« Върни се назад Публикувано на 21.11.2023 / 20:17

ПРЕДСТОИ ПОРЕДНО БРУТАЛНО СКАНДАЛНО НАЗНАЧЕНИЕ НА НЕВЧАСОВИЯ ВАРНЕНСКИ ПП/ДБ КМЕТ! СЛАГА ЗА ЗАМ.КМЕТ СТОЯН НОВАКОВ, БИВШ УВОЛНЕН ЗАМ.МИНИСТЪР С ОТКАЗАН ДОСТЪП ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ!

Предстои поредното брутално скандално назначение в Община Варна.

След като набута като зам.кмет фирмения си адвокат Диан Иванов, заради договори с когото злоупотреби с власт като областен управител и срещу него има образувано досъдебно производство, варненският невчасов ПП/ДБ кмет Благомир Коцев до края седмицата ще назначи за свой заместник – кмет Стоян Новаков.

Стоян Новаков, близък приятел на Даниел Лорер, е скандална личност за която АФЕРА писа още през миналата година.

За кратко бе назначен за заместник министър на транспорта и информационните технологии по времето на предишното правителство на Кирил Петков. И бе пак от него уволнен след три месеца от същото министерство след разкритията на АФЕРА.

В началото на януари 2022 Стоян Новаков от „Продължаваме промяната“ е назначен за заместник министър на транспорта от министъра на транспорта Николай Събев.

Стоян Пенев Новаков притежава фирмата „Евразия лоджистикс“ с предмет на дейност „външно и вътрешно търговски сделки“ и е съдружник във фирмата „Джей енд ес консултанти“.

Стоян Новаков има наложени запори от:

56 983,08 лв. от Борислав Георгиев Щерев и Янина Бориславова Янева

112 189,24 лв. от Марийка Димитрова Атанасова

33 664,58 лв. от Банка ДСК.

Като длъжник са му запорирани дружествените дялове, като съдружник във фирмата „Джей енд ес консултанти“.

Така Стоян Новаков не може да бъде заличен като съдружник на фирмата преди да плати борчовете си и на практика продължава да бъде съдружник и управител в „Джей енд ес консултанти“, което пък абсолютно противоречи на закона да бъде назначен на висока управленска позиция, в случая – заместник министър на транспорта.

С назначаването му министър Николай Събев буквално е прегазил закона, а заместник министъра му Новаков на практика е извън закона.

АФЕРА разкри и че на Стоян Новаков като заместник министър на транспорта още не му бе издаден допуск за класифицирана информация.

Неиздаването на допуск до класифицирана информация имаше връзка с това, че Стоян Новаков пребивава през периода 1.02. 2020 -19.05.2021 г. във Франция.

Работата му там свързана ли е била с почистване на яхти, а впоследствие забъркал ли се е в трафик на наркотици, както и с източване на кредитни карти, попита тогава АФЕРА.

И още: Стоян Новаков бил ли е задържан във Франция, заедно с още един българин – Христо? След като дава показания срещу авера си ли е пуснат от ареста?

В масивите на ДАНС очевадно съществува такава информация, тъй като Новаков така и не получи достъп до класифицирана информация.

АФЕРА на 30.03.2022:

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА ИЗВЪН ЗАКОНА! ПРОДЪЛЖАВА ДА Е СЪДРУЖНИК ВЪВ ФИРМА, ЗАРАДИ ЗАПОРИРАНИ ДЯЛОВЕ! НАЗНАЧЕН Е ЗА ЗАМ. МИНИСТЪР С ПОГАЗВАНЕ НА ЗАКОНА!

АФЕРА на 07.07.2022:

СКАНДАЛА ЕСКАЛИРА! АРЕСТУВАНОТО ГАДЖЕ НА АСЕН ВАСИЛЕВ С ТЕЛЕФОН В АРЕСТА, ПУСКА СТАТУСИ ОТ 6 РПУ! АРЕСТУВАН Е И ЧОВЕК ОТ АГЕНЦИЯ „РАЗУЗНАВАНЕ“, КОЙТО Е БИЛ С ТОНИ ФЕШЪНА В КОЛАТА! РАШКОВ, ТИ КАКЪВ ПОЗОР СИ!

АФЕРА на 26.03.2023:

„ШАРЛАТАНИТЕ“ ОТ ВАРНА ПРЕД „БИЗНЕСА“: „ВОЙНАТА Е МНОГО ПОЛЕЗНА ЗА БЪЛГАРИЯ!“ АЛО, „БИЗНЕСА“, ОПРЕДЕЛЕТЕ СЕ ЗА ВОЙНАТА ЛИ СТЕ С ТИЯ „ПРОСТОИДИОТИ“, СЪПОРТВАНИ ОТ „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“, ДА НЕ ВИ ПОЧНЕМ ЕДИН ПО ЕДИН!

АФЕРА на 07.07.2022:

СЛЕД СКАНДАЛА С ГАДЖЕТО НА АСЕН ВАСИЛЕВ ТОНИ ФЕШЪНА!: БИЛ ЛИ Е НА ЯХТАТА НА МИЛА ГЕОРГИЕВА „ВЪЛКЪТ ОТ МОНАКО“ ЗАЕДНО С ЛОРЕР, СТОЯН НОВАКОВ И КАЛОЯН ИКОНОМОВ? СЪБИРА ЛИ ТОНИ ФЕШЪНА ДДС ОТ ЦИГАРИ ЗА АСЕН ВАСИЛЕВ? НА 4.07. БИЛ ЛИ Е В „КАПИТАН КУК“ С ВИСШИ КАДРИ НА ЛУКОЙЛ?

afera.bg

«