Публикувано на 19.07.2008 / 17:53

Предсказания по поръчка

 

 

Гангстерски “Биг брадър”

 

По време на разпитите престъпниците са шокирани, че следователите знаят толкова много детайли, преди да са си признали. Убедени са, че Джо Телеман по някакъв начин е бил денонощно край тях и ги е следял. Недоумяват как се е крил в крадените автомобили, с които са се придвижвали по време на жестоките нападения. И това не е всичко: Телеман заявява, че на съвестта на бандата има още две жертви – 30-годишни домакини. Той посочва избата, в която труповете им са заровени. И те действително се оказват там.

 

Духовете на убитите деца се молели да бъде отмъстено за тях, твърди пророкът.

 

Ясновидецът от Камбера (Австралия) Джо Телеман притежава рядка дарба. Прави предсказания по поръчка. Но само за сътрудници на правоохранителните органи, които нищят особено сложни престъпления.
Събитието още не се е състояло, а той излага детайлно водещите обстоятелства, описва външността на участниците, оръдията на престъплението и мястото на действието. Пликът, в който се запечатва набраното на компютър криминално досие, се съхранява в сейф, за да бъде изваден оттам в деня и часа, споменат от пророка. Детективи се запознават със справката и я изучават в детайли. С активното участие на Телеман се разработва план на оперативно-издирвателни мероприятия. Джо греши много рядко и то в дреболиите. Плявата в работата му е само половин процент. Блестящ резултат!
Логично е да се зададе въпроса: ако Телеман е толкова точен, защо неговия талант не се използва за изкореняване на цялата престъпност в Австралия? Отговорът не е утешителен. Всеки сеанс по "проникване в бъдещето" му отнема много физически сили и изтощава нервната му система. Понякога Джо се разболява от енергията, която влага и се налага да влезе в болница. Понякога изпада в продължителна депресия, която се съпровожда от дневни халюцинации и нощни кошмари. Пред репортера от вестник "Камбера дейли" Марк Лоренс той описва случващото се по следния начин:
– До 20 години аз бях гуляйджия и пройдоха, обичах да зяпам фусти. Работех в корабостроенето. Монотонно ден след ден спусках в трюма. Изкарвах добри пари и си купих автомобил. Карах като ненормален, за да с висока скорост впечатлявам девойките. Една такава разходка приключи със сблъсък с камион и клинична смърт. Докато лежах бездиханен, при мен идваше покойната ми майка и ме питаше дали искам да живея или предпочитам да съм с нея. Виждах я като жив човек. Отговарях є, че ми е рано още да умирам и бих искал да изчакам с погребението. Тя настояваше да престана да пия и да не карам като луд. Каза ми още, че това няма да е единствената ми клинична смърт, а ще има още две. Обясни ми, че Бог ще ми даде дълъг живот, но без семейство, в самота. Каза, че є е наредено да ми помогне да пророкувам за доброто на унижените и за възтържествуването на справедливостта.
Два месеца след като ме изписаха от болницата, паднах от пристанищния кран и отново се оказах прикован за леглото. Майка ми пак не се отделяше от мен нито за минута. Тя ми втълпяваше, че съм попаднал в беда, защото съм се върнал към стария си живот. Уверявах я, че ще се оправя, но след като се оправих, забравих за обещанията.
Последното мое безразсъдно шофиране приключи с това, че ми ампутираха крака и станах инвалид. Докато лежах в болничната стая, вече не виждах майка си, а само я чувах. Тя ме питаше проумял ли съм най-после за какво иде реч. Отговорих утвърдително и дойдох на себе си.
Колкото и да е удивително, мама ми помага да знам неща, които не са понятни за всеки. Когато ми е необходимо да получа не каква да е, а крайно необходима информация, мама ми диша в тила и ми казва необходимото. Остава ми единствено да се възползвам от молив или от клавиатурата на ноутбука. Виждам ли майка ми при това? Не я виждам, но усещам присъствието є и чувам гласа є. Тя разбира, ако в стаята има и някой друг.
Когато майка си отиде, започва мъчението. Моето зрение буквално се фокусира върху престъпниците. Аз ги "съпровождам", където и да са, каквото и да правят. Бих сравнил себе си с прибор за наблюдение, който, за разлика от видеокамерата, може да чувства миризми, да чете мисли и да определя с точност мястото, на което нещо се случва.

 

Жестока банда, която насилвала деца и хвърляла труповете им от високи сгради, е неутрализирана с помощта на ясновидеца Телеман, който вижда престъпленията в детайли.

Събитията, в които се потапям, се случват не в настоящето, а в бъдещето. Оттук аз правя извода, че много от нещата в нашия живот са предопределени и се подчиняват на невидима сила. Аз съм здраво скрепен към тази "програма". Аз съм неин роб. След като с моя помощ се разкрие дадено престъпление, съм като ударен с мокър парцал. За известно време съм жив труп. Чувствам се празен. Нямам желание за нищо. Депресията в сравнение с това усещане е истинска благодат.
Благодарение на таланта, придобит от австралийския ясновидец, е разкрита банда мерзавци, специализирали се върху посегателства над подрастващи. Журналистът Макс Лоренц разказва за това: "Чудесната репутация на нашата столица беше помрачена от серия нападения върху ученици от средните класове. Децата ставаха жертва на сексуални посегателства в асансьори на многоетажни сгради в пристанищния район. Насилниците не оставяха жива нито една от своите жертви. Труповете на децата бяха изхвърляни от прозорците на стълбищни площадки на високите етажи. Престъпниците изчезваха с бързи автомобили. Само веднъж стана възможно един член на бандата да бъде застрелян със снайпер. Появи се надежда, че след като се установи самоличността му, ще се стигне и до съучастниците му. Оказа се, че убитият е от влиятелно и заможно семейство. Родителите му подадоха съдебен иск срещу снайпериста и неговите началници, като обвиниха служителите на реда, че са застреляли напълно невинен човек. След като заподозреният беше погребан и на гроба му монтираха черен мраморен кръст, адвокатите на семейството доведоха нещата дотам, че ръководителят на операцията и двама негови подчинени влязоха в ареста. Проведе се вътрешно полицейско разследване, което приключи неблагоприятно за тях. Заплашваха ги дълги години затвор за убийство по непредпазливост."
За да изчисти петното върху униформите и разбира се, за да разкрие серията от изнасилвания и убийства, полицията съвместно с прокуратурата прибягва до услугите на Джо Телеман. Важно е да се подчертае, че всякаква информаци, придобита от ясновидци, не се приема за доказателство от австралийския съд. Телеман обаче е друга работа, тъй като вижда детайли от престъпленията, които се потвърждават при последвалите операции и проверки. С негова помощ изнасилвачите влизат с доживотни присъди в затвора, а полицаите са оневинени.
Как се случва това? В компанията на експерти, стенографи и детективи, Джо отива на гроба на убития насилник. Слага ръката си върху пръстта и заявява, че духът на младежа се разкайва и е готов да даде информация срещу съучастниците си, за да не отиде в ада. Експертите включват видеокамери и диктофони. Случващото се напомня на шоу. Отначало Джо поздравява посредника – покойната си майка. Следва продължителен диалог. Той си задава въпроси и си отговаря сам, но от името на насилника. Дори и най-скептично настроените са поразени от ужасяващите детайли от нападенията над децата. Джо назовава адреса на училището, от което убийците си набелязват жертви. С абсолютна точност изрежда и адресите на къщите, където е издевателствано върху тях. Казва, ме загиналите деца са тук и молят за отмъщение. Действително с големи усилия, но Телеман назовава и имената на престъпниците, като описва с фотографска точност тяхната външност. Едно от съществените неща е, че той съобщава къде е скрит разфасован един от автомобилите, по който могат да се намерят улики. Предупреждава, че бандитите разполагат с автоматично оръжие, но няма да могат да окажат съпротива, тъй като са неадекватни от предозиране с наркотици.
Следвайки указанията на Джо Телеман, полицаите действително успяват да обезвредят бандата. Най-интригуващото в историята е изваждането от сейфа на плика със записките на Телеман. Текстът е кратък и ясен: "Всичко ще се разкрие на 22 април 2006 г., когато отида на гроба на един от престъпниците, който е разположен на алея №8. Погребението ще се състои на 23 май на Източното гробище на Камбера. Покойният е боксьор, рижав, с белег от рана върху челото". Записките са направени на 3 март 2006 г., когато боксьорът още се е разхождал на свобода.

 

 

Кристи Петрова

В. “Политика”

Коментари 0 за
“Предсказания по поръчка”

  1. Аре, Веселино, стига си препечатвала глупости, от 15 години вече никой не го прави в България. В Камбера (Австралия) няма никакъв ясновидец Джо Телеман, дето бил бил в клинична смърт и т.н. аре стига…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *