« Върни се назад Публикувано на 07.01.2009 / 18:49

Прокуратурата уреди още един човек на наркобоса Веско Жеков със свобода

 

 

Николай Хаджимихалев – Найка бе арестуван през май заедно с дясната ръка на наркобоса на “Фирмата” Красьо Дългия. Тогава при полицейска акция в групата бяха открити 1 килограм хероин, 400 таблетки амфетамини и следи от кокаин.

По “мега”дознанието, което варненската прокурорска телевизионна звезда Стефка Якимова образува под № 130, номерът на дознанието за бригадата на Красьо Дългия, един по един бяха пуснати под домашен арест всички приближени до Веско Жеков. Самият той не помириса ареста и също “излежава” бъдещата си договерена присъда вкъщи.

От заловените с Красьо Дългия, на свобода са вече счетоводителя на нарко”Фирмата” Ивелин Митев, Иван Янков, Николай Хаджимихалев – Найка. Под “домашен арест” е и другият ортак на Жеков – Янко Каратиста, а Светлин и Красен – Близнаците, които въртят в момента мафията с дрогата и проституция пък бяха предпочетени от прокуратурата като “защитени свидетели” и пазени от ченгетата събират редовно парите от мръсния бизнес и до днес.

На практика в ареста като “топ”опасни престъпници лежат Веселин Данов, Христо Данов, Иван Славков. Всички, които от десет години и до момента редят мафиотския бизнес  под прикритието на “домашен арест” и “защитени свидетели” се радват на височайшото благородство на местното обвинение, което работи в нежна връзка с шефа на ОДП – Варна комисар Митко Димитров, съветван от виден местен гербаджия.

Вчера и Румен Тревненския е бил върнат в ареста след като пролежа в болнично заведение. Тревненския също бе арестуван с участието на Близнаците, които го изработиха, тъй като не искал да плаща 50% от парите от проституция на боса Веско Жеков. Който иначе е под “домашен арест”.

 

Afera.bg

 

 

«