« Върни се назад Публикувано на 31.08.2022 / 4:24

Председателят на партия МИР Симеон Славчев се срещна с руския посланик Елеонора Митрофанова

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев се срещна с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова и обсъди с нея възможностите за преодоляване на газовата и енергийната криза в България. По време на срещата двамата обсъдиха и необходимостта от нормализирането на отношенията между България и Русия в това число и възстановяването на пълноценната работа на дипломатическите мисии на двете държави. Славчев подчерта, че в тези трудни време православието е това, което може и трябва да ни обедини и да ни накара да се смирим.

„България е изправена пред сериозна енергийна, социална и икономическа криза и затова е необходимо служебното правителство незабавно да стартира разговори с „Газпром“, за да може да се осигурят необходимите количества природен газ и то на ценовите равнища на действащия договор, т.е. на възможно най-ниските цени. Националният интерес на България е българите да не останат на студено и тъмно тази зима и да могат да си позволят и платят сметките за ток и отопление. Единственият начин това да стане е незабавно да бъдат подновени доставките на природен газ от „Газпром“. В противен случай рискуваме българските граждани да изживеят най-тежката зима от началото на прехода, а българският бизнес масово да фалира. Именно затова призовавам за националноотговорно и държавническо поведение по темата“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че единственият начин България да защити националния си интерес е страната ни да води балансирана външна политика, което означава нормализиране на взаимоотношенията с Руската Федерация и призова българските граждани и политици да не се поддават на манипулациите, свързани с доставките на газ.

„Енергетиката е част от Националната сигурност на България и националният интерес на България изисква всяка стратегия на съюз или държава, която съвпада изцяло с интересите на Република България, да бъде и стратегия на Република България и обратното – всяка стратегия на съюз или държава, която не съвпада с интересите на Република България и българския народ, да бъде отхвърляна като неприемлива, а при опасност за суверенитета и социалното равновесие на България да бъде обявена и за враждебна и заплаха за националната ни сигурност“, заяви още председателят на пария МИР Симеон Славчев.

Той призова българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и кауза, а да се обединим около каузата България да бъде зона на мира, а българският народ да бъде проспериращ и щастлив.

 

 

 

 

«