« Върни се назад Публикувано на 12.05.2017 / 18:15

ПРЕБИТИЯТ ГРИГОР ЗДРАВКОВ: МИТКО КАРАТИСТА Е ПОРЪЧИТЕЛ НА ПОБОЯ, ЧЕБУРАШКА Е БРИГАДИРА, КОЙТО НАЕМА БИЯЧИТЕ

григор здравковПо bTV в предаването на Цецка Ризова, пребитият Григор Здравков посочи като поръчител на побоя над него небеизвестният Митко Стефанов – Каратиста. Каратиста в медийното пространство от години е спряган като близък до Бойко Борисов.

 “Поръчителят на побоя ми се знае, казва се Митко Стефанов-Каратиста. Човекът, който наема биячите, е Чебурашка.  Момчетата са от спортни и бойни клубове, спортният клуб се намира в квартал „Надежда”. Чебурашка и Бърборкото пребиват хора. Тези хора сега се чувстват като господари. Биячите са искали да вземат от мен  флашка с материали, защото е публична тайна, че съм от хората, които знаят най-много за митниците.

Това е поръчан побой, вече почти са го доказали, пет човека са ме дебнали в градинка до храма „Св. Георги”, заяви Григор Здравков.

Той каза още и че няма подписана заповед черно на бяло Георги Костов да е назначен за шеф на Агенция Митници.

Здравков извади и показа документи, според които именно Георги Костов е покрил разследване на убийство:

„Новият началник на митниците Георги Костов е с особено богат опит. Ето тук нося документ, който е за особено важно убийство през 2015 година. Това е разследване между няколко служби- включително Немската прокуратура и Интерпол. Вътре се говори за трафик на хероин от България към Германия. А името на убития е Боби Белята. Та, тази разработка е потънала в неизвестността по времето, когато главен секретар на МВР е бил Георги Костов. И нали си давате сметка,че само министър или министри могат да спрат подобна разработка?!“

Здравков показа и документи за издирван индиец, който се търси за измама за 500 милиона долара: “Този човек е искал да дойде у нас и да си направи фалшив паспорт. И да пере пари през Албания. И вместо да хванем този човек и да станем герои, продадохме информацията. И аз сам трябваше да ходя при индийския посланик“.

Afera.bg

«