пишещите.
   КОЙ ви даде ЧЕКМЕДЖЕТАТА ВЕ ?
   Вашите ДОВЕРЕНИ източници?
   ИЛИ ЦРУ/МОССАД ЗА ДА ИЗГЪРМИ БИШОНА ТИКВУН ТА ДА ТРЯБВА ДА ИЗТЪРПИМ КРАДЕВ И НЕГОВИТЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ?
   П.С – Водката е най-щетосващия мозъка и черния дроб алкохол след ментетата, понеже си е менте по рождение по наш’те магазини.

 6. Хазарта е гнусно, нарцистично, наркоманско копелеленце.Останалите : ДБ, ПП , ИТН са секта и са сол ташаци на Тиквата, особено разградската селска секта. Всички те активно работят за завръщането на Тиквата и ще им се получи. Това им беше и плана и целта…..

 7. Има банкянска разбойническа организация,няма нормалност в държавата.Защо вашия сайт не смее да даже нито дума критична, за банкянския разбойник?

  1. Май не си спомняш , че този сайт изигра огромна роля , сега да сме в това положение . Ако тук не се е писало това за което ти искаш , не знам къде на друго място е писано.

 8. Майките от „Системата ни убива“ се събраха пред входната врата на централата на „Да, България“ след скандалното видео с техния кандидат-депутат Иван Калчев – Глиги, пише Трибюн.

  Припомняме, че той защитава правото на родителите на евтаназия – „ако ти се роди „урод“, трябва да можеш да го убиеш„, както и търговията с органи.???!!!

  ОБИКНОВЕН …НАЦИЗЪМ и ЦИНИЗЪМ…Господа Съдебни Заседатели!!!
  Тихо да НЕ Събудим ПроКУРатурата която е Завряна в Г-ЗА на Демокрацията !!!П.П. и ТЕ са СЪЩИТЕ!!!

 9. Тоя хазарта се доказа като абсолютна курветина, мръсна свиня.

 10. Искрено потресен съм.
  Светът мирише на Война…
  А България…България …………
  …все повече се овонява на лайна.

  Вемсеремос

  1. Абе боклук миризлив ,ти пак ли плагиастваш като крадеш написаното от хората без да посочваш източникана информация .Това че си прост монарх фашист си е твое право ,но да крадеш чужди мисли е престъпление ,знаеш ли го това .

   1. Извинявайте ОФ ,Вие не сте ли другаря Ксерокс Цитатов Копиркин под прикритие така да се каже,инкогнито тука при нас ?

    Изключително ми е драго да контактувам с най-производителния цитатор в света !
    Вие сте направи машина за копиране и то от мега класа !

    Много ви се кефя как ги оправяте тея западни сайтове.
    По три на нож !
    Изумително.

  2. Г-н Вейронов, войната почна.
   Среща след нея на входа на езерото „Ариана“, един ден след обявяването на победата в 11:00 ч..

 11. Една социологическа агенция как се издържа, откъде има приходи? Кой плаща на агенциите? Голф игрищата, винарските изби, луксозните вили и къщи, хотелите с какви пари се строят? Как стават тия „проучвания“? Вие чули ли сте на някой да му звънят и да го питат за коя партия ще гласува? Досега не съм бил никога обект на социалогическо „проучване“. Социологията е псевдонаука за насочване на настроенията на масите и служи за манипулиране на общественото мнение. Социологическите агенции трябва да се забранят със закон. Като минат изборите ще се разбере резултата, Какви са тия простотии с тия стъкмистики!…

  1. Голаяма доза истина в критиката Ви на т.нар. социологически агенции, превръщащи социологията в „псевдонаука“. Наука е, когато има достоверен обект и надежден инструментариум. При тия агенции и двта белега са спекулативни,зашото нито се работи с представителен обект, нито анализът е чист от предварителност. Да, познават се механизмите за изкривяване и те са част от масовите поръчкови изследвания. Изследвания са и спрямо тях се наслагва и резултат, и интерпетация.

   Това е на ниво „емпирични социологически изследвания“ за политика – масово идеологемни, чрез това съществуват. Следователно, те не са надеждни и затова не само не може да им се вярва, а и не бива да бъдат четени.

   Има възможности в други частни и общи социологии за обективност и с това за надеждни ориентири в социални процеси. Но …възможности. При нас емпиричните изследвания в социологическите агенции по правило изкривяват тенеденциите. Партийността и спонсорирането й са основни причини. За корегираща радост – Българинът пет пари не дава за тия „изследвания“, защото усеща,че го мамят. Полза от мошеници и защитаващи ги „изследвания“ е, че развиват усета за мошеници и измамници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *