« Върни се назад Публикувано на 21.10.2021 / 16:05

ПРОТЕСТЪРИ И ПРИБЛИЖЕНИ НА КРЪГА КАПИТАЛ ПРОБУТВАТ МИЛЕН МИТЕВ ЗА ШЕФ НА БНР, КОГОТО ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ

След вчерашното отворено писмо на бившия генерален директор на БНР Светослав Костов, се разгърна и завесата на задкулисието.

Оказва се, че действащият и.д. генерален директор на БНР Милен Митев е уволнен точно от радиото за злоупотреби с обществени поръчки. Същият е отстранен от длъжност и от БНТ, където се е подвизавал за месец-два. Срещу напористия юрист Управителният съвет на БНР е подало сигнал в прокуратурата и АДФИ за неправомерно подписани договори за електроенергия. Наглостта на Милен Митев стига до там, че е съгласувал за законосъобразно докладната на Андон Балтаков и то без да е назначен за служител на БНР.

Както се разбра, самата шефка на СЕМ Бетина Жотева е лобирала Милен Митев да бъде върнат на работа в радиото. Но защо? Защото е момчето, близко до обкръжението на Цветан Цветанов и Александър Велев.

В прокуратурата е и доклада на сметната палата, която уличи точно управлението на Велев и Милен Митев в злоупотреби за близо 15 милиона лева.

Според информация с която разполага АФЕРА, прокуратурата вече е започнала следствени действия по сигналите на Управителния съвет на медията. Остава въпросът защо определени членове в СЕМ много държат радиото да се управлява от компрометирано лице, с доказани нарушения, за които е уволняван от самата медия.

Калин Аврамов

«