« Върни се назад Публикувано на 16.12.2021 / 19:31

ПРОДЪЛЖАВАМЕ „ПРОМЯНАТА“! АСЕНА СТОИМЕНОВА ЩЕШЕ ДА СИ БИЕ ЗАБРАНЕНАТА ТУРСКА ВАКСИНА, А МОСКОВ КРЕЩЕШЕ: „БРАВОООО!“.

На 11.12.2018 АФЕРА публикува:

СКАНДАЛНО! БИВШАТА ШЕФКА НА ИАЛ – АСЕНА СТОИМЕНОВА ОБСЛУЖИ МОСКОВ НА ДЕЛОТО ЗА ВАКСИНИТЕ. АСЕНА – СЕГАШЕН СЪВЕТНИК НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР АНАНИЕВ ЩЯЛА ДА СИ БИЕ ЗАБРАНЕНА ТУРСКА ВАКСИНА! А МОСКОВ КРЕЩИ: „БРАВООО!“

http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D1%84%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B0/?fbclid=IwAR2gTi5DNZlMVKQA7391y2k3TDPu-jVf9f9hjhYt5PWsys2FOfQOiL1npSk

Припомняме тази публикация, заради актуалната ситуация, както с въпросната Асена, която сега е здравен министър, така и с ваксините.

„Промяната“ продължава!:

„Присъстващи вчера на делото за ваксините срещу Петър Москов и компания в Специализирания съд, бяха потресени от скандалните свидетелски показания на бившата шефка на ИАЛ – Асена Стоименова.

Да, тя наистина потвърди обвинението, като заяви, че ваксините Еувакс и Пентаксим не са разрешени за употреба в България, но след това започна да говори напълно неадекватно за човек, начело на държавен контролен орган.

На въпрос на адвоката на Москов-Менко Менков, дали са еднакви турската и френската ваксина Пентаксим, Асена Стоименова отговори, ЧЕ БИЛИ ЕДНАКВИ!?

Но, можело да има проблем със средата, в която се смесват съставките.

После Менков я попита: “Вие бихте ли си поставили на Вас турска ваксина?”

И Асена отговори, че вярно, била минала възрастта за такава ваксина Пентаксим, но, ДА, БИ СИ ПОСТАВИЛА ТУРСКА ВАКСИНА!”

На този отговор на бившия шеф на контролния орган ИАЛ – Асена Стоименова, подсъдимият Петър Москов от скамейката започна да вика: “Браво, браво!” и да ръкопляска!?

С това вчерашното заседание се превърна в циничен театър на абсурда!

След като шефът на контролния орган е казал, че може да си бие турска ваксина, то тогава, нека закрият и ИАЛ, да закрият Министерството на здравеопазването, да премахнат Закона за лекарствата и да не ни баламосват, че имало европейски регламенти и правила!

В България няма такива, след като Асена рече, че можем да си бием турски ваксини, а Москов да ги внася. И Москов изрева “Браво!”

Прокурорът по делото Емил Петров явно беше бесен, че Асена Стоименова много пъти му отговаряше на въпросите, ЧЕ НЕ ПОМНЕЛА КАКВО Е ГОВОРИЛА ПРИ РАЗПИТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО!

Как няма да помни, как е прилагала закона преди 1-2 години?

Та нали сега Асена Стоименова е съветник на министъра на здравето – Кирил Ананиев?

Как го съветва за лекарствената политика, като не помни?

Впрочем, след вчера в Съда, вече е ясно, защо през август най-неочаквано махнаха Асена Стоименова от шеф на ИАЛ и я направиха съветник на министъра.

За да бъде зависима в хода на делото за ваксините, като основен свидетел.

След заседанието на Специализирания съд, вече валеше дъжд над София,

Асена си тръгна под чадъра на адвоката на другия подсъдим – заместник-министър Персенски.

Ей на това му се вика – борба на държавата с корупцията!“

Afera.bg

«