« Върни се назад Публикувано на 24.03.2011 / 11:02

Премиерът трябваше да вземе и Алексей Петров в Сливен

 

 

Медийни аверчета на премиера Бойко Борисов ту го качват на хеликоптер, ту го свалят. Потвърждават. Самоопровергават се, когато ги сгълчи от мястото на събитията. С придихание обясняват как все още бил в Сливен и ръководел операцията. Очевидно не му е лесно на премиера – да инструктира участващите в операцията, да говори с Петя Славова, да успокоява майката на ранения, който били искала да дерат парче по парче (интересна медийна подкрепа за акцията…) похитителя. Но Б.Б. винаги е изглеждал уверен и справящ се мъж. Ще се оправи и сега. Едно не разбираме – как така се лиши от услугите на образцов бивш командос като неговия приятел Алексей Петров. Дали не трябваше и него да вземе в Сливен?

В крайна сметка може да се наложи двамата да се явят като двойка на президентските избори. Малко пиар за Петров няма да навреди. Нашата мила колежка и бивша ентусиазирана дружка на Трактора, Веселина Томова, се глуми с безподобна снизходителност с такъв като Симеон Дянков, „предполагайки” кашмерно, че може би пък той е „мистериозната дама” на Петров. Какви дами, какви майтапи?! Борисов и Петров да стават тандем и през две години да се менкат на поста – поне два мандата. Останалото е душевни терзания за Цветан Цветанов.

Иначе наистина е добре, че мъжката дума на премиера Борисов все още се чува в подобни екстремни ситуации. Защото след толкова врътки похитителят като нищо можеше да го вземе за имитатор. Мелодрамата в Сливен показа, че нищо в държавицата ни не става без Бойко Борисов. Вече и на най-големите му врази (да ги порази Господ, дано, дано…) стана ясно, че той е вездесъщ. Само за едно го укоряваме – защо не сподели малко медийно внимание с Алексей Петров – а уж са си дружки сърдечни. Колко жалко. Мъка.

 

Цветан Цветанов се отчете за операцията в тв ефир

 

Министър Цветан Цветанов трябваше да изтърпи десетки досадни и безсмислени въпроси, за да му дадат възможност да се „отчете” в тв ефир за освобождаването и на последната заложничка. Вицепремиерът напълно потвърди написаното вече от нас, че в преговорите с похитителя са се включили и негови близки. Нападателят се държал внимателно със заложниците. Цветанов едва издържа на изтезанието да му бъдат задавани въпроси, на които той не можеше да отговори по принцип, докато нападателят все още бе в банковия клон и операцията не бе приключила.

Странни са мераците на тв репортерите – нежна душица тръби в ефир, че докато не приключи операцията няма да бъдат излъчвани актуални кадри от извеждането на последната задържана от обирджията, а в същото време притискат Цветанов с наивни въпросчета. Изобщо желанието на меверейците да се възползват от възможността да обработват нападателя чрез медиите, предполагайки, че той има достъп до информационните канали чрез интернет, ги докара дотам, че да се обясняват като ученички на наточени, но безхаберни репортери.

Ако Цвятко Цветков е прав, че Бойко Борисов няма работа в Сливен, то какво да кажем за включванията на министър Цветан Цветанов от Лондон. Колко ли е ощетен главният секретар Калин Георгиев, който свърши на място цялата работа. Горкият. Покрили са го като нещастен чиновник. Ако Борисов беше още главен секретар, може би инфото щеше да тече онлайн. И все пак – важното е, че заложниците са спасени. Другото си го знаем – сега държавните босове ще се дуят пред тв камерите. Дали не беше по-добре да принудят бившите си колеги от секторите по сигурността на банките да затегнат режима и да обезпечат съответната локация за банковите клонове с препоръките си?

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«