« Върни се назад Публикувано на 11.02.2024 / 9:55

„ПРОСТОИДИОТ“, СЪВЕТНИК НА ВАРНЕНСКИЯ КМЕТ И ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР, ИЗГАВРИЛ СЕ С ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ, СЕ ПЪНЕ И ЗА ШЕФ НА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА-ВАРНА. ЦЕЛТА – ПП/ДБ МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ ДА ОВЛАДЕЕ ВСИЧКИ ЗДРАВНИ ФИНАНСОВИ ПОТОЦИ

Неслучайно така наречените кадри на ПП/ДБ са наричани простонародно „простоидиоти“.

Поредният „простоидиот“ изкласил знайно защо до съветник по здравните въпроси на варненския ПП/ДБ кмет Благомир Коцев и съветник на здравния министър Хинков от ДБ е някой си доцент Антон Тонев от Варна.

Същият брутално се изгаври с хората с репродуктивни проблеми на комисия по здравеопазване във варненския Общински съвет така:

„Да не забравяме, че инвитро процедурата е резервен вариант. Имаме доста по-приятен начин да подпомагаме намаляването на демографската криза“.

Дали въпросният доцент заляга на „по-приятния начин“, но не да прави деца, а само да се забавлява, е друга тема, също, впрочем, прелюбопитна.

„Шегаджията“ „простоидиот“ доц. Антон Тонев изсипа „грандиозната“ си теория за решаване на демографската криза на микрофона в комисията по здравеопазване на варненския Общински съвет и то с уговорката, че я прави „на шега и с уважение“ към хората с репродуктивни проблеми. Колко шега могат да понесат жени, които от години водят неравна битка за бебе, платили са луди пари и са ги наблъскали N пъти с хормони, можем да се сетим.

Както можем да предположим и какво уважение блика от безценния „кадър“ Антон Тонев, щом и министър, и кмет му плащат, за да ги съветва тоя изумен „капацитет“.

И вместо да бъде пометен от Варна този здравен „корифей“, ГЕРБ само декларативно излая нещо за оставка, а самият Антон Тонев започна да обикаля слугинските на властта удобни радио ефири, за да се извинява. Ама не защото е осъзнал, че е бръкнал в най-дълбоката рана на хората с репродуктивни проблеми, а защото имал претенции, че думите му били извадени от контекст, за да се ползват за опозиционно говорене.

Когато си „простоидиот“ обаче е завинаги и колкото повече мажеш, когато си се насрал, толкова повече мирише.

По този повод ще речем на новоизлюпения ПП/ДБ „политик“, че АФЕРА е наясно както кой всъщност е той, така и колко са му и моралът, и акъла. Досега не сме се занимавали с него, защото нямаме навика да превръщаме в значими хора без качества и морал, но покрай напъплилата безкрайна тълпа от „простоидиоти“, май се налага, защото всеки случайник там изведнъж кацва на височайша позиция.

Кой е въпросният Антон Тонев?

Според официалните търсачки – най-младият доцент-хирург и политик от ПП.

В официалната сводка обаче истината за неслучайните и скандални преплетки винаги е спестена.

А тя е, че Антон Тонев е от Стара Загора /според близки до него – от Старозагорско/. Завършва медицина в МУ – Варна. Следва специализация по хирургия и хабилитирането му като доцент /най младият – както уточнихме/.

Вундеркинд или хипер амбициозен кариеристичен нрав? Това е въпросът, който възниква тук.

И следва честния отговор.

Основната заслуга за шеметната кариера на Антон Тонев е на друг коремен хирург – професор Красимир Иванов, който повече от 20 години контролира здравеопазването в града и в региона. Той кадрува, той решава да има или не частни болници във Варна, той е архитекта и на концепцията за една мегаболница във Варна, под шапката на която да влязат всички останали. Той произвежда на скорост доценти и професори, които са му нужни, за да запълва различни кадрови позиции, които и да контролира /сегашната директорка на МБАЛ „Света Марина“, известна във Варна, като Терапията, е христоматиен пример за това/.

Публична тайна е, че Красимир Иванов е масон. Брат му Янко Иванов пък скандално бе осветен като бивш шеф във фалиралата КТБ, в която потънаха и пари на МБАЛ „Света Марина“, по-известна във Варна като Терапията, чийто брат – Красимир Иванов тогава беше неин шеф.

Двамата братя Иванови така организират здравния сектор във Варна, че Терапията да управлява втория по големина бюджет в града след този на Общината и да бъде сочена за пример като болницата, фрашкана със скъпа медицинска апаратура /доставките на която се свързват публично с бизнес на семейство Иванови/.

Преди години като любимец на Иван Костов, проф. Красимир Иванов бе готвен и за кандидат -кмет на Варна, но скандали, свързани с Терапията, осуетиха пласирането на проф. Иванов от страна на Костовата кохорта да играе за кметския стол.

Та, Красимир Иванов избира младата си версия – Антон Тонев и го засилва здраво до титлата най – млад доцент по хирургия. По това време Тонев е личен паж на гуруто си. На една ръка разстояние е от него и в пълна готовност да разчете и изпълни всеки негов поглед или жест и да ги превърне в изпълнена заповед.

И така – години наред. Години, в които амбициозния Антон Тонев трупа самочувствие и арогантност, които накрая му изядоха главата преди няколко години и благодетелят му го изхвърли от Терапията без право на обратен ход.

Амбициозния доктор обаче бързо се преориентира и от академичната кариера се прицели в политическата. И в ракета-носител му се превърна тъста му /заможен собственик на медицински лаборатории във Варна/.

С финансово благоволение на тъста се свързва пряко попадането на Антон Тонев на избираемо място в първата депутатска листа на ПП във Варна и влизането му в парламента, където като председател на здравната комисия самочувствието му избуя до самозабрава. Тонев започна да се появява публично в националните телевизии и да ръси акъл как да се организира здравеопазването, въпреки че няма и ден работен като мениджър – дори и в селска поликлиника.

На последните избори за народно събрание Антон Тонев остана извън парламента. Някои биха свързали неуспеха на амбициозния хирург с появилите се преди време интимни кадри с млада дама, която със сигурност не беше съпругата му. Вместо да се върне към хирургията обаче, той задрапа към нови постове – само и само да не изпадне от каруцата на властта чрез новата кохорта на „простоидиотите“.  Така се сдоби първо със статута „съветник на министъра на здравеопазването“, после и на кмета на Варна.

Зад съветническите си табели Тонев продължава да се изживява като фактор от първостепенна важност, който иска да кадрува и да управлява здравеопазването поне на ниво Варненска област.

Безпардонната му напористост обаче е на път да счупи сглобката между ПП и ДБ във Варна.

Самозабравилия се здравен съветник от редиците на простоидиотите е на нож с тарана на костовистите в момента депутат – ортопеда д-р Ивайло Митковски.

Двамата в тандем спретнаха няколко акции срещу директора на МБАЛ „Света Ана“, популярна като Окръжна болница, д-р Красимир Петров, за да го сменят, но удариха на камък. Това не ги отказа, но всеки пое по свои пътища, защото според запознати Тонев междувременно е решил да извърти и ДСБ и да играе със своя кандидатура за директорския пост в Окръжна болница.

Така, както се сещате, цака човекът на Митковски – друг ортопед

от редиците на Костовата партия – Николай Коларов, който също го пънат за шеф на Окръжна болница.

Как ще приключи РАЗглобката във Варна ще стане ясно след ротацията. Междувременно Тонев обаче прави стъпки към бившия си гуру – Красимир Иванов, като „посъветвал“ здравния министър със заявена оставка да внесе проектозакон за болнични консорциуми, което ще позволи на Терапията във Варна да погълне всички останали и да се превърне в мегаболницата на Североизточна България.

Истинската цел пък на което е овладяване на всички здравни финансови потоци от едни ръце, тези на ПП/ДБ медицинската мафия.

Afera.bg

«