« Върни се назад Публикувано на 30.10.2014 / 22:28

„Пускането на ръка” от Жозеф Дол съвпадна с пускането на парното.

Бойко Борисов и Жозеф ДолНа реновирания Лъвов мост софиянци, а и българи от всите краища на татковината ни, успяха да се докоснат до изтънчените маниери на европейския политик. Жозеф Дол пристигна в България, за да нахока подопечените си, които в яловите си напъни да сътворят кабинет, придобиват все повече комичен вид. „Пускането на ръка ” в политиката е символ на топлината и уюта и Данчето Фандъкова го усети най-добре като за потвърждение на максимата, че жертвите в името на службата са винаги оправдани!

Ясно е, че Дол и останалите от същия „дол дренки” гледат на българите като на втора ръка европейци, ако не и трета, а конклудентните му действия ни напомниха за съветите на Фердинанд към Борис : „Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното.”
Фриволният жест на Европа ни каза за пореден път – презираме ви, пълни нещастници сте! Но ще ви доим – налага се! За нас като народец – фен на страха и сервилността, остана утешението, че „пускането на ръка” от Дол, съвпадна с пускането на парното! Честито!

Константин ПарчевКонстантин Парчев
Колаж: Владимир Митсов

«