« Върни се назад Публикувано на 25.02.2011 / 15:16

Премиерът като мутра към журналист: Я си гле’й работата!

Явно Бойко си е мислил, че след като е купил повече от медиите у нас, трябва да му се задават само въпроси като проф. Вучков, но се оказа, че и в журналистиката има достойни хора. Така репортерът не успя да направи дори увод към въпроса си, опитвайки да поясни, че той засяга днешната статия на в."Монд" , публикувана след среща-разговор на френски журналисти в дома на Алексей Петров.

"Не ме интересуват и няма да коментирам арестанти", отсече премиерът и както се беше курдисал за брифинг, скочи и тръгна рязко, съпровождан от вътрешния министър Цветан Цветанов и група бодигардове. Незададеният въпрос остана да виси във въздуха, а слисаните журналисти онемяха от подобно гаменско поведение и липса на възпитание, което демонстрира един премиер, макар и български…

Вместо да подскача след всеки неудобен въпрос, Борисов можеше много по-лесно да отговори и да премине към по-хвалебствени за персоната и гъделичкащи честолюбието му теми.

Но… изглежда отговорът на въпроса "Как ще коментирате твърдението на Алексей Петров пред в."Монд", че сте принадлежал преди години към конкурентни сиви структури в охранителния бизнес и събирането на дългове, а днес се криете зад Цветанов?" се оказа пряко силите му.
С което той все пак дава отговор!

afera.bg

«