« Върни се назад Публикувано на 12.02.2024 / 8:38

ПУТИН Е В ИСТИНАТА И ЗАТОВА Е СИЛЕН. ТОВА НЕ РАЗБИРАТ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ, КОИТО ИЗБИРАТ ЛЪЖАТА НА СИЛАТА И УСПЕХА /ВИДЕО С БГ СУБТИТРИ/

Това е пълната версия на интервюто на Путин с Тъкър Карлсън в наш превод, видео и бг субтитри, както и стенограма под видеото.

Правим го за историческата памет. С нея започна интервюто. Путин го направи скучно за аудиторията от източната част, но то беше прицелено в западната. И то за американската.

Путин изнесе лекция по история на хора, погълнати от Нетфликс и HBO, които не помнят повече от седмица, но които са жадни за смисъл, като всички хора. „Душата по природа е християнка“, казва Тертулиан преди 1800 години, а обръщението на Путин (освен към службите на САЩ и Англия) бе насочено именно към християнската душа на Западния свят. Човек на паметта, настоящето и бъдещето.

Наистина не мога да си обясня злобата срещу него, освен с ирационален бяс. Което не гарантира неговата правота завинаги, но тя е актуална сега.

Путин е в истината в този момент и затова е силен. Това не разбират умните и красивите, които избират лъжата на силата и успеха. Съжалявам, че го казвам схематично и като за дебили, но ме принуждават:)

Хубаво е да се гледа това интервю и да остане за поколенията, защото бележи крайъгълен камък в сблъсъка между два свята, които се разпадат на много светове.

Явор Дачков

Превод и субтитри: Илиян Станчев и фондация „Документални“ по поръчка на „Гласове“

«