Публикувано на 21.09.2022 / 9:23

ПУТИН ОБЯВИ ЧАСТИЧНА МОБИЛИЗАЦИЯ! ЗАПАДЪТ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ! /ВИДЕО/

Путин обяви частична мобилизация!

Путин: „Западът показа, че целта му е да унищожи Русия и че се е опита да превърне народа на Украйна в пушечно месо.

Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната цялост на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства“.

Afera.bg

Коментари 47 за
“ПУТИН ОБЯВИ ЧАСТИЧНА МОБИЛИЗАЦИЯ! ЗАПАДЪТ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ! /ВИДЕО/”

 1. Обърнете внимание, Русия и Путин получиха подкрепа на целия свят, ЯВНО и ПРИКРИТО, освен васална Европа и бомбардираната с ядрени бомби Япония. ВСВ беше главно в Европа, сега за освобождаване от англосанксонския диктат се надига останалия свят. У нас наблюдаваме все още парадокса на БЕЗУМИЕТО, подбрани АВТОРИТЕТИ да манипулират обществото и не малко зомбирани младежи, чиято политическа неграмотност е трудно да се преодолее. Никой не си спомня за какво воюваха американците в толкова страни по света, никой не си спомня за милионните избити цивилни в многобройните им войни, разстрела на невинни цивилни в Афганистан с дронове, командвани от европейски бази . Светът не иска и да разбере, че този Ковид не е естествен и само и единствено американските сатани плануваха съкращаването на човечеството. Всичко това не е липса на памет, а на лудост, масова.

  1. В американските училища, по история се учи как Хитлер е победен от американците и затова се е самоубил! За Русия и ВСВ – нищо!

   1. Имаше някакво изследване как се манипулира общественото мнение за победители във ВСВ .Примерно на всеки десетина години се прави изследване чрез запитване кой е с основна заслуга и кой е победителят във ВСВ и вече голяма част считат ,че основната заслуга за победата във ВСВ е САЩ и те са победителите във войната. Ето така се промиват мозъци и се променя обществената памет и се изкривява историята.

 2. Ще изкажа лично мое мнение,като офицер от сухопътните сили на НРБ, с 20 годишен опит по обучение и възпитание на войници и войници специалисти от сухопътните войски (мотострелковаците).С опит и в мобилизации-провеждане в обем от рота до преден отряд и до полк.Знам какво е да се мобилизира полк до 100% личен състав.Да ги накараш да си припомнят навиците от войнишките години за 20 дена и да проведеш с тях бойна стрелба (на полигон Ново село).Марш с машини от района на дислокация до полигона и обратно( 250 км в едната посока през гори и поля).% от машините се повреждат.Разполагане в район, заемане на позиции и прочие дейности.Русия трябва да пробие украински отбранителен район,бетон,изграждан 8 години. Трудна задача. За такива райони се използва или огромно количество артилерия от големите калибри заедно с авиация с яките бомби-над 500 кила….изграждани се удря с ядрено оръжие от нова със свръх малка и малка мощност. Иначе не става.И съотношението трябва да е 1към 5 за настъпващите в жива сила.За да се избегнат жертви трябва там Русия да удари с ядрено оръжие.Никакви тъпотии. Това е укрепен район….не е степите на Афганистан или пустинята на Ирак.Удря се яко,най малко с авио удари от бомбите от 5 и 7 тона с които Русия разполага.Не разбирам какво ги жалят.

  1. И аз съм ОЗ (по ново му от резерва) и съм обучавал войници на времето, но това към днешна дата няма значение. Нещата, които сме учили във военното училище не важат. Руснаците го доказаха. Те преобърнаха всички представи за водене на война. Влизат с 5 пъти по-малка армия и пердашат здраво и търпят по-малки загуби в жива сила и техника. Сериозните западни анализатори и висши офицери са в ступор. Никога през историята на човечеството не се е случвало това. Така, че не ги мисли! А мобилизацията се извършва предимно от хора с богат боен опит и скоро излезли от армията, а не такива, които само са били в казармата. Има и такива разбира се. Така, че обучение почти няма да им е нужно. Другото което е, че тях няма директно да ги пратят да се бият, а ще имат период на адаптация и там ще им бъде припомнянето на забравените неща. Другото нещо е, че им трябва бройка, които да запълват и прочистват завзетите райони. С тази малка армия в момента там превземат и оголват, превземат и оголват… Сега, като превземат ще запълват с резервисти и няма да има оголване и възможност за маньоври на укрите. Това е главната цел, а не да се пращат в горещи точки и да се бият, както са ни учили навремето. Сега руснаците ги насипват с бомби със самолети, после почва артилерията и чак след това тръгва кашимерията, бронираните машини и танковете да зачистват. В населени места е трудно, но както се вижда успяват. А колкото до укрепените райони те не са проблем. Спомни си за Азовстал и подземията и цялата инфраструктура там готова да издържи години обсада какво им се случи.

 3. Дебъ тая Украйна шибана и на майка и п*тката.
  Светът си отива.
  Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа !!!

 4. Нямаме думи.

  Какво се случва в лето 21-во след Христа – летоброенето признато от цялото човечество понеже сме в 2022 г., но защо е НЕПРИЗНАТО УЧЕНИЕТО на Исус – Богочовекът, проповядвал човеколюбие, взаимопомощ, братство, справедливост, равенство, обич между хората, свобода, истина, всичко описано в 10-те Божи заповеди. А се случва обратното на това, което е проповядвал.

  Нямаме думи.

  10 години по-рано в 2012 г.!, какво ни е съобщил носителят на „Нобел за мир“ мистър Хенри Кисинджър, дипломат номер едно на света, записано в сайта Уебкафе.бг !

  И после какво се случва ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО на същия днешен фронт от 2014 г. насам! И какво се случва днес в Иран – нещо като „цветна“ революция, дали?..
  …………………………………………

  2012 г. Кисинджър: Израел няма да го има след 10 години!

  Webcafe.bg, Washington Post, New York Post – 05.10.2012, 16:35

  Цитат:

  „Америка сама трябва да реши дали да воюва с Иран и как да действа, а не да бъде подизпълнител на Израел.

  Думите са на легендарния Хенри Кисинджър, топ съветник по националната сигурност, бивш държавен секретар (при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд) и автор на няколко настолни за студентите по международни отношения книги.“

  „Трябва ли да правим публични изявления или червени линии, които могат да бъдат използвани от Израел като оправдание за война? Отговорът е – не“, заяви 89-годишният Кисинджър, известен с доктрината за „разведряване“ на отношенията със СССР.

  Далеч по-шокиращо Кисинджър е цитиран от „Ню Йорк пост“ с ПРОГНОЗАТА, че до 10 години Израел няма да съществува. Тя е основана на тълкуването, че преговорният процес с палестинците ще се провали, а след време евреите ще станат малцинство в собствената си страна.

  И още от сайта.
  ………………………….

  Ееееех, добри хора, как се създава държава, която след 75 години нямало да съществува?! Милиони човеци загинаха през Втората световна война и после какво топ – дипломатът на света Хенри КИСИНДЖЪР пред НЮ ЙОРК ПОСТ в 2012 г. казва, че нямало да съществува Израел след ДЕСЕТ 10 години, тоест в 2022 г.!?!

  Нямаме думи.

 5. Неведоми са пътищата Господни!
  България и Русия имат Господна мисия, това го казва Господ в Призванието към българския народ чрез Учителя Петър Дънов.
  Путин служи на Светлите сили, затова е толкова демонизиран от англо- саксонците и така наречените евра-атлантици.
  Едно е абсолютно сигурно: Господ държи всичко под свой контрол!

  1. Господната мисия на България е да слугува.
   От 1300 години история на България 800 години са прекарани в робство- византийско и турско, че и още 78 смесено съветско-американско робство.

   1. Мисията на българите е духовна, а как и кога ще се осъществи, това също е Божа работа, когато му дойде времето. То изглежда наближава.

    1. А в какво се състои духовността на предполагаемата българска мисия ?

 6. Всеки човек живее само един живот.
  А политици и военни се правят на голямото нищо и съсипват живота на хората.
  Икономически, физически и психически.

 7. Др. Путин е абсолютно прав.Не трябва да отлага повече и да търпи „цивилизоваия запад“ изгнил и „евроатлантици“ смятам че байдън ще го сменят скоро, както и европейския елит от политици а за зеле не знам дърво или стълб инглезите ще решет,а Русия ще си вземе Новарусия

 8. СЛАВА НА ПУТИН!СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБИДИТЕЛНА АРМИЯ! СЛАВА НА РУСИЯ!

 9. „Европа е със свалени гащи и към Нова година ще е гроги – в пълен фалит. Русия победи ЕС без нито един изстрел. Остави ни от глупост да се самоубием ритуално.“ Вижте цялото интервю с бившия конституционен съдия Георги Марков:

  http://skandalno.net/%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%85%d0%b5%d0%b3%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bd-191219/

 10. Цитат от поста на Кирил
  21.09.2022 в 11:33:

  „Как този свят не си извади поуки от две световни войни. ….“
  Именно!

  Как този свят не се поучи от всички войни и как подстрекателите не разбраха, че от война никой нищо не печели!?! Пари и територии – голяма работа!
  За друго сме на Земята, за друго!

  Деба мама им ненормална и алчна (С извинение, че се включвам в тона на някои невъздържани мъжки форумци)=

 11. Нещата наистина стават сериозни! Това е като детска игра на шамарчета , първо лекичко си бият един на друг и след третите вече почва истински бой и не можеш да ги разтървеш. Просто не мога да разбера как леко леко ни бутат към нова световна война в която няма да има победители . Не знам и американците на какво разчитат ,че войната няма да стигне при тях ли ? Положението е повече от сериозно и точно в този момент тъпата Европа няма истински лидери, а джендърска дружинка която просто не знае с какво си има работа. Втората световна война с конвенционалните си оръжия ще ни се види като лекичка загрявка. Не знам но си мисля,че една грешка от двете страни ще разпали такава война ,че просто се плаша за резултатите от нея ако въобще оживеем да ги видим. Запада все пак трябва да си дава сметка ,че Русия при Путин не е Русия на Горбачов и Елцин .За жалост най-пострадала ще е Европа. Как този свят не си извади поуки от две световни войни. Нали всички разбираме ,че започне ли се в рамките на дни ще се присъединяват все пови и нови държави на страната на воюващите и после спирка няма. Турция , Китай, примерно ще се включат с претенции за които до момента са били задкулисни / и не само те а всички с нерешени териториални претенции/ и света ще се прекрои наново в частта в която остане нещо от него. Потресен съм от недалновидността на Европейските и световни лидери в момента. За жалост нищо добро не ни чака. Само се моля на бог да не съм прав, но логиката сочи натам ,че става все по страшно след всеки изминал ден.

  1. Уважаеми Кирил.
   И да се молите на Бог за съжаление ще излезете прав.
   Бог да е с нас!

  2. Аз съм най-потресен от недалновидността на нашите политикани!
   А иначе… каквото дойде. Аз няма да защитавам пачките, кюлчетата, яхтите, сараите, евробезценностите и транс изявите на никой!!!
   Освен това ако ме пратят на някой фронт, то ако командирът ми е някой, който споделя гореописаните ценности ще го застрелям без да ми мигне окото като куче.
   Също така срещу руснаци – внуци на нашите освободители НЯМА да стрелям! С тях мога да си поркам на воля…

 12. Това, което предстои в световен мащаб обезличава напълно нашите парламентарни избори. Светът ще бъде друг и настоящите ни политици ще станат излишни. Така, че считам решението ми ДА НЕ ГЛАСУВАМ за правилно.

 13. Съветвам нашите пишманполитици да заемат по-умерена позиция по предстоящите събития. Първото, което трябва да направят е да ограничат до максимум участието на платените псевдоексперти в телевизионните предавания.
  Нещата са сериозни.

  1. Съветът Ви Тагарев ли да го изпълни? Проблемът е, че той и вероятно такива като него правят „анализи“ и ги търсят медийно за анализи. Ето изказът му:
   „“Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия“, коментира пред БНР Тагарев.

   На логическо ниво Тагарев е зле: няма противоречие в „сменения наратив“ на Путин. „Днешната теза“ е последователната първа теза. На политическо ниво – очевидно е – като в добрия театър, не се казва на публиката кога да аплодира.

   За нас е важно да схващаме процеси, ако не чак – да вървим пред тях. Не, ние сме зад процесите. Както стана с газа заради Кирчовските вреди. Хайде сега Тагарев да не е Кирчовец и да си наляга парцалите. Това не е „експерт“ по логика. Що за „военен експерт“е , дрънкащ бюрократично и неграмотно. Да не би според показателите да е изкласил соросоидно в някоя „академия“?

   1. Тагарев е платен „експерт“. Той още не е анализирал изказването на Путин в навечерието на операцията. Путин не сменя наратива, а го следва.

    1. А, не се е забавил Тагарев с „анализа“ си, ето Ви го и това него имах пред вид, сега прилагам линка. А аз все още се надявам да се яви някой грамотен журналист и „да подпре Тагарев и подобните му с грамотни въпроси. Поне с въпроси:

     https://www.dnes.bg/rusia/2022/09/21/tagarev-chastichnata-voenna-mobilizaciia-v-rusiia-e-priznanie-za-proval.544333

 14. Започва се. Това, което предстои вече може да се нарече ВОЙНА.
  Както винаги нещата у нас ще се оправят от протичането на външни събития, независимо от изхода на войната.
  Какъв ще бъде резултата? Не казвам.

 15. Много подтиснат бе тази сутрин плъха шалананов.Обърканите му съждения,дивия страх във свинските му очички,злобата придружена от лигави пръски говори за едно,знае,че въмездието за него и господарите му е близко

 16. Време е да ги насметат. Интересно нашето Хвърчило какви л@йна ще изяде и на кое море ще излезе.

 17. Няма какво повече да се добави за тези от „цивилизования “ свят и техните „обективни“ медий само вижте как ББС отрази обстрела на Донецк на 19.09 при които на място загинаха 13 цивилни граждани посетили магазин като безспорно пораженията са от Френско оръдие „Цезар“ което благородните французи са предоставили на укрите да се защитават / боеприпаса е специален /взривателя / взривява се на 25 от земята за да има сигурни поражения от осколките на снаряда 155 мм /

 18. САЩ срещу Русия в битката за Европа. Скоро почва истинската война. Но какво ще правим ние с американците и турците които искат да ни завладеят… Гответе се, защото трудно се обезврежда танк с коктейл молотов. Но като гледам трябва да прибягваме към маймунски тактики със състоянието на армията ни. На война като на война…

 19. Да и аз гледах речта му на живо по Русия -24 . Е сега вече започва тинската война на Русия във Украйна със редовната Руска армия . Със полицейски части и доброволци ,съставени от миньори певци и музиканти работата приключи . И другото важно нещо във речта на Владимир Путин е че след референдумите 4-те републики ще станат региони на Руската федерация и всяка агресия срещу тях ще се счита като нападение срещу Русия.

  1. И така войната отново ще се превърне в Отечествена за Русия, а когато това се случва има само един възможен резултат – разгром на врага до пълна победа без значение цената. Игричките на колектвния Запад и ментора му САЩ приключиха .Западняците трябва по-често да си спомнят прозренията на Ото фон Бисмарк за Русия и руснаците. Ама де толкова акъл?!

   1. „Вставай страна огромная“ отново. Тоя път срещу Русия е колективния запад. Лъжат, мажат, боя ще го ядат. Русия смачка и Бонапарт, ще смачка и клоуна с клоунчетата дето му дават оръжието, но си седят на тяхната територия. Много са задружни зеленясалите и задружен бой ще ядат

  2. Ей Ксерокс,ти четеш ли въобще тъпотиите си дето ги пишеш ?
   Изкарваш руските части участващи в украинската операция башибозук,ли какво ?!?!?!
   Я виж какво си написал,бе юрдек !

   1. Мисля че не трябва да се обижда аристократичния юрдек а да си се нарича коренида .

   2. Ей плагиатора чета чета и знам какво пиша да те еба във крадеца на чужди коментари . И ето защо публикувам новини от Руски сайтове заради такива галфони като теб . Във специалната военна операция на Русия досега от двете републки във Донбас участваха предимно хора неубучени ,това бяха миньори певци музиканти и други хора работещ
    и на граждански длъжности .Тези момчета действително се биеха като лъвове срещу обучената и пълна със наемници украйнска армия .Тези хора са найстина национални герой ,особено във раиона на Харков .но тяхната роля трябваше да бъде друга да осигуряват общественият ред във освободените градове и села един вид полицейски функции . Но от къде такъв ненормалник като теб да ги знае тези неща .Ти освен да крадеш чужди коментари и да ги представяш за свои за друго не ставаш ,да те еба във скапания монархо фашист.

   3. А ти не си юрдек ти си жив проскубан пуяк ,готов за разсфасоване и по важното крадлив плагиат ,ползващ коментарите на други хора и ги представяш за свой без да посочваш източника . А това че си малоумно мекера си личи по написаното от теб .

   4. Виж се колко си неграмотен бе утрепко мръсна , за да сравняваш защитниците на ДНР И ЛНР със башибозук тези хора се бият за своята свобода и не са наемни воиници бе проскубан ненормалник ,крадец на чужди коментари.

    1. Вярно, ама не си добре с главата ОФ-е…
     Слаб ти идва тока ли,какво…

     1. Ей долнопробен плагиат , за тока не знам ,но знам че ти си една монархо фашистка мумия със изсъхнал мозък , ненормално мекере днес на колко хора открадна коментарите и ги присвой като твои .Щото дълго време т нямаше тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *