« Върни се назад Публикувано на 29.07.2022 / 17:49

ПРОВАЛЕНИЯТ МВР РАШКОВ, С ЕГО ОТ ВАРНА ДО СОФИЯ И В ДВЕТЕ ПОСОКИ, СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯ!

МВР-министърът се натиска за депутат, ако не се качи на „Бузлуджа“ с Корнела, #ПростотоКиро ще му е началник! Бойко Рашков пусна и „любовно писмо“ до главния прокурор?!

Никога не е късно да станеш за… , дори и когато минаваш 68-години. Да е жив и здрав, Рашков, Бойко Рашков, този герой на труда – преди на социалистическия, днес на капиталистическия. Комунистът си е комунист, той с властта не се разделя, поне докато не стане за резил.

На изпроводяк, Рашков съвсем изтрещя. Казват, че на „жълтите павета“ днес на обед било 33 градуса, ама се усещали като 37 заради влагата, че снощи в Шопско било валяло.

Колко трябва да си „остроумен“, за да пуснеш някъде към 15.30 часа на официалната интернет страница на МВР писмо, „любовно писмо“, от министъра в оставка до главния прокурор с оставащ още пет години мандат.

Тръгнал Рашков да троли Гешев, защо някакви си варненски прокурори, не били разследвали депутатина от ГЕРБ и адвокат Бранимир Балачев, че видиш ли бил нарушил ковид-карантината и ходил в съда. Банална история, която, апропо не е много изчистена откъм фактология, защото Балачев твърди, че е имал отрицателни тестове. Но тук не иде дума за Балачев, той е просто удобен повод.

Рашков, който има его от Варна до София и в двете посоки, пропуска, че с оригиналниченето си, издава сам себе си. Тъй както Ристе Иванов, Мирчев – Новият Шиши и Атанасов-Гнома се самоизлъчиха подир седмица.

Какво казва в писмото си Рашков до Гешев?

  1. МВР-министърът в оставка е притеснен. Много притеснен и той знае, че има защо. Страхува се, че когато в началото на идната седмица напусне МВР, може скоро да се окаже с призовка. Поводи да искаш. Притеснява се, че онези службогонци, които година и половина помпаше и използваше – началници на БОП, ГДНП, ДАТО, „Вътрешна сигурност“ и прочие, може много бързо да пропеят и вместо да си гледа пенсията, да му се налага, ден през ден да ходи да се обяснява – в ГДНП, при старите колеги в следствието, но и в КОНПИ, дето аха да го оглави, ама не успя, а да не дава Господ, че и в прокуратурата могат и да го извикат. Дали тогава ще ги поучава така, както менторски четеше многочасови лекции на софийските мисирки, събрани в „Симеоново“. Заради това Рашков се хваща за Балачев, иска да му каже на Гешев – адвокатинът не го пипаш, ама и аз от сряда – 03 август, ще съм адвокатин, мен също не ме закачай. Капиш? Ами ако вземе, че Гешев му отговори и ги почне и двамата?
  2. Рашков атакува Гешев, за да се хареса най-малко на два стана – на Корнелия Бут /по аналогията на прочутия руски оръжеен търговец Виктор Бут, който вчера бе обект на разговор между Лавров и Блинкен и скоро ще бъде заменен за американска баскетболистка-лесбийка, която е подсъдима пред съд в Москва/, както и на #Простото Киро. Ако утре, когато Корнелия с мъка ще събере десет автобуса апаратчици, назначени на държавна служба, на Бузлуджа, Рашков не се покатери, то значи „червеното“ му сърце е станало „лилаво-розово“ и иска началници да са му Простото и Кокорчо. Рашков ще е кандидат за депутат и водач на две листи за предсрочните избори на 02 октомври. И пише срещу Гешев, защото го чака предизборна кампания, в която от него се иска да пуска компромати през няколко софийски мисирки, с инициали Д.С., А.Ч., С.Д., М.Н., А.И., Д.Г., К.И., Д.М., И.Р., както и всеки ден да лее жлъч срещу онези с червените тоги. Тръгнал Рашков – куче с кокал да плаши. Какви още пасквили не извади, кой вече му вярва на този, че превърна МВР в Министерство на внушенията и разврата. Такъв теч на оперативна информация, какъвто имаше последната година, за 30-години назад не е имало, дори когато Борисов и Цветанов бяха денонощно на телефона с Бенатова. И всичко се знае, а щом се знае, значи скоро може да се окаже на бюрото на някои прокурор от закритата вчера спецпрокуратура. Да му мисли тогава доц. Бойко Рашков и неговите ПР-корифей.
  3. Бойко Рашков просто е отчаян, изморен и изтощен. И провален. Не иска да излиза от кабинета срещу „Свети Седмочисленици“, хареса му да го возят в „Мерцедес“-а с тъмните стъкла, да командори, както е правил в онези години, когато следствените дела са се решавали в софийските кръчми и бардаци. Пък после що имало мафия. Рашков е просто една номенклатура, а нали помните, че най-трудното за Тодор Живков и на целия комунистически елит, беше това, че трябваше да слезнат от чайките и волгите. Докато по-оправните им шофьори и оперативни работници се оказаха далеч по-оправни и бързо преминаха към разграбването на социалистическите блага. Рашков не иска да се разделя с креслото на министър, хареса му, така се чувстваше важен, лакеите му го ласкаеха, оперативният дежурен през час му звънеше или през корифеите на ПР, му се пращаха съобщения за издънка на някои „известен“, че да спретнат поредната жалка интрижка. Изпаднаха дотам, че в безпомощността си, онзи ден използваха човешката болест, че да ударят една от емблемите на словото у нас.

Рашков напуска МВР като провален министър, дотолкова, че с т.нар. „отворено писмо“ до Гешев, си го признава публично.

Седнал да се заяжда на дребно. Но тези толкова си могат и заради това се провалиха. Вижте ги – от три седмици броят пияните и друсаните отрепки по пътищата, които убиват, но не защото им пука за човешкия живот или здравето на невинните, а за да покажат – колко много работят. Решение обаче няма. Гешев може да е всякакъв, пък бил той и последен випуск милиционер, но им го каза – дайте да седнем и да се разберем, да приемем, че хванат ли те нашмъркан или кютук пиян – влизаш в затвора, без условности и ти взимат колата. Гузно мълчание, до следващата катастрофа.

А Рашков нека си пише, но да остави поне официалната интернет страница на МВР, защото тя не е негова. Дали е наясно с това? Днес пуснал „отворено писмо“, преди година, явно пак заради силното слънце, пак на сайта на МВР беше пуснал изрезки от сайтове, доноси и пасквили и за Гешев, а после пуска и съобщения и за дипломата от „Симеоново“ на главния прокурор.

Не, не е потрес, погром е! Заради това няма нито един заловен корумпиран за тази година и половина, заради това няма разнищена нито една престъпна схема, в която влизат полицаи, прокурори, съдии. Заради това у нас, всичко е лично и никога не в полза на слепия народ.

Мислите си, че сте видели всичко – нищо не сте видели, тепърва дъното ще се копае, поне докато такива като Рашков, Корнела Бут и #Простото Киро имат и един последовател.

Симона Яворова

«