« Върни се назад Публикувано на 26.11.2017 / 10:55

ПРИОРЕТИЗИРАХ РАБОТИТЕ. В СТУДИОТО НА ЛОРА К. И МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ КОТКА Я Е ДОВЛЯКЛА ТАМ

ЛОРА КРУМОВАДа приоретизираме* вика Ева Мейдел**, щото само заради Ивропа й се случва семейството. Демек и ние да приоретизираме сега. Аз си приоретизирах работите – Коритаров гледа като нещо довлечено от котката в студиото на Лора К. То и нея ми се струва, че котка я е довлякла там. Дали не съм много злобна? Нее, не съм.

Слушах й интервюто с онзи немец, категорично не съм никак злобна. След вчерашното интервю с Бенатова се много страхувам да не довлека некоя деперсия на тия журналистки. Та, Лора К. му зададе такива неповторими въпроси на немеца, че напрао го утепА .Единият беше дали западните балкани ще завлекат Ивропата съвсем на дъното. А?! Велик въпрос, нали?! Накрая му вика – Вий за немец сте много симпатичен… Той леко се люшна назад, аха, аха да я смрази с некой студен, немски номер, ама се овладя и по балкански се засмя весело. Вече ги знае той тия работи с приоретизирането.

Другата ми фаворитка Жени Б. пък не зададе най-важните въпроси на Иван Костов и много го ядоса. И ние го ядосваме и много сме го обидили. Паплач сме ние. Аз като една истинска паплач, имам акции в едни съвсем честно приватизирани работи и като другата паплач с акции не получавам ни стинка дивидент. Даже от една фирма, дето се занимава с акциите на паплачта /има и такива фирми/, ми казаха, че трябва да платя малко, ако искам да си продам акциите. Хитро, нали?!За сметка на това виждам как живеят баш приватизаторите на тия приватизирани с мои бонове неща, щото са ми комшии…Ама на Жени Б. не й се питаха такива неща за тия неща. Освен това Иван Костов аха да я изяде и тя се поуплаши. Тва да не й е Бареков?

Навремето, в годините, в които децата дъвчеха цветни моливи, за да си боядисат дъвките, в Созопол, в една от двете кръчми седнали да обядват едни приятели. Чакали, чакали…. Минал половин час, минал един час… Сервитьора прелитал около тях и секи път викал – ей сега, ей сега. След два часа и нещо единият от приятелите станал, сгащил сервитьора в крачка и му плеснал един шамар. Приоретизирал е.

Та така….

–––––

* приоретизирам – адски трудно се пише тая дума

** Ева Мейдел, поредната герберска комсомолка в ЕС, прилича на младата Цола Драгойчева – убедена в ценностите на ценния ЕС, готова с голи гърди да поеме сичкото приоретизиране на света.

Виктория Тинтерова

«