Публикувано на 23.03.2020 / 16:43

ПРОФ. ДИДИЕ РАУЛ: ГОДИШНО В СВЕТА 2,6 МЛН. УМИРАТ ОТ РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ! ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА УМРЕМ ОТ ДРУГО, ОТКОЛКОТО ОТ COVID-19! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ КАКВО МИСЛЯТ ОНЕЗИ, КОИТО ОБРАБОТВАТ СВЕТА ПО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ!

ПРОФ. ДИДИЕ РАУЛ: ГОДИШНО В СВЕТА ИМА 2,6 МЛН. УМРЕЛИ ОТ РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ! ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА УМРЕМ ОТ ДРУГО, ОТКОЛКОТО ОТ COVID-19! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ КАКВО МИСЛЯ ОНЕЗИ, КОИТО ОБРАБОТВАТ СВЕТА ПО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ!Боян Чуков:
Приятели, пускам преведено интервю с професор Дидие Раул от Марсилия, който е едно от най-големите светила в света по темата. Интервюто е от днес. Моля за извинение. Преводът ми не е професионален. Не владея терминологията, но се разбира много ясно какво иска да каже Дидие Раул

На 21 март 2020 година вестник от Марсилия. Той е потомствен френски лекар инфекционист и микробиолог. Баща му е военен лекар. Той и неговият екип са открили над 60 нови вируса. Той влиза в списъка на 400-те най-цитирани биомедицински автори в света. Нееднократно е награждаван с високи правителствени награди във Франция. Притежател на следните отличия:
2002 : Prix d’excellence de la Société européenne de microbiologie clinique et maladies infectieuses
2003 : Prix de la Fondation française pour la recherche
2005 : Medical grand round, hôpital de Chicago (Etats-Unis)
2006 : Medical grand round, université de Stanford (Etats-Unis)
2008 : Prix Sackler Lecturer, université de Tel Aviv (Israël)
2010 : Grand Prix Inserm
2015 : Prix de la Fondation Louis D

Въпрос: 627 починали за един ден и 40 000 случая на COVID-19 в Италия, това не е „грипчето“, за което Вие говорите няколко седмици…

Отговор: Вероятно, не схващате от първия път. Всички ситуации трябва да се разглеждат в перспектива. От кое инфекциозно заболяване се вълнуваше цялата преса миналата година? Шарка. В крайна сметка имаше 1000 случая, един починал и имаше ежедневни съобщения в медиите. Информационният свят живее в паралелен такъв на моя, този на изследването. Преминахме от едно преувеличение към изключване. Годишно в света има 2,6 млн. смъртни случая от респираторни инфекции, допускате ли си, че 5 000, 10 000 или дори 100 000 ще променят статистиката?

Въпрос: Не говорим за статистика, говорим за хора, за ограничени популации…

Отговор: Какво искате да говорите за другите? Хората умират, да. Най-големият процент на смъртност през последните години във Франция беше отбелязан през 2017 г.: 10 000 допълнителни смъртни случая през зимата, ние не знаем дори дали е грип. 10 000 мъртви са много. Но сега сме под 500. Ще видим дали ще починат 10 000, но това би ме изненадало.

Въпрос: Следователно статистическият аргумент е единствената ви призма…

Отговор: В Марсилия ние диагностирахме 120 позитивни случая, имаше два смъртни случая на хора над 87 години. Те биха починали и миналата година. От 100 проби на хора, които имат респираторна инфекция, по-сериозните случаи са, когато тестваме 20 вируси и 8 бактерии. 50%, от които не знаем какво имат, това е голямото ни невежество. За всички останали са налице 19 сезонни вируса, които също убиват. Ендемичните (когато един вирус циркулира непрекъснато в дадена общност, за него се казва, че е ендемичен) коронавируси убиват повече китайците. Аз се сблъсквам постоянно с причините за смърт в целия регион, с тази нарастваща тревожност: за момента има вероятност повече да умрем от други неща, отколкото от Covid-19. Старостта, съпътстващите заболявания и късното лечение са фактори на смъртността. Може да е нечувано, но е реалност. Единственото, което ме интересува, са данните, суровите данни. Данните ще останат, мненията, те се променят…Не предсказвам бъдещето, но не се ужасявам абсолютно.

Въпрос: Как си обяснявате ситуацията в източна Франция?

Отговор: Аз съм учен, това което липсва в страната; голяма част от политическият и административен свят реагират като вас (медиите). Не бива да реагираме така. Единствените данни, които ме интересуват, са данните от наблюденията, аз нямам мнение. Само пресата говори за това, което се случва в източна Франция, аз нямам данни. За Италия се говори, че е много зле. Получих анализ. Там е като навсякъде, хора на възраст над 75 години. Японците направиха един много хубав експериментален модел. Те ограничиха възрастните пътници в кораба Diamond Princess. Видяхме, че е заразно, 700 бяха поразени. Но въпреки рохките пътници, само 1% починаха. Реално това наблюдаваме. Когато починат 1000 човека в източна Франция, ще кажа да, сериозно е.

Въпрос: Вие непрекъсното сте против мейстрима…

Отговор: Това не е така защото няколко човека в Париж мислят определени неща. И поради това съм против мейнстрима. В моят свят аз съм звезда. Въобще не съм против мейнстрима. Аз се занимавам с наука, а не с политика. Инфекциозните заболявания не са много сложни, те са диагностика и лечение. Това са елементарни познания. Ако хората нямат елементарни познания за инфекциозните заболявания или хлорохина, които се изучава трета година медицина, няма как да помогна. Няма да образовам повторно онези, които обработват света по телевизорите. Пет пари не давам какво мислят другите. Не съм аутсайдер, аз съм от тези, които са в авангарда. Истинският въпрос е: как тази държава стигна до това състояние, че предпочитаме да слушаме хора, които не знаят, а не тези, които знаят?

Въпрос: В клинично изследване са 24 пациента, колко са лекувани след…

Отговор: Лекувахме други, но няма да кажа колко. Първо ще информирам министерството.

Въпрос: След 6 дни вирусното натоварване (количеството вирусни частици в определен обем биологична течност на заразения организъм) при 75% от пациентите е отрицателно, излекувани ли са?

Отговор: Те са излекувани от вируса. Но ако имате увреждане на белите дробове, то няма да изчезне след три дни. За момента ние също не знаем дали след като се излекувате, може да се разболеете отново. Това не е описано от китайците, които имат два месеца аванс пред нас.

Въпрос: Какво ще кажете за тези 25%, които са все още позитивни?

Отговор: Не сме имали влошаване в разглежданите случаи, но не виждаме хора в сериозно състояние. За момента, сериозни случаи са тези, които не са открити, нито се лекуват и пристигат с много сериозна дихателна недостатъчност. Те отиват направо в реанимация и там ще починат. Ако прегледаме и лекуваме хората по-рано, непременно има по-голям шанс да ги спасим. Отколкото 48 часа преди терминалната фаза.

Въпрос: Вашата стратегия в началото на епидемията е да мобилизирате всички IHU (Institut Hospitalo-universitaire Méditerranée Infection à Marseille, институтът, който ръководи професор Дидие Раул), за да направите масиран скрининг/пресяване. Защо това не бе национална стратегия още от самото начало?

Отговор: Това не е моя стратегия, а въпрос на здрав разум. Не знам защо не е национална стратегия. Това е политически избор. Аз си изпълнявам задълженията. Точка. Правя това, което трябва да правя. Свиря моята партитура в произведението. Не съм измислил театъра, нито текста. Аз съм единственият, които има класическа мисъл за инфекциозните заболявания, когато всички останали си изпускат нервите…

Въпрос: Как ще коментирате страничните ефекти от лечението с хидроксихлорохин?

Отговор: Това, което говорят хората за страничните ефекти е несвързано. Това са хора, които не са отворили медицинска книга от години. Над 1 милиард са го приемали, хора, които страдат от лупус (автоимунно заболяване) го приемат десетилетия… Знам много добре тези лекарства, лекувам от 20 години 4 000 човека с Плакенил (лекарство). Не съм аз, който е странен, хората са невежи. Няма как да ми обясняват токсичността на това лекарство.

Въпрос: Правителството обяви, че ще разшири тестването на хидроксихлорохин, но от екипи, които са независими от вашия, защо?

Отговор: Нормално е. До преди 30-40 години, когато се сблъскахме със заболяванията, които лекувахме лошо или не, методологията не ни интересуваше. На първият, който е имал стафилококова инфекция, му е даден пеницилин. Излекуван е и всички са доволни. Тъй като станахме по-компетентни, трябваше да извършим двойно слепи експерименти, след което да направим публично достояние данните от тях. За да няма измамници, по-специално заради финансовите интереси. Днес от китайците знаем, че средно разнасянето на вируса е 20 дни. Ние нямаме средства за измерване на вирусното натоварване. Виждаме, че то намалява, това се случва. Не ни трябваше контролна група. Доволен съм от разширените проучвания с лекарства, които действат, аз съм само лекар. Ако ми нямате доверие, това не е мой проблем. Хора са лекувани в целия свят. Не че се чувствам по-отговорен за болните в Париж, отколкото в Корея. Най-интелигентните ще бъдат най-добре обгрижвани. Не се опитвам да бъда арогантен. Ако хората не желаят да гледат на числата, не мога да им помогна. Ние реализирахме 2/3 от тестовете във Франция, създадохме военна машина. В крайна сметка. Не можете да накарате да пие вода магаре, което не е жадно.

https://fakel.bg

Коментари 21 за
“ПРОФ. ДИДИЕ РАУЛ: ГОДИШНО В СВЕТА 2,6 МЛН. УМИРАТ ОТ РЕСПИРАТОРНИ ИНФЕКЦИИ! ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА УМРЕМ ОТ ДРУГО, ОТКОЛКОТО ОТ COVID-19! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ КАКВО МИСЛЯТ ОНЕЗИ, КОИТО ОБРАБОТВАТ СВЕТА ПО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ!”

 1. Не съм корифей във вирусологията – признавам си! Този човек изобщо не се вписва във настоящата истерия, но е излекувал хиляди хора … На кого да повярвам – на световните мисирки или на него?!

 2. Anitka Nikolova ти май заместващ Noveli Zareva, този „шаман“ все пак лекува хора, не можеш и на малкото му пръстче да стъпиш ама за критика готов! Алеко, Алеко……Верно са 80%……

 3. Ако си параноик, това не значи, че няма никой под леглото ти… Все повече ми се струва, че този избирателен по възраст вирус не е дошъл случайно. От десетки години се говори за намаляване на човечеството, Римски клуб, Билдербергски, Давос – въртят, сучат – тази тема е псотоянна. Измислиха Грета Тунгерг, която забранява на родителите си да имат повече деца, въобще фашо-екологията разглежда човека като вреден вирус, който трябва да се маха. Пак там удрят – намаляване на човечеството. Цялата гей-транс – би политика на абсолютно налагане на извращения и пренебрегване на нормалните хетеросексуални хора – пак там удря – намаляване на човечеството. Там слагам и екстремния войнствуващ фенинизъм , който вече твърди, че всеки хетеросексуален акт, дори по любов и между съпрузи, по своята същност е насилие над жената (!)
  . Спин и ебола удариха повече Африка, черокожото население, гей-фем-еко удариха повече белите, сега почва пресяване по възраст. Ще си отидат много уж ненужни хора – над 60-70, всъщност, от социална и семейна точка те са много нужни хора, защото те дават връзката с миналото и поколенията и възпитават внуците. Тази котва на паметта искат физически да я отрежат и, мисля си, после ше намерят нещо друго за по младите, които вече ще са с тотално промити мозъци и полу-виртуално битие.
  А за младите си мисля, че вече са достатъчно отнесени и зафилмени, за да се примирят лесно със загубата на старшето поколение.

  1. ABSOLIUTNO VIARNO! TOCHNO TOVA E ISTINATA NAMALIAVANE NA NASELENIETO NA PLANETATA!
   IZTREBVANE NA VAZRASTNOTO NASELENIE ZASTOTO TO HARCHI MNOGO ZA ZDRAVNI GRIZI ZIVEVE DALGO BLAGODARENIE NA MEDICINATA ISAOTVETNO DALGO VREME POLUCHAVA PENSIA VSE OGROMNI RAZHODI OT BIUDZETA!

 4. Днес не съм коментирал във форума, защото имах много работа:
  1. На разходка – в коридора;
  2. На ресторант – в кухнята;
  3. На кино – в хола;
  4. На фризьор – бръснене в банята преди да се покажа на балкона;
  Изобщо – живот журнал!
  Утре може да отида и до магазина – в мазето…

 5. С една измислица удряш Тръмп, Русия, Китай, Иран, ЕС и др. едновременно!? Световния господар, просто си е Световен господар! До колко ще успееш и къде ще успееш е друг въпрос. А, хората, човека, е бройка и статистика. Просто войната в горещия и вариант за прочистване на човешкия материал е несигурно средство в наши дни, защото може да избие в Неочаквана посока. Хора, събудете се!

 6. След прочитане на горното и информацията за здравият 34 годише италианец, починал за часове от КОВИД-19 , започвам да си мисля, дали без да забележа и моето съзнание не е промито – почнах да вярвам на някои за сериозноста на положението. До сериозно е – съгласен съм с проф. Димитър Иванов, сериозно е , защото ежедневно се убива средния и малък бизнес! Скоро всички ще останем без пари! Няма да ми помогне, че ще разчекнат финансовия гений – министър! Аз ще бъда без пари и за хляб! Тежко им – гладния не се страхума от нищо!

 7. Не знам как е по-света,но се усеща,че в Бг една шайка,навярно по-масонска линия има интерес да се обявяват всеки ден нови глави добитък!Ако Радан казва истината,за два милиарда и нещо евро за Бг,значи всичко е ясно!Днес двама,утре трима,“мъртви души“

 8. Пандемията с коронавируса е целенасочена операция подготвена от затворения политически кръг на неолибералната теория и финансирана от големите „онлайн“ компании с оглед преминаване на търговско-банковите операции в режим на „work in home“ (работа в дома). Целта е спестяване на огромните разходи по наемане и поддържане на офиси, заплащане на извънреден труд, разходи за охрана, обзавеждане, храна и излишна администрация. В компаниите свързани с производителна дейност остават да работят само обикновените работници, като целта е състава им да бъде заменян с много по-ниско платения труд на гастарбайтери и мигранти, като управлението им също ще се осъществява по метода „work in home“.
  Всичко това има и своя политически ефект, а именно ускорено разпространение на тъй наречената „АСОЦИАЛНОСТ“, чиято същност е: 1. Ограничаване на социалните контакти. 2. Обезличаване на етнонационалностите, чрез игнориране на обичаи, нрави и традиции. 3. Въвеждане на дистационни форми на обучение. 4. Омаловажаване на историческата памет, чрез промяна на исторически събития и насочване на интересите на индивида към бъдещето. 5. Ликвидиране на понятието „политика“, чрез втълпяване в съзнанието на хомосапиенса до ниво на „жизнена необходимост“ на понятията „лична свобода“, „личен избор“ и „личен интерес“. 6. Постепенно отпадане на необходимостта от понятието „култура на живо“ и заменянето му с понятието „онлайн култура“, чрез преустановяване на финансирането на театрални и оперни постановки, фестивали, конкурси и други мероприятия, изискващи събиране на хора.
  АСОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА е апогея на властващия неолиберализъм, в която обществено-политическите отношения ще бъдат съставени единствено и само от роботизираните действия на отделните индивиди. Това ще гарантира тоталното господство на световната олигархия в един спокоен за нея свят. Свят без пряк обществен контакт и на безразличие.
  Започна се!

  1. Така е колега ИСТИНА – това им е апогея.
   Защото.

   Законът в Природата е, че тя НЕ ТЪРПИ еднообразие, ПОВТОРЕНИЕ!

   (на старото крепостничество, регрес, да речем асоциалност)

   Природата обича разнообразието в прогресивна и ВЪЗХОДЯЩА степен!

   Предстои изява на духовната култура на хората – най-възвишените и БЛАГОРОДНИ чувства на човека
   трябва да се проявят с всичка сила!
   И всички народи, общества и индивиди и системи трябва да се насочат натам.

   Ако съвременните народи не вземат тая насока – те ще БЪДАТ ЗАСТАВЕНИ за това от Природата,
   чрез изтощаване на тяхната нервна система – ще станат неврастеници.

   И така желаят или не, ще бъдат ПРИНУДЕНИ да напуснат старите разбирания и стремежи
   и да тръгнат по новия път.

   Хармонията във Вселената и необятния Космос – НЕ МОЖЕ да бъде нарушавана!

   🙂

 9. ИНТЕРЕСНО!

  От данни на Севернокорейския НОЩ (Национален оперативен щаб) за борба с коронавируса, публикувани в техния си Интернет, разбираме следното:
  – вчера към 8:00 местно време (+7 часа от нашето) заразените са общо 3-ма, а към 16:00 – общо 0 (нула);
  – днес към 8:00 заразените са общо 5-ма, а към 16:00 – общо 0 (нула).
  Вижда се ясно, че смъртността е 0%.
  Явно системата на здравеопазването им е много ефикасна!

 10. Същите глупаци като вас едно време са казвали – стойте на затворено, не отваряйте прозорците. По времето на чумата.

 11. Топ 3 на причините за смърт по света
  Тази година
  Исхемична болест на сърцето
  20 161днес
  15.51 %
  2 138 817
  Инсулт
  14 370днес
  11.06 %
  1 524 457
  Инфекции на долните дихателни пътища
  7 347днес
  5.65 %
  779 394
  Брояч на смъртността поради липса на ИДЕИ и РАЗРУХА на НЕО-либерализма ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС и също ЛИПСА на ЗАПЛАХА от ИЗВЪНЗЕМНИ решиха да ДЕЙСТВАТ така …ако изключиме ВОЙНАТА…АКО…

  1. Извинявай ама три дена беше двадесет градуса,днес 2-3,после как няма да ти се е.б.е майката на организма!

 12. А какво казаха нашите умници за това лекарство, защото китайците го споделиха още в средата на февруари. Казаха че е съмнително неговото изпозване. А кой забрани аналгин хинина, който ползвахме още при соца – ЕВРОПАТА естествено. Помнете всички лоши злини идват от запад (кръстоносни походи, Берлински конгрес, Ньойски договор, Парижки договор, НАТО, Европейски съюз, криза, корона вирус и нова криза и т.н. Не случайно всички древни народи са почитали изгрева но СЛЪНЦЕТО защото тогава се ражда живота и не случайно сфинкса гледа на исток.

 13. Само гледайте, когато всичко отмине как Тиквата и Годжи ще оповестят, че са „хвърлили в борбата“ с Коронавируса едни 4-5 милиарда и затова „денги нет“ ! Стадото трябва да не роптае, а да благодари и целува ръка на „спасителите си“, а някой в Барцелона ще Му целува ….. и така „битият бит ебанална фраза“. Сволочи неземни.

 14. Целта на активното мероприятие e Agenda ID2020 чрез причината ковид19 да въведат масова световна ваксинация на милиарди души, изпълнители бушони Бил Гейтс и жена му Мелинда, фондация „Рокфелер“
  ЦЕЛТА чрез масова ваксинация да сложат белег на дясната ръка, знака на идващия Антихриста666 а на челото температурен датчик
  Според бивши служители ветерани от USarmy, бивши ЦРУ служители образа на Антихриста ще олицитворява от Бенаиамин НЕТАНЯХУ kойто ще се превъплати в ролята на ЛъжеСПАСИТЕЛ от опасния враг ковид19 ще влезе в Йерусалим и ще седне на златен трон карайки всички световни лидери президенти на държави и премиери да му се подчинят и поклонят като спасител на света
  Нетаняху ще влезе в Йерусалим в новоизградения III Соломонов храм издигнат набързо от равина Гершон Соломон и намирането на повод за разрушаването на светинята джамията „Ал Акса“

 15. Уважаема г-жо Томова

  Проверете какво се случва с делото на „юнаците“, който откраднаха тръбите на цялата Добричка равнина и с парите платиха акциите на Харизанов и ГЕРБ.
  Добричкият съд ги осъди на по 10 години, но „юнаците“ твърдят, че във Варненският апелативен съд всичко е под контрола на ГЕРБ и оправдаването им е уредено?? Защо никой не разследва връзките на подсъдимия Стефан Кънев и върхушката на ГЕРБ?!

 16. Това трябва да се налее в кухите герберастки кратуни, особено в една от тях. Но едва ли, хора без елементарни медицински познания ни облъчват с какви ли не дивотии. И между другото, елементарните медицински и хигиенни познания се придобиват до осми клас. Властта е безкрайно закъсняла с научаването им.

 17. Истерията е политико – икономическа ………………………………целта на определения елит . Това се очакваше отдавна ,както кулите в Манхатън !)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *