« Върни се назад Публикувано на 27.11.2017 / 20:05

ПРОКУРАТУРАТА! СЛЕД 6 488 737 ЛВ. ЛАПНАТИ ОТ КРАСЕН КРАЛЕВ ОТ „ТОТОТО“, ЩЕ ПОТЕКАТ ЛИ КЪМ СЪЩИЯ ДЖОБ 10 800 000 ЛВ. ПАК ОТ „ТОТОТО“ – „ЗАКОННО“ И „МОРАЛНО“

КРАСЕН КРАЛЕВНа 17 октомври 2012 година ДП „Български спортен тотализатор“, който е под шапката на Министерството на спорта, обявява обществена поръчка под № 01210-2012-0008.

Обществената поръчка е за сумата от 6 488 737, 20 лева без ДДС, европейско финансиране, и фирмата на Красен Кралев я печели, като неговата фирма ГДЗЗД  „Маг Адвртайзинг“ е изпълнител на последвалия сключен договор през 2013-2014 година.

Така тогава бизнесменът Красен Кралев лапва близо 6 милиона и половина от „Спортния тотализатор“ по обществена поръчка за „Пълно рекламно обслужване 2013 г. – 2014 г., включващо Дейност 1: Създаване на творческа платформа за изграждане и реализация на идейно-художествени концепции. Дейност 2: Информационни и промоционални активности и кампании. Дейност 3: Рекламно участие в събития и инициативи. Дейност 4: Организиране, реализиране и модернизиране облика на предаването „Теглене на тиражите на игрите на СПОРТ ТОТО”. Дейност 5: Закупуване и разпространение на рекламни форми в съответните канали. Дейност 6: Провеждане на маркетингови проучвания за нуждите на ДП „БСТ” на национално ниво. Дейност 7: Публично, корпоративно и медийно обслужване.“

Номер на договора: 119 от 25.02.2013 г. , а изпълнител на договора е фирмата на Красен Кралев ГДЗЗД  „Маг Адвртайзинг“.

Изплатената сума по договора за фирмата на Красен Кралев е 6 488 737.2 BGN без ДДС.

Лицето, което движи обществената поръчка от страна на Българския спортен тотализатор през 2012 година е Десислава Стоянова.

На 20 октомври 2017 година ДП „Български спортен тотализатор“ обявява нова обществена поръчка със същия предмет на дейност: „Пълно рекламно обслужване“. Предмет на настоящата обществена поръчка е предоставянето на услуги по пълно рекламно обслужване на Българския спортен тотализатор, включващо дейности по създаване на творческа платформа за изграждане и реализация на идейно-художествени концепции, реклама и маркетинг, публично, корпоративно и медийно обслужване, организиране, реализиране и модернизиране облика на телевизионно предаване, производство и предпечатна подготовка, закупуване и разпространение на рекламни форми в съответните канали за период от 36 месеца, разделени на три непрекъсваеми 12-месечни периода.“

Стойността на обществената поръчка без ДДС е на стойност 10 800 000 лева.

Лицето движещо и тази поръчка от страна на Български спортен тотализатор е пак Десислава Стоянова.

Има обаче една съществена разлика: Красен Кралев вече не е бизнесмен, който е взел вече близо 7 милиона от „Спортния тотализатор“, а е  настоящ министър на спорта, под чиято опека и чийто ресор е същия ДП „Български спортен тотализатор“ и след като преди три години е лапнал в качеството си на бизнесмен от същата тази поръчка над 6 милиона и половина лева, сега в качеството си на министър обявява обществена поръчка със същия предмет на дейност – вече за близо 11 милиона лева, т.е. необяснимо е защо цената на поръчката набъбва с цели 4 000 000 лева!

На репликата, която би могла да бъде използвана, че предишната поръчка е била за две години, а тази за три години, простата сметка показва, че завишението на новата поръчка е с около 1,1 милиона лева, а посочените услуги са същите.

Днес бе обявения ден за отваряне на офертите по обществената поръчка.

На вниманието на прокуратура!: Наложително е да бъде проверено коя точно фирма печели обществената поръчка за 10 800 000 лева – дали ще бъде свързана по някакъв начин с лицето Красен Кралев, министър на спорта, и ако – как и по какъв начин, и чрез кого?

И след като веднъж, в качеството му на бизнесмен, от същия тотализатор взе близо 7 милиона лева, сега в качеството му на министър на спорта  – ще потекат ли „законно“ и „морално“ близо 11 милиона пак за същата поръчка към … същия джоб?

Припомняме, че когато стана министър на спорта, Красен Кралев прехвърли част от фирмите, включително и свързани с медии, на близо 90-годишната си майка Султанка.

Припомняме и две публикации на АФЕРА, свързани с лицето Кралев и „тефтерчето „ власт – медии – кинти“:

22.05.2016

ТЕФТЕРЧЕТО „ВЛАСТ – МЕДИИ = КИНТИ“. ВИЖТЕ КАК СЕ ВЗИМАТ „ОФИЦИАЛНИ“, „НЕОФИЦИАЛНИ“, „КОМИСИОН“ ЗА ДА НЕ СЕ ПИШЕ ИСТИНАТА!

29.05.2016

9,5 МИЛИОНА ОТ „ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ“ ПЛЮС 6,5 МИЛИОНА ОТ „ТОТОТО“ ЗА КРАСЕН КРАЛЕВ ОТ „БОРИСОВ 1“. ОЩЕ ЗА ТЕФТЕРЧЕТО „ВЛАСТ – МЕДИИ = КИНТИ“

afera.bg

«