« Върни се назад Публикувано на 25.03.2014 / 8:32

ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА ДОКЛАДВАЛА НА … ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ВМЕСТО НА ШЕФОВЕТЕ СИ В ПРОКУРАТУРАТА!

 

В студиото на bTV Камен Ситнилски „кавалерски” потвърди зависимостта на сегашния зам-прокурор Ася Петрова от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Както е известно Ася Петрова заяви наскоро, че Ситнилски и бил оказвал натиск. В ефир Ситнилски заяви, че по никакъв начин не е нагрубявал въпросната прокурорка, но „нашата работа не търпи глезотии и неспазване на професионалните принципи”.

След като е бил убит шофьора на тогавашната шуменска прокурорка е било образувано досъдебно производство, по което прокурор Ася Петрова е трябвало да информира тогавашното ръководство на прокуратурата.

Месеци минали обаче, но Петрова не докладвала. Тогавашният главен прокурор Борис Велчев попитал Камен Ситнилски какво става и Ситнилски се обадил на Ася Петрова с въпрос защо не докладва.

Прокурорката отвърнала, че била докладвала на … вътрешния министър Цветан Цветанов. „Как ще докладваш на министъра, той трябва на прокуратурата да докладва!”, възроптал Ситнилски.

Така на практика Камен Ситнилски потвърди отдавна известното – че прокурор Ася Петрова е в пълна зависимост от Цветан Цветанов, което е абсолютно недопустимо за един прокурор.

Afera.bg

«