« Върни се назад Публикувано на 05.06.2014 / 20:47

ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ: МЕСТАН ПРЕБОРИ БОРИСОВ ПО МАКСИМАТА НА ДОГАН!

 

„Голямата новина от днес е спечелването на едно старо дело на България в Европейския съд срещу Европейската комисия по повод „Южен поток“. Това е изключителна новина. Решенията за българската политика и за българския народ винаги са се взимали някъде Навън. Преди са се взимали в Берлин, после в Москва, сега в Брюксел и Вашингтон, така че не бива да разглеждаме нашата политическа ситуация извън контекста на външните процеси, които текат през последните месеци.

Струва ми се, че за първи път, откакто Лютви Местан е лидер на ДПС, започна да реализира на практика максимата на неговия учител в политиката Ахмед Доган, че един голям политик трябва да създава събития, а не да следва събитията.  

Нещо, което останалите политици не правят, включително не прави президентът Плевнелиев, не правят външният министър Вигенин, Бойко Борисов, дори Сергей Станишев.

Ако някой е преборен днес, то това е Бойко Борисов. Вижте първите реакции. Понеже онзи от Банкя е първосигнален, какво каза на пресконференцията: Ами ако не може правителството да си подаде оставка, отиваме на избори догодина 2 в 1. Това е реално признание на офертата на Местан. Борисов няма друг избор. Той не може да предизвика нищо. Той цяла година се правеше на клоун – ту влизат, ту излизат. Поведението на Борисов и ГЕРБ е проява на политическа шизофрения.

Има два момента, които трябва да бъдат отчетени, когато се коментира за бъдещо партньорство между ДПС и ГЕРБ. Не съм запознат дали в този консорциум от фирми, които ще строят „Южен поток“ има фирми свързани с ДПС. Ако няма такива фирми, нещата стават ясни. Това е едното – покана за преосмисляне на участието. Горе долу Барозо направи същото, защото неговата реакция изобщо не бе свързана с някакви ценности или други морални причини, ставаше дума за фирми, които ще спечелят повече пари.

Цялата тази ситуация, и в Украйна, която рефлектира и у нас, е борба за газа – дали ще е природния газ на Русия, или ще е шистовия газ на американците. Не си правете никави други илюзии, това е битката.”, заяви проф. Людмил Георгиев пред БНР.

По-късно проф. Людмил Георгиев написа на страницата със Фейсбук:

МУТРАТА Е В СИТУАЦИЯ ШАХ, КОЯТО ЗАПЛАШВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТЕЖЪК ЦАЙТНОТ, ЗАЩОТО ПРОСТО НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД!

Предварително искам да предупредя, че следващите ми думи са опасни за хора с партийни капаци на очите и слаби сърца, но пък се надявам мислещите хора да разберат! За журналисти, анализатори, коментатори и политици предупреждението се разбира от само себе си, тъй като огромната част от тях хем са с капаци и слаби сърца, хем не са мислещи…Преди всичко не мога да не споделя, че все още продължавам да се смея на идиотизма, според който днес се е случило събитие, което определя и ще определя политиката в България, като се има предвид пресконференцията на Лютви Местан! Не, че това не е вярно – по-скоро ужасяващи са реакциите, притесненията, въжделенията, стремленията, заклинанията, заканите и всички подобни глупости, които прозвучаха отвсякъде!

Веднага искам да кажа, че Мутрата Борисов и неговата шайка от ГЕРБ първи разбраха, че Местан ги пуска по пързалката, изземва им единствения живителен изход в тази ситуация – идеята за предсрочни избори! Мутрата е в ситуация шах, която заплашва да се превърне в тежък цайтнот, защото просто няма полезен ход! Откровено мога да кажа, че възпитаниците на улицата, каквато е шайката на ГЕРБ, много бързо може да усети кой ги пързаля и кой може да ги подкрепя наистина!…
Едни от най-големите смешници в ситуацията отново се оказаха Раданчо Кънев и неговите „реформатори“ – те хем казаха, че са причина за падането на кабинета „Орешарски“, което все още не се е състояло, хем обвиниха партньора си ГЕРБ от Европейската народна партия, че е мафиотска структура! Сякаш забравяйки, че преди седмица Радан се извини на Мутрата и обвини съдебната система, че е произнесла присъдата над Цецо Цървула под политически натиск?!? Такъв кретенизъм, дами и господа, е възможен само в средите на Реформаторския блок!…
За Бареков няма да говоря – той, горкият, все още не знае на кой свят се намира…
Но най-голямата трагична реакция наблюдавам в редиците на почитателите на БСП, същите тези, които с основание до вчера искаха моменталното връщане на партията си към исконните леви ценности! Изведнъж тези другарки и другари забравиха всичко и вкупом се обявиха срещу мръсните турци от коалиционния си партньор ДПС, благодарение на който впрочем те за втори път помирисват власт след 1996 год.!

Трагедията на тези другарки и другари се свежда до това, че те вече са склонни да забравят разкраченото положение на БСП – хем да бъде дясна, хем лява партия, въодушевявайки се от измисленото си обединение срещу предателите от ДПС?!? Искам да ви кажа, драги ми другарки и другари, че по тази линия собствената ви партия ще продължава да се подиграва над вас, а вие ще приемате това като благодат!!!

Впрочем, нима не съзнавате, че с тази поредна акция не ДПС, а собствената ви партия си играе с вас?!? Много жалко, ако продължавате да реагирате по този първосигнален начин – вие просто отлагате основателното ви настояване БСП да се превърне в лявата партия на вашите мечти!

Впрочем, да ви кажа отсега, че това никога няма да се случи, че елитите на вашата партия никога повече няма да се върнат към вашите лелеяни леви ценности!
Това е, засега, уважаеми дами и господа, скъпи другарки и другари!

Afera.bg

 

«