« Върни се назад Публикувано на 13.03.2014 / 16:40

ПРИЯТЕЛСКИ НОМИНАЦИИ ЗА ГЛАВЕН СЪДЕБЕН ИНСПЕКТОР

 

Какво е общото между съдия Вера Чочкова и съдия Мирослава Тодорова? Освен, че са приятелки, освен, че са от Съюза на съдиите в България. Двете съдиха и всъщност оправдаха Георги Илиев /бос на ВИС-2/ за побоя над Слави Бинев /по това време собственик на БИАД, където е извършено и нападението/. С други думи – съдия Мирослава Тодорова, която е известна със забавянето на писането на мотиви по делата си, номинира стара своя дружка. Да, ама не…

Всъщност Вера Чочкова е „патица“, мюре, нейната задача в този конкурс е само една – да отклони вниманието от другия кандидат на Съюза на съдиите в България – съдия Теодора Точкова, която също е издигната от представител на ръководството на Съюза на съдиите в лицето на Борислав Белазелков. Твърди се, че съдия Точкова се ползва с подкрепата на Георги Колев, председател на Върховния административен съд и някогашен пръв приятел на Цветан Цветанов. Колев стана шеф на ВАС, с подкрепата на тогавашния американски посланик Уорлик, нищо, че е завършил Полицейското училище в Симеоново и нямаше грам опит по административни дела.

Има една граница, която Съюзът на съдиите обаче прекрачва. Редно ли е? НЕ! Съдии да номинират този, който трябва да ги инспектира.
Какво мисли Вера Чочкова за забавените мотиви към делата на Мирослава Тодорова? Вероятно, каквото е мислила и за Георги Илиев когато го оправда.
С двете номинации и въобще с включването си в този процес, който изцяло зависи от волята на 160 народни представители, Съюзът на съдиите показа, че всъщност е част от задкулисието срещу което „уж“ се бори.

Специално за „Афера“ – Иван Христов, ПИПИ

 

«