« Върни се назад Публикувано на 12.12.2016 / 10:46

ПРОКУРАТУРАТА, ИМАТЕ ЛИ ХАБЕР КАК РАБОТЯТ МАШИНИСТИТЕ НА „БУЛМАРКЕТ“? ЕТО КАК! С ТЯХ ЛИ ЩЕ СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ И ТОЗИ ПЪТ!

ХИТРИНОАФЕРА публикува конфиденциална информация, анонимна, по разбираеми причини, свързана с начина по който работят машинистите в „Булмаркет“. АФЕРА е убедена, че прокуратурата няма хабер при какви условия работят тези хора и предвид задаващото се „обосновано предположение“ точно с машинистите да си измият ръцете, открехваме завесата.

Схемата на работа на машинистите в „Булмаркет“ е следната:

Всички те, където и да се намират, стоят непрекъснато с включени служебни мобилни телефони и са ДЛЪЖНИ да вдигат по всяко време от денонощието, когато и позвъни диспечер.

Когато диспечер звънне на машинист и му казват, че има влак от не знам къде си за еди колко часа, машинистът тръгва със служебна кола – може да пътува от Варна за Пловдив, или от Бургас за Русе и т.н.

Машинистите шофират много километри понякога, за да се явят на работа и в много от случаите са, меко казано, неотпочинали. Ако прокуратурата се зарови и в този проблем, свързан с машинистите в „Булмаркет“, вероятно ще открие нарушение след нарушение, а тези мъже работят за единия хляб.

Пред АФЕРА източници свидетелстваха, че е имало случаи, когато служебния телефон звъни на машинист, и той трябва да тръгне веднага, вместо да спи, въпреки че е се върнал САМО ПРЕДИ ДВА ЧАСА, за да кара отново влак за Русе, например. И за да се яви преуморен на работа се налага да шофира до Бургас преди да се качи на влака.

Машинистите имат тотална забрана да говорят, както и да разкриват информация какво возят. Самите те не знаят какво карат, освен това, което е съпровождано като документи за всеки влак, като всеки вагон има отделен лист.

Така че, прокуратурата, преди да стоварите цялата вина на машинистите, айде размърдайте си задниците и проверете при какви условия работят и ЗАЩО!

Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“: На всичко е способен за да се задържи на власт.

«