« Върни се назад Публикувано на 12.09.2023 / 20:39

ПРОКУРАТУРАТА НА МАФИЯТА И ПОСОЛСТВАТА СПРЯ ДОСЪДЕБНОТО И „ИЗПРА“ СЪВЕТНИЧКАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ – ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА ЗА ИЗНАСЯНЕ НА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ НА СКОПИЕ! ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР САРАФОВ ПОДЛОЖЕН НА НАТИСК ОТ ЧУЖДО ПОСОЛСТВО ДА СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, ИЗВЪРШЕНО ОТ ЧЕРНЕВА!

В края на месец май т.г. на извънредно заседание на парламента, на което бяха изслушани шефовете на служби, заради изнесена информация от Радостин Василев в „оня запис“, че бъдещите ръководители на служби вече били съгласувани с посолства на чужди държави, шефът на ДАНС заяви, че „Кабинетът „Петков“ не е защитавал националния интерес“ и визира действията на съветника на Кирил Петков по външна политика Весела Чернева, въпреки че не спомена името и.

Въпреки това медиите веднага разпознаха съветничката на Кирил Петков – Весела Чернева, според изнесеното, че тя е провеждала собствена политика с Република Северна Македония, без да се съгласува с министъра на външните работи. Чернева е издавала на Скопие българската позиция по присъединяването на РС Македония към ЕС, което е класифицирана информация.

Тогава стана ясно, че се води досъдебно производство от прокуратурата за теч на класифицирана информация от българските институции към тези на Република Северна Македония за вдигането на ветото от София над Скопие за присъединяване към ЕС.

„По линия на контраразузнаването е установено, че съветник към премиера към онзи момент е съгласувал позициите на МВнР с гражданин на Северна Македония. Става въпрос за пращането на извадка от секретен документ в интернет сайт. Достъп до този документ са имали двама души извън състава на Агенцията „, обяви тогава шефът на ДАНС.

Три месеца по-късно АФЕРА разкри от свои брилянтни високопоставени източници в прокуратурата, че тихомълком досъдебното производство, свързано с извършеното престъпление от съветничката на Кирил Петров – Чернева, е спряно от прокуратурата.

Високопоставените ни източници от прокуратурата, базирани в изключителна близост до Борислав Сарафов, информираха, че въпреки всички налични доказателства по досъдебното производство, предоставени от ДАНС и безапелационността им, Весела Чернева е „изпрана“ от прокуратурата и … случаят е приключен, забравете!

АФЕРА разкри, че главният прокурор Сарафов е оправдал позорните действия на прокуратурата пред наши източници от най-тесния му кръг с това, че е бил подложен на натиск от чуждо западно посолство, базирано в България.

АФЕРА знае кое е посолството, но единствено ще уточним, че този път не става дума за американското посолство, а за друго чуждо западно посолство с мощно влияние у нас.

България все по-категорично е превърната в долнопробна колония на чужди интереси и господство, като не само управляващите са продажни предатели на националния интерес, но и прокуратурата, освен както е известно е на мафията, тя е подвластна и на чуждите посолства!

И нямайте никакви илюзии – дали щеше да е Гешев, или сегашният Сарафов – и този, и предишният главен прокурор, щяха по един и същи начин да целунат наведени задника на въпросното чуждо посолство и да смачкат извършено престъпление от съветничката на Кирил Петков в коша.

Както сега, въпреки събраните доказателства от службите, го направи Сарафов.

Afera.bg

«