« Върни се назад Публикувано на 22.12.2014 / 11:36

ПУТИН ПОСЕЧЕ БОРИСОВ ЗА „ЮЖЕН ПОТОК”. НАКРАТКО – „ХУРКА” ЗА БОЙКО.

ПутинПутин ПОСЕЧЕ Борисов за „Южен поток“, номерът с „разрешението“ не мина. Александър Новак ОТРЯЗА Теменужка…
Кахърни празници се заформят за Бойко Борисов. Сигналите от Русия за него са потресаващи – номерът с „разрешението“ не мина. Оказа се, че Кристалина Георгиева напразно се е натягала да обработва бюрократите в ЕК. Путин ПОСЕЧЕ Борисов за „Южен поток“. Читалището в Банкя може да му подготви като подарък за „ЧНГ“ постановка на самодейците – „Късно е, либе, за китка“. Дърдоренето на Б.Б., че Путин е политик и „може да каже всичко“, а той не бил виждал документ за отказа на Русия от „Южен поток“, е поредният досаден опит на „момчето с филия с мас“ да си измие кунките. Очевидно е, че пред руския президент такива пунтове не минават.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова вече е информирала Бойко Борисов за резултата от разговора с руския й колега Александър Новак, който я ОТРЯЗА очаквано. Накратко – „хурка“ за „Бойко“. Колко пъти трябва да му го показват босовете в Русия на Б.Б., че врътките му не им минават? Колко? Играта на Борисов е очеизвадна. В Брюксел го отвориха, че Русия в сегашната ситуация няма да отиде на варианта през България, защото за тях това е неизгодно. Така на Б.Б. му хрумна, ех, „блестящата идея“ да вземе, че да им даде на руснаците проклетото „разрешение“. Те така и така няма да строят. Защо да трепери Б. за арбитраж. Може пък българите да решат, че е време да го „изгонят с камъни“. Лошо.
В интервю за прокремълския тв канал „Россия“ 24 министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви, че „Южен поток“ не е актуален проект. „Ние ИЗЛЯЗОХМЕ от този проект, тъй като заради позицията на ЕК нашият бизнес модел, изграден като резултат от междудържавните договори със страните по трасето, не можеше да бъде реализиран. В момента работим по проекта, който ще реализираме с Турция.“. Точка.

www.bgsniper.com

«