« Върни се назад Публикувано на 17.06.2014 / 19:27

ПРАВЕН АБСУРД ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ ДАНИЕЛ СЛАВОВ – ДЪНКАТА. СЪДЪТ В СТРАСБУРГ ДОПУСНА ДВЕ ЖАЛБИ НА ДЪНКАТА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ЗА МИЛИОНИ, АННА РОТШИЛД – КАТО НЕГОВ СВИДЕТЕЛ

 

Поръчковата полицейска акция „Медузи” на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, усърдно некадърно опакована от окръжен прокурор №1 на Варна Владимир Чавдаров, прерастнала в дела, вече четвърта година продължава да тлее в убийствен правен абсурд. Делото бе разделено на две. И сега, четете внимателно!: първото дело срещу за „организирана престъпна група“ е прекратено ПОРАДИ ЛИПСА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Второто дело, в което като „помагач” е обвинен бизнесменът Даниел Славов – Дънката също е прекратено, но… ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА. Така за едно и също „престъпление”, за което бяха проснати по очи Борислав Гуцанов и Даниел Славов на практика съдебната ни система се произнася абсурдно, че – за единият липсва изобщо престъпление, а за другият – липсват доказателства, за изобщо липсващото престъпление.

Прекратяването на делото срещу Даниел Славов – Дънката като „помагач” е от Районна прокуратура – Варна, в момента се обжалва пред Варненски окръжен съд.

Излиза, че арестуваните Гуцанов и Славов за едно и също престъпление, в последствие са с прекратени дела, но за единият аргумента е, че изобщо липсва престъпление, а за другия – поради липса на доказателства.

Липсващо престъпление, а прекратено поради … липса на доказателства!

След като стана ясно наскоро, че Гуцанов осъди държавата в съда в Страсбург заради показния си арест и получи обезщетение от 40 000 евро, АФЕРА разкри, че Европейският съд вече е допуснал за разглеждане две дела по две жалби на Даниел Славов – Дънката – едната за начина, по който е проведен ареста му, а втората – заради финансови щети, които е претърпял заради безумието на МВР-то на Цветан Цветанов и родната прокуратура.

В съда Даниел Славов ще търси обезщетение за милиони евро.

Като свидетели той ще докара в Европейския съд изключително високопоставени фигури от бизнеса на Запад, като включително свидетел, в полза на това какви огромни пари от неосъществени договори е загубил Славов, заради ареста си и водените дела срещу него, пред съда ще застане Анна Ротшилд от рода „Ротшилд” и представител на едноименната банка.

Даниел Славов – Дънката ще представи всички договори с престижни банкови институции и бизнес –среди в чужбина, които са пропаднали заради шумния му показен арест и делата, завършили с фиаско.

Едно от главните действащи лица в безобразието, наречено „операция „Медузите”, бе шефът на Окръжна прокуратура Владимир Чавдаров, който продължава да седи необезпокоявано на този пост. През 2011 година Чавдаров имаше наглостта да лъже нагло, изричайки, че по делото „медузи”: „Има сериозно развитие по разследването. Вече са получени и отговорите по шест международни съдебни поръчки, направени във връзка с разследването. Тези отговори обаче породиха нови въпроси и по тази причина се наложи изготвянето на нови съдебни поръчки, които предстои да бъдат изпратени в чужбина. Разследването върви бавно поради необходимостта от проникването в сложна система от финансови машинации и потоци, преминали през сметките на няколко юридически лица в шест държави“.

Към днешна дата прекратяването на делата говори единствено, че окръжният прокурор Чавдаров е или некадърник, или поръчков прокурор. Средно положение – няма.

Защото делото за „организирана престъпна група” бе прекратено поради липса на престъпление, а разделеното дело за „неизгодна сделка” бе прекратено от Районна прокуратура пък поради „липса на доказателства”.

Едни от най-добрите юристи на България коментираха пред АФЕРА, че докато не бъде въведена задължителна застраховка „професионална дейност” на прокурорите, всички ние, наречени „държавата”, ще плащаме огромните обезщетения на завелите дела, заради поръчковостта на отделни прокурори и полицаи.

Задължително е и след всяко подобно дело „фиаско” прокурорът, водил го, да бъде поставен на нова атестация от ВСС, /колкото и субективно да е това/, защото на  практика провалилите се прокурори не само не понасят никаква персонална отговорност, но и продължават да дерибействат.

На страницата си във Фейсбук бившият шеф на столична апелативна прокуратура Иван Петров, по повод на безумията на прокуратурата, е написал:

Има един закон, приет на времето под натиска на Съда в Старсбург, със сменяно име, който в момента е озаглавен „Закон за отговорността на държавата и общините за вреди (загл. изм. – дв, бр. 30 от 11.04.2006 г., в сила от 12.07.2006 г.)“.
Та в този закон:
Чл. 2. (1) (Предишен текст на чл. 2, изм. – ДВ, бр. 43 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г., изм. – ДВ, бр. 98 от 2012 г.) Държавата отговаря за вредите, причинени на граждани от разследващите органи, прокуратурата или съда, при:
1. задържане под стража, включително като мярка за неотклонение, домашен арест, когато са били отменени, прилагане от съда на задължително настаняване и лечение или принудителни медицински мерки, когато те бъдат отменени, както и при всички други случаи на лишаване от свобода в нарушение на чл. 5, § 1 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, съставена в Рим на 4 ноември 1950 г. (ратифицирана със закон – ДВ, бр. 66 от 1992 г.) (обн., ДВ, бр. 80 от 1992 г.; изм., бр. 137 от 1998 г.; попр., бр. 97 от 1999 г. и бр. 38 от 2010 г.), наричана по-нататък „Конвенцията“;
2. нарушаване на права, защитени от чл. 5, § 2 – 4 на Конвенцията;
3. обвинение в извършване на престъпление, ако лицето бъде оправдано или ако образуваното наказателно производство бъде прекратено поради това, че деянието не е извършено от лицето или че извършеното деяние не е престъпление, или поради това, че наказателното производство е образувано, след като наказателното преследване е погасено по давност или деянието е амнистирано“

Вече съм спечели 6 дела по този закон и имам още 4, които със сигурност ще спечеля, такъв е закона!

По този закон отговаря ПРОКУРАТУРАТА на репулика България!”

И по този закон обаче ПЕРСОНАЛНО няма как да бъде осъден прокурор, който поемайки поръчката, просто вдига рамене: „Кво ми пука, да съдят държавата после, нали аз няма да плащам?!”.

Afera.bg«