Публикувано на 29.09.2020 / 16:57

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПЛАЩА НА ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА. ТЯ ВЕНЦЕХВАЛИ ГЕРБ И КРИТИКУВА БСП

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПЛАЩА НА ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА. ТЯ ВЕНЦЕХВАЛИ ГЕРБ И КРИТИКУВА БСП

Политоложката като дама на всички власти прислугва на поръчителите според хонорара.

Засуканата политоложка Татяна Буруджиева се оказва е извършвала платени услуги в президентството и то вече четири години.

Цял президентски мандат Буруджиева обслужва Румен Радев в опитите му тайно да дестабилизира БСП и персонално Корнелия Нинова чрез различни подривни сюжети, голяма част от тях съчинени от дамата, която явно няма против да направи професионален компромис със себе си и да създава медийно съдържание, противоречащо не само на обществената и политическа логика, но и на елементарна морална хигиена.

Буруджиева не е спирала в продължение на месеци от всички тв студиа да плюе БСП и Корнелия Нинова, но в същото време да венцехвали ГЕРБ. Устатата доцентка нанася вероломни удари по партията дори в най-тежките моменти, често без основание и аргументи. Атаките срещу социалистите не рядко са дори и без причина.

Тя първа побърза да даде интервюта след историческия вътрешнопартиен пряк избор на председател на БСП, а по време на цялата предизборна кампания, проточила се близо една година, беше ярък говорител на вътрешната опозиция – по-популярна сред редовите членове на партията със събирателния образ „червени барони“ или „хайверени социалисти“.

Днес обаче излиза наяве фактът, че Буруджиева е осребрявала говоренето си – за услугите си да уронва реномето на БСП и лидера Корнелия Нинова, всеки месец тя е получавала от президентството по 1200 лева хонорар по граждански договор, одобрен от Румен Радев.

Диагонален преглед на профила на политоложката в Уикипедия разкрива набързо влечението й да бъде конвертируема според хонорара, като продава удобни тези на поръчителите – всички до един лидери на влияние.

Татяна Буруджиева е народен представител в 42-рото Народно събрание от БСП, била е и началник на кабинета на председателя на БСП – Сергей Станишев. В това си качество тя произнася твърдението, че „БСП е може би е единствената, която отговаря на класическото определение за партия“ и че „Такава формация много трудно се разклаща и се разцепва“. По това време, през 2007 г., за Буруджиева ГЕРБ „е една формация, която се гордее, че е полицейска, с методи, които шокират европейците“.

През 2013 г. госпожата признава, че е подкрепила кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС „тъй като от опита си на политолог е научила, че на човек трябва да се даде възможност и да се съди по действията му“.

Повратливата дама минава за една от топлите връзки между Радев и Станишев, според шушукащи в кулоарите на президентството. Биографията й потвърждава този слух, както и другия, че е внедрена именно от Сергей в президентската институция, за да изговаря срещу БСП онова, което не приляга да излиза от устата на Радев.

Сегашната апологетка на ГЕРБ и яростна критикарка на БСП била нещо като основна писта на президента в усилието му да дискредитира индиректно Корнелия Нинова. В същото време той оставал чист и привидно незавихрен от тази антипатия. Парите от президентството, броени на политоложката, като размер са много над сумата, упомената в гражданския договор, плащано й е „под масата“ допълнително, кълнат се поназнайващи кухнята на държавния глава. Това в порядъчна степен обяснява публичните изяви на Буруджиева и целта на атаките й.

Андрей Червенков

Коментари 27 за
“ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПЛАЩА НА ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА. ТЯ ВЕНЦЕХВАЛИ ГЕРБ И КРИТИКУВА БСП”

 1. На времето имаше в употреба термина ВЛАСТИТУТКА! В политическото пространство у нас те станаха прекалено много и то заприлича на бунище за второчни суровини. У Президента Радев сработва интуицията, че Корнелия Нинова е толкова привлекателна за избирателите, колкото неговата съперничка от ГЕРБ на президентските избори. Това означава, че нтой не може да разчита на БСП за подкрепа на свой политически проект – например НОВА КОНСТИТУЦИЯ. Началото на ликвидиране на БКП/БСП бе поставено от Тодор Живков /Никита Хрущов/ още на „Историческия “ Априлски пленум. От тогава е ОПРОСТАЧВАНЕТО на тази партия породило такива гиганти в политиката като Александър Лилов, Сергей Станишев и поредица „мъдреци“, които нормална статия за вестник не могат да съчинят. „Научният“ потенциал на БКП/БСП са кадрите от АОНСУ, осигурили научно „реалния“ социализъм за неговото катастрофално рухване. Ужас да те обземе като четеш тяхната продукция „ВИЗИЯ на БСП за България“

 2. КУРнеЛИя сложи борисов, тя сложи професорът си Герджиков да прави изборите. Тогава БСП беше на върха, от тогава пада заедно с герб. БКП са виновни, в началото на 1960те получиха всичко, и станаха фашисти – понеже направили условия – а пак има бедни – лош материал.

 3. Дори и от самолет е видно, че другарката Бургуджиева е видимо тунингована и лифтингована.Ама въпреки всички усилия си личи, че е дърта кошница с нови дръжки.
  Бургуджиева без съмнение може да се нарече медийна проститутка Номер 1 в Европа и ЕС.Работи повече от спешно с всяка една власт.Или казано на по-разбираем език – проста пръчка, работи на поръчка!

 4. Интересни са само две неща?
  Кой от двамата плаща повече на Уруспубуруджиева и кой от тях я клати по-яко?

 5. Няма по отмастително и лошо нещо от бивша съпруга. Още повече, когато бившата осъзнае, че заради една кокетка, за една бройка е утървала да стане настояща президенша! Нали така госпожо Кесякова, бивша Радева, Гинче?!?

  1. „Льотчика да се маха“, това си беше камък за твоята градинка! Нали, г-жо банкер?!?

 6. Никога непозда накатся когато вече насралься, та после да не се налага с пръдня мухи от гавно да прогоняеть.

  Извинение за некачестениая руски ( то и българският ми не е са копи-пейст) , но такава реплика се чу от руснак който коментираше някакъв Навални ли Дневални ли или Аналний както го били тоя Навални нарекли по Казахтанската ТВ и после се захъкали и го нарекли след извинение Нафалний.

 7. Афера, ако е вярно публикувайте копие на договора със заличени лични данни, за да видим какви услуги е предоставила политоложката на президентството.
  Междувременно днес шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на БСП. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. Групата около Гергов се присламчи за изборите към новото ръководство, но някои не успяха да се качат в лодката и сега очаквано дебаркират на тиквения бряг. Очаквам и други да ги последват при неуспех за съставяне на правителство от БСП след изборите, когато и да са те.

  1. Ще има да чакате курнела да състави правителство.
   В сравнение с нея дори Тулупа е симпатичен.

 8. Толкова сте смешни комунистите.
  Щом прочетат нещо неласкателно за Радев,и почват в хор да лаят.
  И да кълнат, и да псуват.
  Не е нужно да си герберски трол, за да ненавиждаш мошеника и измамника.

   1. Ти си лумпен сбъркан, щото за комунистите ако не харесваш фатмака, си гербер.
    Не съм от никоя партия и съм трол на самия себе си.
    Един от 60:те процента негласуващи и гнусещи се от всички.
    Ние сме нормалните!!!

    1. България е ненормална страна , заради такива “нормални“ , като теб , бе , боклук издухан!
     Майка ти те е събирала от хасъра , май!

    2. Освен че си от 60% гнусни негласуващи, си и от другите 80% по определението на проф. Иво Христов.

 9. Ами льотчикът се вълнува само от това да е на власт и е плащал да плюят курнела, а сега публично й се поклони.
  Не е виновна Буруджиева, а т.нар.президент, чийто морален облик се вижда ясно.

 10. По едно време тя след странната си фамилия слагаше с тире и едно гръцко име. Беше за кратко, но все пак е любопитно да се изясни и този въпрос.

 11. Ако е така, президентът много е сбъркал, избирайки тази персона за своя подводница. Тя е очевАдно елементарна и прозрачна. А да е засукана?! Сложете си очилата и пак я огледайте. Просто – поредната продажница.

  1. Май не разбра добре.
   Радев е плащал на тая да дискредитира курнела, а днес се поклони и се врече във вярност на курнела.
   Льотчиков морал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *