« Върни се назад Публикувано на 17.12.2016 / 8:25

ПРЕГОВОРИ ЗА НОВ КАБИНЕТ? НИЩО ПОДОБНО, ГЛЕДАТЕ ТЕАТЪР ЗА НАИВНИЦИ! В ИМЕТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ЕДНИ МУТРИ ПРОБВАТ ДА ПРЕЦАКАТ ДРУГИ МУТРИ

БОЙКО БОРИСОВСнощи в Брюксел ЕНП наби обръчите на Борисов и му нареди: Да не сдава властта на БСП и да прави трети кабинет с патриотари и деформатори. И понеже опитът от мутренските времена си казва думата, Буда извива ръцете на коалиционните си слуги с искане за 100 процента мажоритарен вот. Сметката му е проста: Навие ли мюретата в ПФ и РБ сами да си сложат въжето с мажоритарен вот, ще им подхвърли министерства, а след някой-друг месец пак ще хвърли оставка и на мажоритарни избори ще помете и свои, и чужди. На Тиквата му идва дюшеш мажоритарен вот – с 20 % подкрепа от избирателите ще има над 50 % мнозинство в следващия парламент.

Ала туй са сметки без кръчмар. В коалиционната глутница виреят хиени, а не овце. В глутницата всички са хищници, а не тревопасни.

В името на Майка България едни мутри пробват да прецакат други мутри и наричат това коалиционна култура. Каракачанов бленува да е военен министър, Симеонов – енергиен, Зеленогорски и компания – какъвто и да е министър. И всеки да кешира от държавни поръчки за милиарди. Кой кого ще измами и колко ли ще трае коалиционният им достлук?

Ако това е политическа култура, аз съм некултурен.

Ако ползваме опита от 1934-та и имаме офицери, а не шкембелии с фуражки, Софийският централен затвор вече щеше да се пука по шевовете.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВелизар Енчев

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

«