« Върни се назад Публикувано на 03.10.2014 / 18:00

Продажни меверейски „пиленца“ си затварят очите за търговията с гласове на Ментата и Цайса

Николай Калчев Пуйчето „Пуйчето“ се готвел да даде банкет след деня за траур, защото оцелял подир атаката в началото на седмицата, когато трябвало да бъде уволнен. Акцията беше сериозна – тук беше заместник-министър на МВР, здраво шетаха спецове от „Вътрешна сигурност“ в София, довереници на Бакалов от времето на „консултирането“ му с видни полковници-„позитанци“. След взрива в Горни Лом на Йордан Бакалов му се взе акъла и той реши да се вслуша в съвета на Светлозар Лазаров да не се набутва във варненското изборджийско блато. И „Пуйчето“ оцеля. Въпреки гнева на Бойко Борисов и срещите на Лиляна Павлова с Данчо Бакалов, както и на Тодор Иванов от Общината със Светлозар Лазаров. Кой протежира „Пуйчето“? Защо е толкова важен той за Цайса и Ментата?

Ментата се „поразтовари“ за изборите – сто хиляди лева. Колкото – толкова. Останалото го поеха други фактори. В началото на седмицата „бригадирите“ минаха из махалите и обещаваха по 20 кинта на гласоподавател – точно толкова, нито лев повече. Циганите не се навиха, естествено. От четвъртък вечерта вече се бачка яко – по 40 лева на избирател. „Гласодобивът“ трябва да върви. Наши хора в ДАНС решиха да ни „подадат малко инфо“, за да разкостим Схемата на „пиленцата“, Ментата и Цайса. Местни денсъри, работещи в комбина с протежета на „пиленцата“, решили да ровнат капан за читавите дансаджии. Не им се получи нито в четвъртък сутринта, нито в петък, нищо че клечаха в периметъра на „изучаваните офиси“…

Йордан Бакалов и Светлозар Лазаров немедлено трябва да вземат мерки срещу нерегламентираните активности и пасивности, пардон, на Николай Калчев, шеф на ОД МВР-Варна, който не спазва Инструкцията, разписваща стъпките, по които трябва да се работи. Тази инструкция е сведена по надлежния ред до знанието на всички шефове на дирекции в страната. Обяснена е подробно и скрупульозно по време на националното съвещание. Обаче „Пуйчето“ се разсейва. Защо? Неговите хора „профилактират“ вразите на Цайса и Ментата, викайки ги на „събеседване“ не по реда на Инструкцията. Обаче явно спазват нечия друга „инструкция“, правейки оперативен „чадър“ над ментосаните „гласодобиващи елементи“.

Чувало ли е „Пуйчето“ за Али от ул. „Звезда“, въртящ черна борса, чувало ли е за Страхил Лихваря, за Алдин Лихваря, за Сюлейман Масъка, също лихвар?! Защо „изтърва“ срещичките на „Козница“ и „Огражден“. Това не са ли отговорниците за „Младост“ – за „Максуда“ и „Хлебозавода“? Случайно да е чувало „Пуйчето“ за играчите от „Одесос“ и „Христо Ботев“ – Красьо Кемала и Мишо Строгов от „Пробуда“? Да не би пък да е чул нещичко за Сали и Мехмед Салама от „Петко Напетов“? Как щяхме да пропуснем – не може да не е чул „оперативно инфо“ за Арас и Ружди от „Хъшове“.

Това е само за „зарибявка“. Ако „Пуйчето“ не се разбачка, ще заредим Йордан Бакалов и Светлозар Лазаров с още инфо. Наблюдаваме те, „Пуйче“, нали си знаеш, че сме най-добрите в контранаблюдението. Да не се изкушиш – не за друго…

www.bgsniper.com

«