« Върни се назад Публикувано на 18.03.2011 / 9:57

Превръщат Валентин Златев в „обществен враг №1”

 

 

Не е ли скандално Валентин Златев да прехвърля собствените си проблеми заради свитото потребление върху добросъвестните данъкоплатци в България?! Нажалени са добротворните ни сърца, загрижени сме за Валентин Златев – дава ли си такъв като него сметка колко удобна „мишена” за медийно разобличаване е? Колко възможности за сарказъм дава само ПРАВЕШКИЯ му произход!

Възползването от монополни позиции е голям кеф вероятно, но на Валентин Златев ще му се наложи да преживее тежки дни. Случващото се с проекта за АЕЦ „Белене” и общественият натиск заради мародерските цени на горивата е кошмарно съчетание за такъв като него. Дали влиятелни западни медии няма да се погрижат да го превърнат в „обществен враг №!” в България?! Мощни тв канали, които се ползват с протекциите на западняците в София, вече стартираха кампанията – вяло, неуверено, но я започнаха.

Засега министър Трайчо Трайков го дава лежерно. Пласира послания в тв ефира. Бойко Борисов все още се таи зад своя министър. Но ще му се наложи да излезе отпред. И то доста преди овациите за намаляването на горивата…Защото мълчанието му за наглостта на монополистите е повече от скандално – не министър Трайков трябваше да ги боцка лекинко, а Б.Б. да ги тресне заради пладнешкия грабеж над гражданите.

От седмица цените на петрола падат рязко – тук аверчетата на Б.Б. си позволяват безочливи изказвания за цените на петрола на международните пазари и за ужасяващо ниските за тях цени в България. Не е ли срамен позор за Бойко Борисов подобно изявление на негов „приятел” – такъв като Валентин Златев не го ли дискредитира по отвратителрен начин? Прехвърлянето на увеличените производствени разходи върху данъкоплатците ще загроби ГЕРБ на изборите. В.З. вече е „мишена” за медийни атаки – ако иска да се жалва и на Вагит Алекперов, ако иска да плаче на раменцето на Бойко Борисов.

 

Руски енергийни босове грубо се гаврят с Бойко Борисов

 

Всички добросъвестни български граждани трябва като един да се вдигнат и да защитят доброто име и честта на премиера като слънце – Бойко Борисов, да му се свети името и прочие. Нахалните руски енергийни босове грубо се изгавриха с нашия достоен премиер – щели били да издигнат вал срещу цунами (Това не е ли долнопробна гавра и с паметта на загиналите японци?!!) на Дунав, ако поставяме още условия за сигурността на АЕЦ „Белене”. Това е открита и безсрамна гаргара. „Колегата” Путин немедлено трябва да вземе мерки – нали уж „колегата” Бойко Борисов му е драг и мил.

В крайна сметка Владимир Путин трябва да отчете усилията на Бойко Борисов – от лафове на едро за „онзи гьол” до скандалното изказване в парламента с „малоумното предположение” (което всъщност си беше безочлива манипулация), че цената на тока в България щяла да се вдигне 18 (!!!!!) пъти, ако не бъдела построена АЕЦ „Белене”. Сега Трайчо Трайков се опитва да вади Бойко Борисов от калта. Няма как. Борисов все повече се опитва да говори като „експерт” и да нарича другите „лаици”. Сега да си сърба попарата.

Премиерът не направи уговорките, които в петък лансира Трайчо Трайков. Борисов изобщо не уточни, че има пред вид цената на най-скъпата произвеждана електроенергия в момента, не уточни за производствена цена ли става дума, за цена на НЕК ли иде реч, за цена на елекроразпределителните дружества ли говори! Но така си бърбори Борисов – на ангро. Само дето вече не може да си го позволи – след кошмара в Япония и дрането на сто кожи от монополистите-кожодери българите не са склонни да се прехласват по „мачото”.

Но каквото и да говори и прави Бойко Борисов, докато е наш премиер като слънце, сме длъжни да го защитаваме. Долу ръцете от Бойко Борисов-Слънцеподобния! Нека призовем нашите руски братя, приятели, „колеги” и т.н. да пожалят премиера като слънце. Към нас може и да са бозпощадни – нали не сме „колеги” с Владимир Путин като слънцеподобния Бойко Борисов.

 

Георги Първанов да забрави „големия шлем”

 

Цунамито в Япония помете безумните въжделения на толкова проруски политически фактор като Георги Първанов. Безпощадно ясно стана, че няма да има никакъв „голям шлем” по линия на руските енергийни проекти в България. „Бургас-Александруполис” е в небитието. Проектът „Южен поток” се развива все по-зле. АЕЦ „Белене” ще я има само в мечтанията Първанови, след като земетресението в Япония и случващото се в техните две централи, праснати от него, отвориха очите на българите за сеизмичната зона – Вранча, „разломи”, медийни легенди за съветски експертни оценки от 1984 г.

Бойко Борисов може да оплаква съдбата на Георги Първанов (Защото нима игричките им не са общи?!), колкото си иска. Бойко Борисов може да реди приказчици за „реката и труповете” и колко уж бил мъдър Първанов, как щял да дочака труповете на вразите си по реката (Сега Борисов може пак да раздува на воля как бил ироничен – никой няма да му се върже.) Като оставим настрана трупоподобната властова „теория” на премиера, не можем да не скрием тревогата си и за двамцата – както са я подкарали, ще напуснат политическата сцена и двамката – разликата във времето няма да е чак толкова значима.

Големи битки води Борисов с Първанов – няма що. И обратно – „социалният” президент мълчи срамно, когато смачканите от монополистите българи са на улицата. Дава рамо на съратника си. Не изпитва ли поне малко срам Първанов?! Съвсем мъничко…Но съдбата си знае работата. Никакъв „голям шлем” няма да има. Георги Първанов скоро няма да е президент. Няма да му се получи и другата игра – може да е сигурен. Досегашната изолация ще бъде допълнена от размазващи удари в медиите. Да е внимавал какво е говорел за „големия шлем”.

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«