« Върни се назад Публикувано на 15.11.2023 / 17:55

ПП/ДБ КМЕТ НА ВАРНА БРУТАЛНО НАРУШИ ЗАКОНА! СЛАГА ЗА ЗАМ-КМЕТ ЧАСТНИЯ АДВОКАТ НА ЧАСТНАТА СИ ФИРМА, НА КОГОТО ХАРИЗА И ОБЛАСТНАТА УПРАВА, ЗАРАДИ КОЕТО СРЕЩУ КОЦЕВ ИМА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО! ОЩЕ ДОКАТО ПОЧНА КАТО КМЕТ, ПРОКУРАТУРАТА ПАК ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!

Новият ПП/ДБ кмет на Варна Благомир Коцев още докато почна като кмет, моментално БРУТАЛНО НАРУШИ ЗАКОНА!

Благомир Коцев е започнал освобождаване на досегашните заместник – кметове в Община – Варна, като вече е освободил от длъжност Коста Базитов и Пламена Маринова, разкри АФЕРА.

Скандална обаче е наглостта на ПП/ДБ Благомир Коцев и цялата му арогантна кохорта зад гърба му, плюс корпоративните трибуквени бизнесмени, които го използват, заради далавераджийските си интереси.

Заявление за назначаване за зам.-кмет е подал Диан Иванов от частната адвокатска кантора „Диан Иванов и Партнърс“, която обслужва частните фирми на Благомир Коцев и фамилия. Той ще бъде зам.-кмет с ресор правно-нормативно обслужване.

Това ще рече, че всички заведени дела от Община – Варна срещу частните фирми на Коцев ще бъдат в негова полза.

Още докато го назначат и трябва прокуратурата да се самосезира,  заради безобразното нарушаване на закона от страна на новия кмет Благомир Коцев, защото това е конфликт на интереси!

В свое разследване АФЕРА още миналата година, докато Благомир Коцев бе областен управител на Варна, назначен за такъв от Простото Киро, освети как БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО бившият областен управител на Варна и сегашен кандидат депутат от „Продължаваме промяната“ Благомир Коцев в качеството си на областен управител на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил договор с ЧАСТНАТА адвокатска фирма „Диан Иванов и Партнърс“, която да обслужва Областната управа.

Нито един досегашен ДЪРЖАВЕН областен управител на Варна не си бе позволил подобно безобразие, при положение, че Областна управа – Варна разполага с юрисконсулти, които да бранят интересите на държавата.

Офисът на „Диан Иванов и Партнърс“ е на адрес: Варна, ул. „Мария Луиза“ 21А! На същия адрес – ул. „Мария Луиза“ 21А са регистрирани и част от търговските дружества и на … Благомир Коцев!

В качеството си на Областен управител на Варна Благомир Коцев е сключил договор с Адвокатска кантора на адв. Диан Иванов – „Диан Иванов и Партнърс“ за период от м. април 2022 г. до 31.12.2022 г. за общата стойност 69 900 лв. без ДДС., а сумата е определена така, за да може да се заобиколи Закона за обществените поръчки. Изборът на адвокат и кантора е направил лично Благомир Коцев, в качеството му на областен управител на Варна, тъй като същият адвокат – Диан Иванов и кантора му „Диан Иванов и Партрърс“ обслужват личните търговски фирми на семейство Коцеви.

Договорът е сключен без предложена оферта от страна на адвокатското дружество, а плащането по договора е извършено в периода между 13.06.2022 г. – 08.07.2022 г. от сметката на Областна администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата са подписани от назначената за да подписва и кадрува – мл. експерт Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени по щат в общата дирекция – 5 броя юрисконсулти, чиято дейност се подпомага от още 4 броя експерти с юридическо образование в специализираната дирекция по въпроси в административния контрол, държавната собственост и устройството на територията.

На практика ДЪРЖАВНАТА Областна управа – Варна разполага с 9 броя експерти с юридическо образование, след встъпването си в длъжност като областен управител на Варна, Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо дружество, чрез което на практика се прави допълнителен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно на държавата. Резултатът е, че с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска кантора, която обслужва търговските интереси на търговските дружества на Благомир Коцев и фамилия.

Разследване на АФЕРА показа, че ексобластният управител на Варна Благомир Коцев, сегашев кандидат – депутат от „Продължаваме промяната“, чийто ментор е Даниел Лорер, е сключил общо 8 договора с близкото до джоба му дружество „Диан Иванов и Партрърс“.

Ето публикациите по темата:

На 3.08.2022 АФЕРА публикува:

ПОТРЕСАВАЩИ БЕЗЗАКОНИЯ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА! ДОГОВОР ЗА 69 900 ЛВ. С ЧАСТНА АДВОКАТСКА КАНТОРА, ОБСЛУЖВАЩА ЧАСТНИТЕ МУ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. ЧАСТНИЯТ „КОМПЛЕКС ХОРИЗОНТ“ СЕ РЕКЛАМИРА С ПАРИ ОТ ОБЛАСТНАТА УПРАВА – 1572 ЛВ. МЕСЕЧНО. ШОФЬОРИ И БОДИГАРДОВЕ ОТ ЧАСТНИЯ „ХОРИЗОНТ“ НА БЛАГОМИР КОЦЕВ СТАВАТ „ТЕХНИЧЕСКИ СЪТРУДНИЦИ“ В ОБЛАСТНА УПРАВА, ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ОБЛАСТНА УПРАВА СТАВА ЖЕНАТА ШОФЬОРА НА КОЦЕВ ОТ „ХОРИЗОНТ“, КЪДЕТО Е БИЛА ГОТВАЧКА

На 20.09.2022 АФЕРА публикува:

ЕТО ГИ ДОГОВОРИТЕ, С КОИТО ЕКСОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ „ПП“ БЛАГОМИР КОЦЕВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА И ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА, НАЕТА ДА ОХРАНЯВА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ДАНС ОЩЕ ЛИ СИ БЪРКА В ЗАДНИКА?!

На 1.08.2022 АФЕРА публикува:

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ПОЛЗВА НЕЗАКОННО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ ЗА ЛИЧНА ТЪРГОВСКА ОБЛАГА. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ОБЛАСТНА УПРАВА ИЗТОЧЕНА КЪМ ЧАСТНА АДВОКАТСКА ФИРМА

През март 2023 година прокуратурата образува досъдебно производство срещу Благомир Коцев за злоупотреба с власт, именно заради безобразно, нагло и незаконно сключените договори с частната адвокатска фирма:

На 19.03.2023 АФЕРА публикува:

ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ КАНДИДАТ ДЕПУТАТА ОТ ПП И ДБ ВЪВ ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНО СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ В КАЧЕСТВОТО МУ НА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, НАЗНАЧЕН ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ

Сега, дни след като се закле като кмет на Варна ПП/ДБ Благомир Коцев отново наруши закона, назначавайки частния адвокат на частните му фирми за зам-кмет!

Впрочем, няма нищо за чудене, след като ПП/ДБ се прегърнаха с корпоративните бизнесмени – ТИМ-аджии и компания, а преди балотажа обещаха на ТИМ-аджии и компания всичко, каквото се сетите, и на практика Община – Варна и Общински съвет се превърна в ЧАСТЕН ХОЛДИНГ „РОГА И КОПИТА“. Подчинен единствено на „ценностната система“ на лапане на пари, крадене и облаги от данъкоплатските пари.

ТИМ-аджии и компания редят назначенията в Общината, заедно с тамадите, стоящи зад напушеното кметче.

Връща се и изгоненият главен архитект Бузев, който направи каквото можа през изминалите години на ГЕРБ в Общината да превърне Варна в кочина.

ПП/ДБ Благомир Коцев изобщо не знае къде се намира. Последния идиотизъм, който е сътворил да поиска… да участва в …. Комисия по зарядните станциии на електромобилите, за да го дават по телевизията и за да застане пред медийните камери.

Кметът поискал да … участва в комисия?!? Няма такива простоидиоти!

В същото време другият абсолютен навчасник, масонът, шеф на „Планекс“ Христо Димитров, който ТИМ-аджии направиха председател на Общинския съвет също като Коцев хабер няма точно къде се намира.

Вчера е направил опит от четири минути и половина да направи събиране, заради предстоящи предложения за в Правилника на работа на Общинския съвет, и понеже е пълен безпросветник, е станал за смях на присъстващите и сега пак ще вика в петък тази седмица, абсолютно безсмислено, защото не е знаел точно какво прави вчера.

Отвратителна Кочина, ръководена от алчни, тесногръди, замисими хора, и от корпоративни типове, които съсипаха Варна досега с Портних, а сега и върза зара да превърнат общината и общинския съвет в частен офис, за да се накрадат като за последно.

Afera.bg  

«