« Върни се назад Публикувано на 29.09.2014 / 14:37

ПРОКУРАТУРАТА ОПРОВЕРГА ФАЛШИВИВА МАНИПУЛАЦИЯ ЗА „НОВ „КОСТИНБРОД”, ТИРАЖИРАНА ОТ ЖЪЛТИЯ САЙТ НА НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ

ПикПрокуратурата се принуди да излезе с прес-съобщение по повод пласмент с внушения за „нов „Костинброд”. Такъв бе публикуван в жълтия сайт на Недялко Недялков: „Шок! Нов „Костинброд“! Прокуратурата разследва печатане на фалшиви бюлетини в Хасково!
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за отпечатване на фалшиви бюлетини. Това съобщи Илона Кръстенякова от Върховната касационната прокуратура на последното работно заседание на Изборния борд (Граждански борд за свободни и прозрачни избори) към Министерския съвет. Тя отказа да даде подробности по казуса, понеже нямала повече информация. Представител на МВР в Изборния борд обаче издаде, че престъплението е извършено на територията на Хасково. Повече данни обаче от МВР и прокуратурата не съобщиха. Други участници в борда обявиха страха си, че става въпрос за „Костинброд 2“.
„Новият „Костинброд” гръмко обявен от сайта на Недялков, обаче се оказаха … 50 бюлетини абсолютно негодни за използване в изборния процес.
Ето и съобщението на прокуратурата, което опровергава подобни внушения:
„По повод на проведено заседание на Изборния борд на 29 септември 2014 г. и изявленията на представител на ВКП за извършени престъпления против политическите права на гражданите, Прокуратурата на Република България изрично заявява:
Образуваното досъдебно производство , докладвано в Районна прокуратура – Хасково, е започнало с първото действие по разследването – оглед, извършено от ОД на МВР – Хасково. Досъдебното производство е с предмет престъпление по чл. 168 а, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК (противозаконно държане на бюлетини).
В хода на разследването е установено, че се касае за 52 броя бюлетини, тип „образец“, негодни за гласуване. Отпечатаните бюлетини са примерни образци, всяка от които с № 00000 и всяка с четлив и видим надпис в горната част „образец“.
Прокуратурата на Република България подчертава, че тези бюлетини са абсолютно негодни за използване в изборния процес.”
Afera.bg

 

«