Публикувано на 16.10.2020 / 13:21

ПРОКУРАТУРО, НЕ БЛЕЙ, А СЕ СЕЗИРАЙ! САНИРАНЕ В СИЛИСТРА ПО ГЕРБАДЖИЙСКИ – ЕВРОПА ДАВА ПАРИ, КМЕТСТВА И ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ГИ КРАДАТ!

Зов за помощ за спиране на кражбите при саниране на блок 4, ул.Симеон Велики бл.4, Силистра

Уважаема г-жо Томова,

Казвам се Илчо Илиев тел . 0878….., собственик съм на  апартамент в блок, който в момента се санира.

Първия блок, който санираха по тази програма в Силистра бе на ул.Хр.Ботев 6, там има наследствен апартамент Емил Гойчев и бившият кмет на Силистра Балушев. Балушев е един от тези с миньорските пенсии за които беше арестуван шефа на НОИ в гр.Силистра. Блока е саниран чудесно с нов покрив с покривни панели с пяна, покривен термо панел, измазване на комини и поставяна на шапки. ПВЦ дограма, боядисване на входовете. Не е пестен труд и материали. Всички блокове, които в момента се санират по ул.Симеон Велики им сменят покривите и правят пълен ремонт на покривите.

Живущите в бл.4 имаме в момента голям проблем с некачественото саниране на блока.

Получава се нещо подобно като с ремонта на подлеза за който писахте статия – с фибрана. Моля за среща или телефонен разговор. Насочете ме, ако Вие не искате, към журналист, който би разследвал проблемите при санирането.

Само на бл. 4 няма да се прави цялостен ремонт на покрива, който тече, а частичен. Прилагам ви снимки на керемидите трета или четвърта употреба за частичния ремонт.

Имаме голям проблем и с избраната фирма за строителство с ръководител Димитър Недялков. Същият с долнокачествени материали извършва санирането, а завишава цените, все едно е вложил първокачествени. Същият Недялков е съпруг на Мария Иванова Недялкова – Заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра. Тук явно прозира конфликт на интереси.

Прилагам снимков материал за течовете и негодните цигли, с които този пишмн сроител иска да замаже ситуацията.

Същият постави в мазите минерални дюшеци, които много приличат на стъкловлакно /стъклена вата/, която би трябвало да е забранена за ползване в жилищни сгради.

С няколко думи – На обект бл.6 работи Шуменска фирма. За един месец свършиха обекта с нов покрив, нови керемиди, изолация в мазите фибран около 10 см дебел и измазан.

Г-н Димитър Недялков е пълен провал, лошокачествени материали, стъкло вати, липса на работници, бавно и мудно се работи. Предната седмица работниците му работиха само един ден, защото няма работници. Криво поставена ПВЦ дограма в един от апартаментите и собственичката се страхува да се жалва.

Един от собствениците Михаил Йорданов Николов ги разбира нещата, но не смее да пише жалби до общината защото синът му е заместник кмет от ГЕРБ във Варна в район Младост. Юлиян Михайлов Йорданов. По думи на Михаил поставените капандури на покрива струват около 160 лева от Брамак, а инвеститора ги зачислява по 350 лева бройката. Една от капандурите имаше просвет от долната страна между капандурата и керемидата такава ,че може да провреш ръката си.

Същото положение и обшивките на комините, погледнато под покрива свети. При снеговалеж или дъжд с вятър ще има снегонавяване и течове. Гарантирано.

Много има за писане, затова моля за среща с компетентен журналист за отразяване на кражбата на евросредства. Европа дава пари за саниране, кметствата и обръчите от фирми ги крадат.

Програмата е смр и ремонтни работи на многофамилни жилищни сгради по Проект Енергийна ефективност за чист въздух в гр. Силистра с договор № BG16RFOP001-1.031-0007-C01 по оперативна програма Региони в растеж 2014-2020.

Exif_JPEG_420

 

Коментари 4 за
“ПРОКУРАТУРО, НЕ БЛЕЙ, А СЕ СЕЗИРАЙ! САНИРАНЕ В СИЛИСТРА ПО ГЕРБАДЖИЙСКИ – ЕВРОПА ДАВА ПАРИ, КМЕТСТВА И ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ГИ КРАДАТ!”

  1. ТО В бУРГАС КАКВО ЧУДО БЕШЕ ТОВА САНИРАНЕ -ХОРАТА ПЛАЧЕХА!! В последствие половината блокове хората се отказаха! Дори Символичният блок „Народен Юмрук“ с бивши директори от БКП -го Санираха НАПОЛОВИНА!! )) Едните (Демократите) искаха саниране -другите (Комунистите ) не искаха )) И така си остана Наполовина )))) майсторите бяха външни фирми-Не им плащаха и направо си хвърляха чуковете и дрелките и си тръгваха от скелетата) Имаше и пияни майстори -падаха директно от скелетата-събрани от кол и въже )) Голяма част от тези „майстори’ искаха допълнителни пари от хората за даси свършат задълженията!!

  2. Аз пък искам да попитам, санираните, получиха ли си т.нар. Бял сертификат? Това е документът, който удостоверява постигнатата енергийна ефективност и е продаваем! Нещо като акция, за неопределен период от време има условна доходност съизмерима с годишния данък на жилището. Та, освен, че сами си платихте санирането, направихте и мафията още по-богата.

  3. Да се разберем – от ТКЗС-то се краде !

    Едно време партийните секретари пазеха да не се краде от държавата,сегА НАОБРАТНО- уреждат кражбите през перфектна дистрибуционна мрежа…
    Ко става не знам ?!

    И лястовичките избягаха от санираните ви покриви дебаиундуспурници деба…

  4. благодаря ,че поместихте материала, но имам още снимки и материали за санирането и желая среща с някои от известните разследващи журналисти, защото прокуратурата няма да се сезира и ще си го премести в другия крачол. искам разобличение на тия мафиоти и спиране на кражбите. С уважение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *