« Върни се назад Публикувано на 10.12.2016 / 12:35

ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ! ВИЕ ЗНАЕТЕ ВЪРХУ КОГО ДА ПОВРЪЩАТЕ!

бойко борисовНа фона на случващото се, на фона на воплите на вдовец, който загуби жена си в зловещата трагедия в Хитрино, покрай закъснели пожарни и полиция, покрай „изрядната“ фирма: „Дайте ми калашник, аз ще ги оправя!“, прочетете тази статия! Вие знаете върху кого да повръщате!:

Статия на Недялко Недялков, Агенция Пик, илюстравана с тази снимка:

Борисов пак на фронтовата линия в Хитрино. България се нуждае от мъже като него. Не от меки китки, льотчици под чехъл, пребоядисани свинари или халтураджии от телевизията

Харесва ви или не, при кризи България разчита на Бойко Борисов.

Докато Румен Радев гледаше опера, той потушаваше бежанския бунт в Харманли.

Сега товари пострадали в хеликоптери и събира кръв за ранените в Хитрино. И това не е демагогия или популизъм – просто Борисов така разбира ролята си във властта. Да бъде съпричастен и да помага на обикновените хора.

Сигурно звучи като евтина, сълзлива пропаганда. Само че характерът на мъжа проличава в тежки ситуации. Засвистят ли куршуми – и буквално, и алегорично. Досега не помня Борисов да се е снишавал и това тежи повече от безумните гафове, които натвори в последно време – и Кристалина в ООН, и Цецка в президентството, и бутафорните Реформатори в правителството, и охранените Котараци около държавната софра.

На кого ще разчитаме утре, когато завият вихрушките? На меките китки около Прокопиев, на внуците на Политбюро, които основаха дясна партия в бившия Дом на българо-съветската дружба? На кремълския натовец, който предаде армията и сключи експресен пиар брак с приятелката си заради папараците на ПИК? На пребоядисаните седесари, сини приватизатори и свинари, които яхнаха „Позитано“ 20? На мутрочалгаря от телевизията, който спекулира с народната неволя, за да преподпише на по-висока цена договора си с Би Ти Ви?

Не, мерси.

Борисов, ако обича, да преглътне егото си и да се хваща за работа. Длъжен е да направи ново правителство в рамките на този парламент и с това мнозинство. Времето не търпи отстъпление.

Останалото е водевил – „коледен“ кабинет на дискредитирания Плевнелиев за един месец, после втори служебен кабинет на Радев за два месеца и половина. После нови избори, които вероятно ще възпроизведат подобно на сегашното статукво.“

Самоубийствени разходи, нерви, енергия, институционална криза, съсипия за дребния и среден бизнес, ненавист, разделение в обществото като след Десети ноември… Кому е нужно всичко това?

Борисов е човек на честта и не бива да се държи като обидено хлапе. Не е късно разумът да надделее, защото държавата се нуждае от него тъкмо сега. По-добре няма да става, нека не се лъжем. Все по-трудно ще е, а България се нуждае от мъже на място в задаващата се буря.“

afera.bg

 

«