« Върни се назад Публикувано на 16.08.2022 / 12:32

ПУТИН: ГЛОБАЛИСТКИЯ МОДЕЛ Е ОБРЕЧЕН. ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ ДВИЖАТ В СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА ПОСОКА. ХЕГЕМОНИЯТА НА „ЗАПАДНИТЕ ГЛОБАЛИСТКИ ЕЛИТИ“ ОЗНАЧАВА СТАГНАЦИЯ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ, МРАКОБЕСИЕ И НЕОЛИБЕРАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ

Президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на X Московска конференция по международна сигурност:

Има опити на западните глобалистки елити да се противопоставят на формирането на „многополюсен световен ред“.

Колкото и бенефициентите на сегашния глобалистки модел да се придържат към статуквото, той е обречен – геополитическите промени в исторически мащаб се движат в съвсем различна посока.

„Западните глобалистки елити“ провокират хаос, подклаждат дългогодишни и нови конфликти, провеждат политиката на т.нар. сдържане и всъщност подкопават всякакви алтернативни, суверенни пътища за развитие.

По този начин те се опитват с всички сили да запазят хегемонията и властта, които им се изплъзват от ръцете, опитват се да държат страните и народите в плен на един неоколониален по своята същност ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия свят, за цялата цивилизация, мракобесие и премахване на културата, неолиберален тоталитаризъм.

САЩ се опитват да удължат конфликта с Украйна. По този начин те действат и при подклаждането на потенциални конфликти в Азия, Африка и Латинска Америка. НАТО се придвижва на изток, изгражда военната си инфраструктура и превръща народа на Украйна в „пушечно месо“.

Те се нуждаят от конфликти, за да запазят хегемонията си. Ето защо те подготвиха народа на Украйна за съдбата на пушечно месо, реализираха проекта „анти-Русия“, затвориха си очите за разпространението на неонацистката идеология и масовите убийства на жители на Донбас, снабдяваха и продължават да снабдяват киевския режим с оръжия, включително тежки.

„Специалната операция“ е реакция на тези събития, която е била наложена в пълно съответствие с устава на ООН.

Afera.bg

«