« Върни се назад Публикувано на 28.12.2019 / 9:32

ПРОБЛЕМЪТ СИ ТИ, БОРИСОВ. ЛИЧНО ТИ И НИКОЙ ДРУГ.

ПРОБЛЕМЪТ СИ ТИ, БОРИСОВ. ЛИЧНО ТИ И НИКОЙ ДРУГ.Борисов: „Пратил съм там в Перник полицията, да видят кой е виновен за водата. Ама от тия дето са земали заплата за тая работа. Да ги дават на прокуратурата, за да бъдат осъдени за назидание.“

Проблемът си ти, уважаеми Борисов. Лично ти и никой друг. А най-големият проблем е, че си невеж и след десет години в управлението на държавата не научи как функционира правовата държава. Демократичната.

Няма нужда да „пращаш“ полицаи в Перник. Там има предостатъчно такива, които освен всичко, знаят в пъти повече от теб. Не е нужно и да разпореждаш на полицаите да си вършат работата, защото те имат закон за МВР, който са длъжни да изпълняват. Връх на невежеството е да обявяваш не случайно от кабинета си в Министерски съвет, че някой друг освен теб е виновен и ще бъде съден „за назидание“.

В правото такива неща са недопустими.Върховенството е на закона, а не на личната воля и свободните интерпретации на някой си, бил той и премиер.

Не съди другарю Борисов, за да не бъдеш съден. Макар, че нещата в държавата ни под управление на вандалите отиват към изуй гащи-меко и интелигентно казано. Но демокрацията- правовата държава и диктатурата, са две различни неща. Заради неразбирането на тази разлика, историята на света помни много отсечени глави…

Николай Марков
Колаж: Иван Червенков

«