« Върни се назад Публикувано на 15.12.2017 / 11:47

ПРОКУРАТУРА, АДФИ И СМЕТНА ПАЛАТА МОМЕНТАЛНО ДА ВЛЯЗАТ В ДКС – ВАРНА! КРАЛЕВ КАК ПРОМЕНИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА „СПОРТНИ ЗАЛИ“ В ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН?!

дкс варнаАФЕРА публикува: „НЯМА ТАКЪВ ГРАД! ДКС – ВАРНА /“КРАЛЕВ“/ СТРОИ ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН НА МЯСТОТО НА СПОРТНИ СГРАДИ!“, материал, в който разкрихме поредните БЕЗОБРАЗНИ „видими резултати“ на ГЕРБ „оправията“ във Варна.

АФЕРА алармира прокуратурата, АДФИ и Сметна палата МОМЕНТАЛНО да влязат в ДКС – Варна, ръководено от човека на Красен Кралев – Минко Христов и да проверят нарушенията, които са видими и от самолет!

1.На информационната табела пише „Промяна на предназначението на част от спортни сгради, в магазин за хранителни стоки, включващ  реконструкция, пристрояване и надстрояване на сграда.

НИКЪДЕ НЯМА ПОСОЧЕНА ДАТА НА ЗАПОЧВАНЕ НА СТРОЕЖА И КАКВА Е СТОЙНОСТТА МУ!!!

2. Концепцията на  Двореца на културата и спорта е да бъде много функционален комплекс за спортни и културни мероприятия. КАК ТАКА ИЗВЕДНЪЖ СЕ РЕШАВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ЧАСТ ОТ СПОРТНИТЕ СГРАДИ?!!!

НА КРАСЕН КРАЛЕВ, КОЙТО Е СПОРТЕН МИНИСТЪР, ОЧЕВИДНО ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА ЗА ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА ГРАДА, ЗАЩОТО ПРЕДИ ДА БЪДЕ ВНЕСЕНО ПОДОБНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – ВАРНА – ТАМ ДА СЕ СТРОИ БЕЗУМНО ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН, ТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОИСКАНО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ЗА СМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО!

3. Какъв „аргумент“ може да има изобщо за смяна на предназначение на спортни зали в … хранителен магазин?!!!

4. На сайта на ДКС – Варна в профил на купувача и където и да е изобщо в този сайт – ТАЗИ ПОРЪЧКА Я НЯМА! КАК И ПО КАКВИ КРИТЕРИИ Е ИЗБРАНА ФИРМАТА И ЗАЩО НЕ СЕ ПОДЪРЖА ПРОФИЛА НА КУПУВАЧА И НЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ПОРЪЧКИТЕ ПО ЗОП, КОЕТО Е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Прокуратурата, АДФИ и Сметната палата незабавно трябва да се задействат, защото това, което се случва с ДКС – Варна е безобразие!

До този момент прокуратурата и всички контролни институции умишлено проспаха многомилионния ремонт на ДКС – Варна, от който изтекоха купища милиони. Община – Варна продължава да не дава достъп до пълната документация за ремонта, защото е знайно какво ще цъфне там!

Бездействието на контролните органи може да се обясни единствено с това, че дебеловратия приятел на Борисов – Красен Кралев не се пипа.

Е, сега вече на мястото на спортни зали се строи хранителен магазин.

Това не е държава, а кочина.

Afera.bg

DKS12

«