« Върни се назад Публикувано на 13.10.2019 / 17:10

ПРЕМИЕРЪТ: „И НАС ДА НИ СТРЕЛЯТ, И АЗ ЩЕ ХВАНА НАНЯКЪДЕ“. АФЕРА: „ТЕБЕ И БЕЗ ДА ТЕ СТРЕЛЯТ, СИ СЕ ПОСРАЛ ОТ ШУБЕ!“ ИНАЧЕ: БОКО, АБДИКАЦИЯТА ТИ ПРЕДСТОИ СКОРО! А ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО!

ПРЕМИЕРЪТ: „И НАС ДА НИ СТРЕЛЯТ, И АЗ ЩЕ ХВАНА НАНЯКЪДЕ“. АФЕРА: „ТЕБЕ И БЕЗ ДА ТЕ СТРЕЛЯТ, СИ СЕ ПОСРАЛ ОТ ШУБЕ!“ ИНАЧЕ: БОКО, АБДИКАЦИЯТА ТИ ПРЕДСТОИ СКОРО! А ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО!Бойко Борисов в Ямбол:Когато, пази Боже, и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети, но съм сигурен, че… може да има много смели в залата…, и аз включително ще хвана нанякъде. Без да се праим на войводи големи.“

ТЕБЕ И БЕЗ ДА ТЕ СТРЕЛЯТ, СИ СЕ ПОСРАЛ ОТ ШУБЕ!

А иначе, Боко, прав си – търсиш си повода за АБДИКАЦИЯТА! ИМАШ УЛТИМАТУМ! И както писа АФЕРА АБДИКАЦИЯТА ТИ ПРЕДСТОИ, И ТО СКОРО! НЯМАШ МЪРДАНЕ!

А ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“ ВСЕ Е ВЯРНО!

Afera.bg

Изречените думи във видеото са на 38,5 минута!

БОРИСОВ И КАРАКАЧАНОВ АДВОКАТСТВАТ НА ЕРДОГАН! БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО ИЛИ Е ОСМАНСКИ ВИЛАЕТ? БОРИСОВ Е ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕМИЕР ИЛИ ТУРСКИ ВАЛИЯ? КАРАКАЧАНОВ Е БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ИЛИ ТУРСКИ ПАША?

Премиерът Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. Брюксел е далеч, а турската граница е близо, заяви Борисов…Ако бех се юрнал като другите да говоря за Ердоган, знаете ли кво щеше да стане…
Това е потресаващо откровение на европейски премиер, което е без прецедент. Затова ли влязохме в НАТО, затова ли станахме член на ЕС? За да разчитаме за териториалната си цялост не на европейците и американците, а на ислямиста Ердоган?
Нима на Борисов не е ясно, че за малка държава като България, която е и външна граница на Евросъюза, при външна агресия имаме само една сигурна защита – международното право!
Щом премиерът ни доброволно се отказва от съюзническите ангажименти на НАТО, от солидарността на ЕС и най-вече от международното право, осъждащо всяко външно посегателство срещу териториалната цялост на държавите, нека тогава напусне НАТО и ЕС и стане турски валия, а България – турски вилает.
Към капитулантската позиция на Борисов днес се присъедини и военният министър. Този, който допреди две години оправдаваше членството ни в НАТО и четирите американски бази със заплахата от Турция, вече се прероди в адвокат на Ердоган.
Но какво да очакваме от лидера на ВМРО, който изтъргува историята ни с македонистите? Той македонски език и нация призна, та един Ердоган ли няма да обслужи.
На премиера и военния министър трябва да припомним: България е пълноправен член на НАТО и ЕС, а като член на ООН е длъжна да спазва нейния устав и принципите на международното право. Които императивно повеляват: Държавните граници са ненарушими, военни операции на територията на чужда държава могат да станат само с валидна резолюция на ООН!
Нито Съветът за сигурност, нито Генералната асамблея на ООН са упълномощавали Ердоган да нахлува в Сирия и избива кюрдите? Същите тези кюрди, без които Ислямска държава никога нямаше да бъде победена!
Ако утре Турция влезе в Родопите, окупира Кърджали и създаде буферна зона за нейното малцинство, от кого тогава ще чакаме помощ: От НАТО, ЕС и ООН или от Анкара?

Велизар Енчев
Доктор по международно право

«