« Върни се назад Публикувано на 08.03.2023 / 8:47

ПРОКУРАТУРАТА Е НА ХОД! МУШЕНГИИТЕ В МРРБ!

Арестуван строителен бос, /б.р. Вичо Касичката/ за който се твърди, че е свързан с обществени поръчки за стотици милиони левове! Никой не обяснява обаче, как и от кого зависи дадена обществена поръчка, а с нея и милионите, да отиде при определен бизнесмен.

 Има ли организационни проблеми в МРРБ и АПИ?

Ако имаме истински медии, те много бързо щяха да разплетат документа, който публикувам, но те няма да го направят, тъй като въпросното лице от документа е редовен гост и коментатор в същите медии.

  Не се чудете защо питам за организационни проблеми в МРРБ и АПИ, които може да са и силно корупционни? Ами в тези две институции е съсредоточена огромна част от експертизата на държавата, но странно защо тогавашния регионален министът с договор възлага на частно лице със съмнителна експертиза да извършва преглед и изменения в документацията за обществена поръчка?

  Дали този преглед и изменения не са обслужвали определени корпоративни интереси? А как точно министърът е разбрал, че точно това физическо лице е способно да извърши преглед и измененията в документацията за обществена поръчка?

  А дали този преглед и изменения в документацията не са свързани с една обществена поръчка за 253 милиона лева? А за какви постигнати резултати шефовете на АПИ са получили допълнителни възнаграждения за около 300 хиляди лева? Да не би тези резултати да са свързани с действията- НЕ ЧУХ, НЕ ВИДЯХ, НЕ ЗНАЯ?

  Жалко е, че по пътищата ни всеки ден умират и се осакатяват стотици невинни хора-наши братя и сестри, приятели, познати!

  Прокуратурата е на ход!

===

Институтът за пътна безопасност установи уникална практика, която е прилагал бившия министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Оказва се, че Гроздан Караджов е бил консултиран по изготвяне на обществени поръчки за стотици милиони левове от Диана Русинова, която се е представила за главен експерт по незнайно какво. За какво му е било на Караджов да ползва услугите на Русинова при положение, че на негово разположение са десетки доказани експерти от АПИ, на които данъкоплатците плащат заплати остава загадка?

Интересно как точно Русинова е консултирала Караджов и дали не е играла връзка между възложителя и бъдешите изпълнители? Дали консултациите на Русинова не са били насочени към избор на „правилните“ изпълнители? Експерти от АПИ разказаха, че Русинова, често е присъствала на оперативки в агенцията и се е държала като началник. В крайна сметка нейните консултации се материализират, като броени дни преди Караджов да сдаде поста, шефът на АПИ Тодор Василев избира изпълнители за доставка и монтаж на ограничителни системи за над 253 милиона.

Информацията за документа показва, че решението за избор на изпълнители е от 03 август 2022 г. Ден преди да бъде уволнен на 11 август 2022 г., подчиненият на Гроздан Караджов шеф на АПИ Тодор Василев пусна обществена поръчка за 2,4 млрд. лв. за поддържане на пътищата за следващите 3 години. Вероятно и за тази обществена поръчка Караджов и Василев са били конслултирани от „главния експерт“ Диана Русинова.

Бдителни служители от АПИ споделиха пред Института за пътна безопасност, че докато се е изявявала като „главен експерт“ по договора си с Гроздан Караджов, рязко са намалели критиките към  АПИ от нейна страна, но за сметка на това е засилвала обществеността чрез участия в медии за необходимостта от поставяне на определени знаци по пътищата, смяна на мантинели и полагане на маркировка по републиканските пътища. Все неща, за които Караджов я е натоварил по подписания между тях договор. В крайна сметка на 03 август 2022 година шефа на АПИ обявява решението за избор на изпълнители за ремонт, доставка и монтаж на мантинели за скромните над 253 милиона лева без ДДС. Дали се е облажила и Диана Русинова с ДМС не се знае? Ето и въпросното решение:

Института за пътна безопасност

«