« Върни се назад Публикувано на 23.02.2022 / 8:13

ПРИ МАЛОУМНАТА ЗАПЛАХА СЪС САНКЦИИ ТАКИВА ПЪРШИВИ СТРАНИ КАТО НАШАТА ДА МУ МИСЛЯТ. А В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ПАДАТ ПРАВИТЕЛСТВА

Да представиш фашистите, които направиха преврат в Киев, избиха стотици хора в Одеса, системно упражняваха геноцид над населението в източна Украйна, да представиш тези за жертва…

Това означава пълна загуба на моралния компас на „демокрацията“.

Българските управници, барабар с опозицията, страдат от вагинална сухота, сърбеж и неприятна миризма.

При малоумната заплаха със санкции, като спиране на Северен поток и достъп до финансовите пазари, Русия има две стратегии:

Едната е да врътне кранчето на всичко, което изнася. Украйна ще фалира до три дни. Те внасят 75% от електрическата си  енергия от Русия. Европа внася половината от природния газ от Русия. САЩ са най-големият купувач на дизел от Русия. И на много по-важни неща. Боинг вече се оплака, че без руски титан спират производството на самолети. Русия спокойно може да пренасочи доставките към азиатските пазари.

Другият вариант е да вдигне до небето цените на всички стоки, без които западните страни не могат.

Така ще компенсира всякакви санкции. Политмисирките по телевизора се радват, че рублата се сринала, а доларът скочил. Че това хич не е изгодно на САЩ, умници. Това оскъпява рязко стоките им. И без това са го закъсали с външен дълг.

Такива пършиви страни като нашата да му мислят.

А в Западна Европа ще падат правителства.

Богомил Бонев

«