« Върни се назад Публикувано на 26.03.2024 / 9:13

ПУТИН: ЗНАЕМ ЧИИ РЪЦЕ ИЗВЪРШИХА ЗВЕРСТВОТО СРЕЩУ РУСИЯ, ИНТЕРЕСУВАМЕ СЕ – КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯТ!

Владимир Путин на съвещание с руските служби за сигурност:

Атентатът край Москва може да е част от войната срещу Русия, която се води от 2014-а година чрез ръцете на режима в Киев.

На първо място бих искал още веднъж да изразя дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите в кървавия, варварски терористичен акт на 22 март и да пожелая бързо възстановяване на ранените.

САЩ по различни канали се опитват да убедят всички, че в кървавия терористичен акт в кметството на Крокус уж няма следа от Киев и че той е извършен от групировката ИДИЛ. Нападението е извършено от ръцете на радикални ислямисти, но Русия се интересува от възложителя на престъплението.

Знаем от чии ръце е извършено това зверство срещу Русия и нейния народ. Интересуваме се – кой е поръчителят.

Руските специални служби и правоохранителни органи ще трябва да получат отговори на редица въпроси.

Как радикални ислямисти, обявяващи се за вярващи мюсюлмани, изповядващи т.нар. чист ислям, отиват да извършват тежки зверства и престъпления през свещения за всички мюсюлмани месец Рамазан?

Разбира се, необходимо е да се отговори и на въпроса защо терористите, след като са извършили престъплението, са се опитали да отидат в Украйна, кой ги е чакал там.

Терористичното нападение е било акт на сплашване, което повдига въпроса кой има полза от него.

Това зверство може да е само звено от цяла поредица опити на онези, които воюват с нашата страна от 2014 г. насам с ръцете на неонацисткия киевски режим.

Организаторите на терористичния акт са искали да посеят паника и да внесат раздор в руското общество, но са срещнали единството на хората.

Тези, които планираха тази терористична атака, се надяваха да посеят паника и раздор в нашето общество, но срещнаха единство и решимост да се противопоставят на това зло.

Въпреки всеобщата ни болка и скръб, състраданието и законното желание да бъдат наказани всички извършители на това злодеяние, разследването трябва да бъде проведено с най-висока степен на професионализъм, обективност, без никакви политически пристрастия.

Afera.bg

«