« Върни се назад Публикувано на 19.05.2014 / 20:35

ПРОКУРАТУРАТА РАЗОБЛИЧИ ПРЕСТЪПНАТА ЛЪЖА НА ОД НА МВР-ВАРНА И ПРЕКРАТИ ОСЕМ НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА, СКАЛЪПЕНИ СРЕЩУ „СЕРИЙНИЯ ПОДПАЛВАЧ”

 

От първия миг, в който ОД на МВР – Варна оповести тържествено, че е заловила „серийния подпалвач” на автомобили в морската столица и се изпъчи, че това е психично болният П.А. /Петър Марков/, АФЕРА директно написа, че ръководството на вътрешната дирекция НАГЛО ЛЪЖЕ, за да стъкми престъпно статистиката си от „разкрити престъпления”. Днес варненската районна прокуратура върна за доразследване ОСЕМ от деветте наказателни дела за палежи на автомобили, приписани ПРЕСТЪПНО ЛЪЖОВНО ОТ ОД НА МВР – ВАРНА на Петър Марков, под ръковадството на Чавдар Нанков – „Чавката”/”Барби”, ПОРАДИ ЛИПСАТА НА КАКВИТО И ДА Е БИЛО ДАННИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА.

Прокуратурата се обосновава, че липсват каквито и да било данни, че 25-годишният Петър Марков е извършител на серията автопалежи. 

Само едно от делата, по което Марков е обвиняем, остава за разследване в прокуратурата. По него страдащият от шизофрения младеж е дал показания в полицията, които според адвоката му Васил Ставрев най-вероятно са били изтръгнати при тенденциозно проведена „оперативна беседа“, информира varna.topnovini.bg

На 27 април т.г., след като АФЕРА изнесе УКРИВАНАТА БРОЙКА НА ПАЛЕЖИТЕ ВЪВ ВАРНА – само за 20 дни от месец април, а тя бе 27 палежа, ОД на МВР – Варна под ръководството на Чавдар Нанков – „Барби”/”Чавката” предриеха действия, които могат спокойно да бъдат квалифицирани като престъпни.

Арестуваха и обявиха пиарно, че „П.А.” е „серийният подпалвач”. АФЕРА разкри обаче, че „П.А”, или Петър Марков, е психично болен млад мъж, който е бил задържан за наличие на минимално количество трева у себе си. След като при него отива адвокат, Петър е освободен, но по-късно очевидно за да се изпълни „мероприятието” на ченгетата, да го сътворят като „сериен подпалвач”, отново е задържан за 72 часа.

Разследващият полицай Йордан Йорданов първоначално повдига работно обвинение на Петър, след което го освобождава от ареста – в присъствието на неговия адвокат. На следващия ден бабата на момчето позвънила на защитника, за да сподели притеснението си, че внукът й все още не се е прибрал вкъщи. Едва тогава адвокат Ставрев разбира, че Петър е задържан повторно, за 72 часа, с постановление на прокурор Марин Дочев.

„Никой предварително не ни каза, че има подобни намерения. Работното обвинение касаеше единствено притежанието на наркотични вещества. При разпита на Петър дори не бе намекнато, че има подозрения за съпричастност към палежи на автомобили. Очевидно някой е искал да си направи статистиката”, коментира адвокат Ставрев пред Topnovini.bg.

През цялото това време, докато варненската полиция си измисля „извършители”, в статистиката се отчитат купища „разкрити престъпления”, т.е. палежи. Същата стътистика се предоставя на вътрешния министър и главния секретар на МВР, които пък лъжат, без да им мигне окото, как престъпността намалявала с 12 процента.

Чавдар Нанков бе освободен от поста директор на ОД на МВР – Варна, на който бе назначен временно и за периода от една година разсипа кадрово и професионално Дирекцията.

Това се случи с благоволението, мълчаливото съгласие и безхаберността на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Вместо да бъде потърсена отговорност от Чавдар Нанков НЕ САМО за случая със „серийния подпалвач”, а и с непълнолетното момиче, което бе държано заради шантаж и изнудване от страна на ченгетата към баща му цяла нощ в дом за временно настаняване, както и за куп още безобразия, Чавдар Нанков бе върнат да ръководи Второ РПУ в морската столица.

На негово място бе сложен друг временен „корифей на милиционерската мисъл” – Николай Калчев – Пуйчето.

Сега, ако не Петър Марков, то поне неговият адвокат трябва да заведе драстични искове срещу МВР, заради зловещото им цинично поведение – да скалъпват обвинения и приписват престъпления, за да оправдаят собствената си въпиюща некадърност.

Afera.bg

 

 

«