« Върни се назад Публикувано на 17.08.2014 / 11:44

Протестиращ срещу “Орешарски”: Манипулираха ни, срамувам се!

Протестиращ срещу “Орешарски”: Манипулираха ни, срамувам се!Поредни скандални разкрития за конфликт на интереси на заместник-министър от служебното правителство на ГЕРБ.

„Искрено и сърдечно отправям тези редове в социалните мрежи с цел осъзнаване на основание единствено и само прозрачност и истината такава, каквато е. В хаоса, създаден в стремежа на службогонството на проф. Близнашки, наред с вече произтичащата истина за лицата, избрани в уж „служебно” герберско правителство, ще допълня истината за г-жа Спаска Михайлова Петрова – избрана за зам.министър в МТСП с ресор социални помощи, социално включване и децата.

Кой и как номинира г-жа Спаска Михайлова, така известна от село Хайредин, обл.Враца? Разбира се вече е ясна информацията за номинацията й от фондация „Национална мрежа за децата”. Как и по какъв начин е избрано точно това НПО, как се взема решение от едно НПО, когато председател /по устав – Георги Богданов е издигнал еднолично номинацята на г-жа Спаска Михайлова Петрова? По устав тя е в това НПО в качеството си на член на Kонтролния съвет на фондацията. Сдружение „Нов път“ – Хайредин, на което г-жа Спаска Михайлова Петрова е председател, е член на фондация „Национална мрежа за децата”. Първи факт – много ли е трудно председателката на едно сдружение да се самопредложи както и е станало, чрез писмо? Втори факт – г-жа Спаска Петрова е българска гражданка от ромски произход известна със сдружението си „Нов път” с. Хайредин. Разбира се председател от скоро е съпруга й Михаил Михайлов. Сдружението не веднъж е давано на прокуратурата по редица жалби за неизплатени суми от участници, които са стажували в сдружението; асистенти от ромски произход по проект, финансиран от Оперативна програма „Човешки ресурси”. Разбира се жалбите както е прието в България потъват и се прекратяват преписките Това сдружение не спира да печели проект след проект от Оперативните програми, за какво ли не – от дейности за интеграция на ромите, до стопански проекти за европчели. Това малко населено място с усвоените пари от програми трябваше да е рай досега. Гражданите от област Враца са в потрес от назначението на дамата, след фондационерстването и опороченото й име в община Хайредин. В качеството й на зам.кмет преди години, тя бе замесена в схеми с известни кардараши, като реализираше проекти, които оставаха все недовършени. Проектите бяха от присвоени средства от спечелилите фирми на г-н Сашо Филипов, тогава народен представител от НДСВ, разследван от прокуратурата за схеми за купуване на гласове.
Професионалното хамелеонстване разбира се на ромската лидерка Спаска Михайлова Петрова я направи видна партийна лидерка на НДСВ, но още в годината на падането на НДСВ тя стана видна герберка, а тайно на избори работеше с ДПС на всички ни е ясно как.
Вече години наред една мрежа от уж ромски неправителствени организации, начело с „Амалипе” гр.Велико Търново с председател г-н Деян Колев, представящ се за ром, и съпругата му Теодора Крумова, оповавйки се на близостта си /състуденти с бившия министър, управляващ еврофондовете, а сега евродепутат Томислав Дончев/, изграждат и разширяват схемата: с „Нов път” село Хайредин на Спаска Михайлова Петрова; СНЦ на г-н Ганчо Илиев от гр. Стара Загора, който пък е в управителния съвет на „ Националната мрежа за децата“ (номинирала г-жа Спаска Петрова за зам.министър). Та тези организации усвояват милиони евра от проекти за образователна, социална, здравна и каква ли не интеграция на ромите.
Имам няколко въпроса:
1. В ситуацията на несъвместимост с поста заради участие в НПО ли е Спаска Михайлова Петрова?
2. Защото сдружение „Нов път” с председател съпруга на Спаска Михайлова Петрова, както и Мрежата за децата с председател Спаска Петрова, и към момента изпълняват проекти по Оперативните програми, ръководени и контролирани от МТСП. Това според мен се нарича конфликт на интереси?
3. По какви проекти работи сдружение „Нов път” с. Хайредин?
Срамувам се, че повярвах и бях всеки ден на протестите, излъгани сме пак, защото случая със зам.министър Спаска Михайлова Петрова е може би нищо в сравнение с автобиографиите на другите в това правителство.
Искрено и сърдечно отправям тези редове в социалните мрежи с цел единствено и само прозрачност и разкриване на истината – такава, каквато е…“
Христо Николов, български гражданин от ромски произход, протестирал срещу правителството на Пламен Орешарски над 400 дни, симпатизант на „Протестна мрежа“

Правописът на писмото е запазен.
Afera.bg

 

«