« Върни се назад Публикувано на 21.04.2021 / 8:36

ПРЕМИЕРСКАТА СТЕНА НА ПОЗОРА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ, ХРИСТО ИВАНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. ПАК ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕМ В ЛЪЖА?

Дневният ред от днешното редовно заседание на Министерския съвет позволява на трите т.нар. „партии на протеста“ да си посипят главата с пепел, да се покаят пред избирателите си и понесат отговорността за отхвърления от тях мораториум, предложен в НС от Корнелия Нинова на 16 април.

Благодарение на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова днес кабинетът на Борисов ще раздаде концесии за подземни богатства, плажове и строителни материали за милиони. В двата почивни дни болници и държавни дружества осъмнаха с нови синекурни ръководства, а в енергетиката бе извършен кадрови погром.

Ето премиерската стена на позора на „Има такъв народ“, „Да България“ и „Изправи се! Мутри вън!“:

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ – ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ – ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНОТО ИМ ПРЕХВЪРЛЯНЕ В СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ, ОБЛАСТ ЛОВЕЧ.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, АЛ. 1, Т. 5 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА – СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ – ПЯСЪЦИ И ЧАКЪЛИ, ОТ НАХОДИЩЕ „ОРЕШАКА“, РАЗПОЛОЖЕНО В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. ОГНЯНОВО, ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК, ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК, НА „ЕКО-ХИДРО-90″ ООД – ПАЗАРДЖИК.

Внася: министърът на енергетиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ ИЗ¬ЦЯЛО НА ПРАВАТА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ПРЕДОСТАВЕНА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА – СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ – МРАМОРИ, ОТ НАХОДИЩЕ „КРЕПОСТ“, УЧАСТЪК „ЗАПАД“, ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД, ОБЛАСТ ХАСКОВО, И ЗА ОТПРАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КОНЦЕСИОНЕРА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНЦЕСИОННИЯ ДОГОВОР.

Внася: министърът на енергетиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ЕДНОСТРАННО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, АЛ. 1, Т. 6 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА – СКАЛНООБЛИЦОВЪЧНИ МАТЕРИАЛИ – ГНАЙСОШИСТИ, ОТ НАХОДИЩЕ „ЧАТАЛА“, РАЗ¬ПОЛОЖЕНО В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. ЖЕЛЕЗИНО, ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД, ОБЛАСТ ХАСКОВО, СКЛЮЧЕН НА 11 НОЕМВРИ 2011 Г. МЕЖДУ МИНИСТЕР¬СКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАН ОТ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА, И „ГНАЙС КОБИЛИНО“ ООД – С. КОБИЛИНО, ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД.

Внася: министърът на енергетиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА МОРСКИ ПЛАЖ „КАБАКУМ – ЦЕНТРАЛЕН“, ОБЩИНА ВАРНА, ОБЛАСТ ВАРНА.

Внася: заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма

––––––––––––

Ако днес 45-то Народното събрание не въведе предлагания от БСП мораториум върху действията на правителството, това ще означава само едно – Трифонов, Иванов и Манолова са лицата на статуквото, което на 4 април замени промяната с подмяна.

Пак ли ще живеем в лъжа!

Велизар Енчев

«