Публикувано на 12.07.2022 / 21:08

ПРЕДИ ДА УПРЕКВАТЕ ПРОКУРОРА, ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА Е ОПЕРАТИВНАТА ДЕЙНОСТ В СЛУЖБИТЕ И МВР! И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СВЕТЕЦ ДА СТАНЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, БЕЗХАБЕРИЕТО В ПРАВООХРАНЯВАНЕТО Е РЕШАВАЩО. НА ТЕРЕНА ГОСПОДАРЯТ Е ОПЕРАТИВНИЯТ РАБОТНИК. ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ НЕГО. КОГАТО ОСАКАТИШ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, НЯМА КАК ДА СЕ НАДЯВАШ СПРАВЕДЛИВОСТТА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА

Какво излиза от това, което се публикува през последните дни?

Където има някой по-омазнен тарикат, около него винаги гравитира някой служител на МВР или НСО…

Затова и самозабравянето им е достигнало до крайно, нагло проявление.

Сега, ако има журналисти, нека питат, какво правят шефовете на СДВР, НСО и на др. специализирани подразделения по отношение на тази симбиоза, която не е от вчера, а датира далеч във времето.

Дали уважаемите ръководители знаят колко човека от подчинените им работят на частно и дали те не взимат от тази си допълнителна дейност повече възнаграждения, отколкото е дадената им по закон държавната заплата.

На кого са лоялни тези правоохранители?

Да не питаме тези шефове чии шефове са, защото на никой не би му се понравил отговорът, ако е искрен.

Искат да борят мафията…

Това поне активно се пропагандира.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш – заветни, мъжки слова на Хайтов.

Някой да не би да си прави илюзии, че като има такива служители, които работят с мълчаливото, негласно съгласие и престъпно бездействие на някои господа, не се отчисляват средства и за „правилните“ места.

Чрез подобни отчисления не се ли покрива питателно това бездействие?

Точно бездействието по отношение на тези деяния, несъвместими със службата, са залогът за „награждаването“ на някои господа“ с постове и длъжности.

От години се утвърждава един особено трънлив и мръсен нюанс на покварение сред правоохраняването, в полза на престъпността, срещу която то е призвано да се бори.

Налудничаво е при тези трайно установили се условия да се смята, че е възможно някой идеалист да бъде издигнат в  утвърждаващата се изкривена система, та наистина да създададе в нея проблеми.

Подобен „повей на промяната“ ще го изядат отвътре, точно тези продажни типове, с които  правоохраняването вече е сериозно заразено или ще го превъзпитат със солидни аргументи, за да приеме безприкословно тяхното верую.

Никой ли не провидя тази уродливост на правоохраняването през годините или просто на някои господа им е изгодно да си мълчат за нея.

Дали сред правоохранителите, притежаващи способност наистина да работят в тази сфера, не се знае кой къде е на хранилка, още повече след 2009г.

До 2009г. подобна уродливост не можеше да се скрие, а и няма как, колкото и мудна да е понякога системата.

Друг е въпросът къде, как и кой си позволи да застане и да се противопостави на подобни нерегламентирани отношения през годините, почиващи единствено и само на изгода и облагодетелствуване, но не и на законови, а още повече морални норми.

Това е уродливост, категорична уродливост.

Тук се крие една от най-долнопробните връзки между правоохраняване, политика и организирана престъпност.

Пиянството на едни налудничави и безхаберни типове вече повече от година повтаря, че ако се смени главният прокурор, всичко ще си дойде на мястото.

Това беше и първоначалната еуфория на властелините на промяната, която и сега стигна до под кривата круша.

Нито главният прокурор успяха да съборят, нито промяната им промяна.

Само жезълът на господството над кокала сменя периодично титуляра си.

И всеки иска да се домогне до него, без значение дали ще е прост тарикат, размахващ диплома от сой, или простак с тъп, но нагъл и горделив маниер, готов да помете всичко, за да разпределя европейски блага и центости на всеки, който му целуне… пръстена на мазната ръка.

И най-големият светец да стане главен прокурор, пак безхаберието ще си остане безхаберие, а липсата на кадърност в правоохраняването няма да може да бъде заменена с нищо ефективно.

На терена, както е прието да се казва, господарят е оперативния работник.

Всичко започва от него и пак се връща при него.

За да се стигне до така желаната от всички справедливост, която да се въздаде  от прокурор, а след това и от съдия, има твърде дълъг път да се извърви.

Когато осакатиш търсената справедливост още в самото начало, там където се събират доказателствата за нея, няма как да се надяваш тя да възтържествува.

Доказателства не само се събират, но се и легализират, а това вече е занаят, за да имат те доказателствена стойност при евентуален съдебен процес.

И този занаят е специфична професионална тънкост, а не мутренски шаблон, проспериращ в опростачетата ни действителност с фразата: „Ние ги фащаме, те ги пускат.“

Няма смисъл да навлизам в детайлите на тази дейност, а и мястото не е тук.

Когато „теренът“ е опорочен от тези, които са призвани да бъдат в първи боен ред на борбата със злото, излишно е да очаквате чудеса от главния прокурор, който и да е той, а още повече да имате претенции към хода на съдебния процес.

През годините, които активно и искрено отдадох на правоохраняването, винаги съм уважавал работата на прокурорите, следователите и съдиите, но преди да започнете да упреквате тях за каквото и да било, реално погледнете в какво състояние е оперативната дейност в специалните служби и МВР, както и професионалните възможности, личните качествата и характеристики на оперативния състав, от който започва всичко.

Проблеми винаги е имало.

Мъжеството е безкомпромисно в развитието си сред тях.

Какво може да се очаква, когато мъжеството е заменено с деградация на нравите, потънали в угодничество.

В подобни условия не търсете мъжество, а единствено поквара.

Проблемът не е в липсата на закон, а в нравственото разложение на тези, които са призвани първи да го пазят.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 19 за
“ПРЕДИ ДА УПРЕКВАТЕ ПРОКУРОРА, ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА Е ОПЕРАТИВНАТА ДЕЙНОСТ В СЛУЖБИТЕ И МВР! И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СВЕТЕЦ ДА СТАНЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, БЕЗХАБЕРИЕТО В ПРАВООХРАНЯВАНЕТО Е РЕШАВАЩО. НА ТЕРЕНА ГОСПОДАРЯТ Е ОПЕРАТИВНИЯТ РАБОТНИК. ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ НЕГО. КОГАТО ОСАКАТИШ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, НЯМА КАК ДА СЕ НАДЯВАШ СПРАВЕДЛИВОСТТА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА”

 1. България е единствената държава в света,в която ври от всякакви охранители, пазванти,правоохранители,пожароохранители и т.н.

  Само дизела,тока и газа завалийките ,нямат кой да ги пази и затуй скачат като диви кози от процент на процент…че и по 32 наведнъж !?!?!?
  Никой не ебава да ги ,,охранява“ тях…

  Венсеремос
  ..

  1. Сбогом , бачо Кольо!
   Ще се видим в Сомалия.
   Тук не е моето място.
   Жестоко ме обидиха и незаслужено.
   Бог вижда всичко.
   Имай предвид сеизмичността в района на Истанбул, когато копаеш.
   Алпийско-хималайският геосинклинален пояс, образуван в резултат на сблъсъка на афро-арабската, евразийската и индо-австралийската литосферни плочи и свързващ планинските структури на Европа и Азия, включва Понтийските планини и Тавърските планини в планините на Мала Азия , Кавказките планини, хребетите Елбурс и Загрос, планините Сюлейманов, планините Памир, Хиндукуш, Каракорум и Хималаите в тибетско-хималайската планинска страна, вериги Паткай и Ракхайн (планините Аракан) на полуостров Индокитай, както и нагънатите вериги на островите Суматра и Ява.
   Пожелавам ти крепко здраве и волско търпение за копаенето на тунела!

 2. Кралят умря …да Живее КРАЛЯ!!! …и с НОВ КРАЛ Кралството на Блатото си ОСТАВА!!!

 3. Българските пенсионери пак пиха по една студена вода.
  Т.н „увеличена пенсия“ на близък човек в сравнение с последните месеци на 2021 г.,
  когато Ковид добавката беше 120 лв., днес пенсията му само е със 7 лева увеличена, сравнение с
  м.октомври, ноември, декември 2021г.
  А инфлацията от януари до днес?
  А тока, а водата, а храните?

 4. Добро утро от държавата на сбърканите ценности, в която полицаи прикриват наркодилъри, но са безкомпромисни към неспазващите „ковид-мерките“!
  Добро утро от държавата Абсурдистан! Успокоителното е и че цялата планета се преврна в един глобален- маскиран и чипиран Абсурдистан.
  А пък Николета (най-сетне!) издаде биографична книга, която- според думите й- поставяла поредния й рекорд.
  (Чуваш ли, Бачо, и тази…интелектуалка ни изпревари, докато се бавим с твоята биография!)

  1. Мария,ако напишем моята биография неминуемо ще се яви проблем-
   Никой няма да повярва,че на един човек,в един живот са му се случили толкова много неща !

 5. Завъртя се на тубата филма:
  Евдокия (1961)
  2,629,423 views May 20, 2021
  и се чудя,
  да оставим пропагандата, но дали в САЩ и на Запад са гледали наши и руски филми, и понеже отговорът е НЕ, значи нашата соц система я рухна Холивуд, с филми пълна измислица.
  Голяма скръб сме ей, нашите са се продали за мъниста

 6. “Никой слуга не може да слугува на двама господари, защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или на единия ще угоди, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.”
  Лука 16:13

 7. МВР се управлява лесно ако има политическа воля, която липсва от 30 години, а корупцията е в Парламента.

 8. Вероятно ще се окаже, че Семерджиев не е бил в джипа физически, защото е играл карти у дома си с приятели.
  Полицайката планира втори пиърсинг на клиt ора си и ще замине в чужбина за да работи като инструктор по фелацио.
  Джипът е бил управляван дистанционно от бабата на СЕмерджиев, която също така е търгувала с наркотици и се е занимавала с рекет.
  Следете действията на прокурорката Желева!!!

 9. Един Ваш началник, Драшков, бе много учуден защото го махат от служба с думите: „АЗ ВИНАГИ СЪМ БИЛ ЛОЯЛЕН ПО ВЕРТИКАЛА“! А в МВР-то наистина Батака е пълен! Политически а не законов слугинаж! Всички знаем, че всички там са на Хранилка при Мутрите, разбирайте Мафията!! Разпада бе въпрос на време…

 10. А как се изкореняват нравственото разложение и деградацията на нравите?!? Май само с катаклизъм.
  (Извинете ме, ако греша и лека вечер!)

  1. Да! И вероятно сте в час за предстоящото преминаване, 5-то поред на Нибиру, Нимизида…и т.н …… описано в египетския манускрипт Колбрин нар. „Паралелна библия“, споменато от Великовски, Сичин и пр…Бъдете готови за чистката! Препоръчвам за инфо „Потерянная книга Енки“-ключ-отговор на много въпроси. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *