« Върни се назад Публикувано на 01.02.2024 / 10:06

ПП/ДБ КМЕТ БЛАГОМИР КОЦЕВ ТЪРСИ ИНТЕРНЕТ НА МАРС, ДОКАТО МАЖЕ ОФШОРКИТЕ В МАЛТА. НАЯСНО ЛИ Е БЛАГОМИР КОЦЕВ, ЧЕ РАЗПЕЧАТКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВА НЯМАТ НИКАКВА ПРАВНА СТОЙНОСТ

Вчера, 31.01.2024 г. Благомир Коцев (разбирай Пепа пиарката) е публикувал/а пост във фейсбук, как  видите ли „Нямал фирми в Малта“ и „предоставя доказателства“.

„Доказателствата“ му са във формата на скрийншот (разпечатки), уж от малтийския регистър.

Тези разпечатки доказвали, че нямал участие в малтийски фирми. Даже не смее да напише думата „офшорка“.

Пепа толкова се е размечтала докато пише поста, явно няма за какво друго да си фантазира, че чак замесила и Илън Мъск. Как щели да пращат Благомир Коцев на Марс да публикувал извадки от тамошния регистър, заверени лично от Мъск.

Шепата му читатели във фейсбук да се заредели с търпение, защото там интернетът не е бил бърз и надежден.

Да, на Марс може да не е бърз, но и в Малта ли е така?

Защо? Защото разпечатките му за офшорките са от 04.01.2024 г. Явно Пепа пиарката има свръх възможности и връща времето назад.

Решението на ОИК – Варна е от 18.01.2024 г. с искане за проверка на възможна несъвместимост на Благомир Рубинов Коцев, като кмет на община Варна, поради участие в следните търговски дружества регистрирани в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited, както и извършването на цялостна проверка за наличие на участието му в други търговски дружества регистрирани в Малта.

Същото стана публично достояние на 29.01.2024 г. Същият ден Благомир Коцев литна за Виена, а от там по „Пътя на офшорките“, за да „разпечата“ извадки от офшорките си.

В тази връзка възникват следните въпроси:

–         Защо е нужно да лети до Виена, а от там до Малта, след като се твърди, че малтийският търговски регистър е публичен?

–         Защо разпечатките са с дата 04.01.2024 г., след като решението на ОИК е от 18.01.2024 г., а обществеността разбра за него чак на 29.01.2024 г.?

–         Ако тези разпечатки не са фалшифицирани, кой и защо разпечатва тези листи с дата 04.01.2024 г. около 12:15 часа четвъртък, точно когато му сервират в кабинета кебапчетата, кюфтетата и шопската салата?

–         Наясно ли е Благомир Коцев, че тези разпечатки нямат никаква правна стойност?

И още една любопитна подробност. Разпечатките, които са публикувани във фейсбук са за девет офшорни фирми. Да, каквато е бройката и в Решението на ОИК- Варна. Пишем бройката, а не наименованията на фирмите.

Защото има разминаване. Осем от офшорките съвпадат с посочените наименования на фирмите в решението, но за една от офшорките няма разпечатка и нищо не се споменава в поста на Благомир Коцев. И това е Vengen Shipping Limited.

Възниква въпроса: Защо Благомир Коцев не е предоставил информация за тази фирма пред читателите си във фейсбук?

Даже се е престарал, за да излиза бройката точна, е публикувал разпечатка на една друга негова офшорка, която не е в списъка на ОИК – Варна, а именно  Hagen shipping limited (C43282).

До днес 01.02.2024 г. Благомир Рубинов Коцев има срок да депозира в ОИК Варна писмено съгласие относно предоставянето на официално извлечение от Търговския регистър на Малта (MBR) във връзка с участието му в търговски дружества регистрирани в Малта или назначаването му на длъжност в такива, а не да заблуждава „драгите читатели“ във фейсбук с фалшиви или не разпечатки, които нямат никаква правна стойност. Дори има разлика в скрийншотовете във фейсбук, при това съществена.

ОИК – Варна може да вземе решение по казуса, а не Пепа пиарката…

Afera.bg

«