« Върни се назад Публикувано на 10.12.2023 / 18:25

ПРОКУРАТУРА, АДВОКАТСКИ СЪВЕТ – ВАРНА, ВИСШ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ НЕЗАБАВНО ДА ОБРАЗУВАТ ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ЗАМ.КМЕТА НА ВАРНА ДИАН ИВАНОВ ЗА ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА АДВОКАТУРАТА И ЗАТАЯВАНЕ НА ИСТИНАТА ОТНОСНО ЗАЕМАНАТА ОТ НЕГО ДЛЪЖНОСТ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ!

По повод на поредица публикации в АФЕРА включително и публикацията ни от днес:

АНАРХИЯ И КОЧИНА В ОБЩИНА – ВАРНА! ЗАМ-КМЕТЪТ, ЧАСТНИЯТ АДВОКАТ НА ФАМИЛИЯ КОЦЕВИ, ДО ОБЯД В ОБЩИНАТА, СЛЕДОБЕД – В ЧАСТНАТА СИ КАНТОРА. КОЛИ И БЕСИ С „АРГУМЕНТА“: „ТАЯ Я РАЗКАРВАМ, ЩОТО НЕ МЪ КЕФИ!“. ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ НАРЕЖДА ЧИСТАЧКИТЕ ДА ЧИСТЯТ КАБИНЕТА МУ САМО В ПРИСЪСТВИЕ НА ПЕПА ПИАРКАТА! „НИЕ ВЗЕХМЕ ВЛАСТТА, СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ!“

https://afera.bg/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd/,

незабавно да се самосезира прокуратурата, адвокатският съвет във Варна, Висшият адвокатски съвет и да образуват дисциплинарно производство срещу Диан Иванов за грубо нарушение на Закона за адвокатурата и затаяване на истината относно заеманата от него  длъжност по трудово правоотношение, което е в разрез с чл.5 ал.2, т.3 от същия закон.

Диан Иванов е назначен на 30.11.2023 г. в Община Варна, на длъжност заместник кмет,  което ще рече, че  той е на трудов договор в Община Варна и по смисъла на закона се явява и длъжностно лице. Така че,  няма как, паралелно да изпълнява и функциите и на адвокат.

При справка в регистъра на българската адвокатура името на Диан Иванов фигурира, като действащ адвокат, което ще рече, че той не е предприел никакви действия за заличаването му от регистъра.

Не само това.

Незабавно да се самосезират и двете международни адвокатски организации, „International bar association“ и „International Advisory experts“, като бъде прекратено членството му незабавно от тези две асоциации.

На всичкото отгоре, както днес информира АФЕРА, лицето Диан Иванов до обяд в Община – Варна действа като заместник – кмет, а после отива в частната си адвокатска кантора.

Към момента на назначаването на Диан Иванов за заместник кмет, ПП/ДБ варненският кмет Благомир Коцев направи това назначение в конфликт на интереси.

Afera.bg

«