« Върни се назад Публикувано на 17.12.2023 / 11:04

ПП/ДБ КМЕТЪТ НА ВАРНА СПРЯ НАПЪЛНО ЗАКОНЕН СТРОЕЖ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ЛИЧНИТЕ КОМПЛЕКСАРСКИ И ЗЛОБНИЧКИ ЩЕНИЯ НА АВЕРА СИ ЗАМЕСТНИК – КМЕТА ДИАН ИВАНОВ, ЧАСТЕН АДВОКАТ НА ФИРМИТЕ НА ФАМИЛИЯ КОЦЕВИ! „ПРОМЯНА“? НЕ! ОТВРАТИТЕЛНА КОЧИНА!

Това, което виждате на снимката, оградена в червено, е къщата на заместник -кмета Диан Иванов, назначен за такъв от приятеля му ПП/ДБ варненския кмет Благомир Коцев.

Иванов е частният адвокат на бизнес фирмите на Благомир Коцев и фамилия и когато Благомир Коцев бе назначен за областен управител на Варна от Кирил Петков, като премиер, сключи скандални договори с частната адвокатска фирма на авера си Диан Иванов, заради което впоследствие се сдоби с досъдебно производство.

Къщата на лицето Диан Иванов, понастоящем набутан и като заместник кмет на Община – Варна, е във „Вилна зона“, района на Евксиноград.

Къщата, където живее заместник -кметът на ПП/ДБ Благомир Коцев – Диан Иванов се води на фирма „Евксиноград Пропърти“ ООД.

Едноличен собственик на „Евксиноград Пропърти“ ООД е Диан Иванов, съдружници във фирмата са майка му и баща му – починали!: Лина Георгиева Маринова и Марин Маринов Иванов, а управител на фирмата е жената с която живее на съпружески начала – Надежда Каракашева. Капиталът на фирмата е обозначен като 412 000 лв.

АФЕРА вече писа за това, че заместник кметът Диан Иванов бе назначен за такъв в брутален конфликт на интереси от ПП/ДБ варненския кмет Благомир Коцев, както и че наруши закона за адвокатурата, който не позволява като адвокат да заема подобна длъжност.

На тази снимка виждате къщата, която е съществувала преди години, точно в този и вид, ПРЕД имота на заместник кмета Диан Иванов. Обърнете и внимание, защото има значение за това, което ще прочетете нататък, и защото същият тоя Диан Иванов роптае, че новия строеж пречел на гледката му.

Сега се върнете на първата снимка. На нея виждате къща, която е в строеж и се намира на мястото на старата къща от предната снимка.

Имотът е закупен от фирма „ШМИД МАШИНЕН“ ЕООД, представлявана от Петко Петков по всички правила на закона.

„ШМИД МАШИНЕН“ ЕООД, представлявана от Петко Петков, разрушава старата постройка и на нейно място започва да изгражда нова къща, която виждате на първата публикувана снимка.

За строежа на къщата фирмата получава абсолютно всички разрешения по закон, включително и разрешение за строеж от Община – Варна.

За строежа на къщата има надлежни издадени разрешения: разрешение за строеж № 83/18.05.2022, одобрен и съгласуван инвестиционен проект по част „Архитектура“ от 18.05.2022, одобрен и съгласуван проект по „Геодезия – Вертикална планировка“ от 18.05.2022, обяснителна записка към Геодезическото заснемане и ръчна скица, предоставено от страна на Инвеститора.

За строежа на къщата „„ШМИД МАШИНЕН“ ЕООД“ наема фирма „АЛТЕРА КА“ ЕООД. Освен това, за да бъде всичко абсолютно професионално и за да няма никакви нарушения, наема и фирма за строителен надзор над строежа – „ЕМ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД.

След като фирмата има разрешение за строеж на къща от 4 етажа с приземен етаж, след като получава всички възможни разрешения -архитектурен надзор, РДНСК, Община – Варна, и след като е издадено разрешение за строеж, строежа започва.

И още с изливането на първата плоча започват проблемите, инициирани от съседа – сегашният заместник -кмет на Община – Варна и на ПП/ДБ варненския кмет Благомир Коцев – Диан Иванов.

Това се случва преди изборите, в края на месец юни т.г., когато строителите започват да бъдат заплашвани от Диан Иванов, въпреки че те спазват всички норми – от 14 часа до 16 часа не се извършват никакви строителни дейности, в събота и неделя – също.

Преди местните избори във Варна, на които печели ПП/ДБ Благомир Коцев и става кмет на Варна, сегашният му заместник – кмет, се държи скандално и плаши строителите на къщата с: „Вие ще видите какво ще стане, като дойдем на власт! Нов кмет – нови правила! Може всичко да ви е наред и законно, но ще видите какво ще стане!“.

И като на идват на власт в Община – Варна…. то става това „ще видите какво ще стане, нищо, че всичко ви е на ред!“.

Преди обаче да дойдат на власт и да „видите какво ще стане!“, Община – Варна на 25.09.2023 година издава констативен протокол, че строежа на къщата е изряден и съответства изцяло на издадените строителни книжа.

Моментално обаче, веднага след местните избори във Варна, на 6 ноември 2023 година идва първата проверка! Очевидно първото нещо, което е най-важно за Варна, е личната амбиция на авера на ПП/ДБ варненския кмет, да спре на всяка цена абсолютно законово изграждания строеж, защото …. му пречи!

На 6 ноември т.г. е изпратена проверка, която прави констативен протокол, че строежа не бил обезопасен и изисква цялата строителна документация.

На 17 ноември 2023 година вече е изготвен констативен акт от Община – Варна, като изключително странно, същите тези от Община – Варна, които са издали и разрешили всички строителни разрешения и книжа, внезапно НЕ виждат подземния етаж и НЕ го броят и пишат, че била … превишена височината на сградата с три метра, като НЕ отчитат подземния етаж!

На 6 декември 2023 година ПП/ДБ варненският кмет Благомир Коцев, който иначе НЕ подписва купища документи в Общината, защото го било страх да не го подведат, и така блокира работата на служителите с огромен документо-оборот, който НЕ е подписан, набързо, очевидно под давление на авера си заместник кметът Диан Иванов, подписва заповед за спиране на строежа, който „пречи“ на Иванов!:

Преди тази заповед констативния протокол на Община – Варна не е изпратен по надлежен ред, с обратна разписка, както е редно, за да може да бъде обжалван в срок, а е закачен в дъжда на оградата на строежа. Само случайността е тази, която кара собствениците на сградата да видят закачената на оградата хвърчащ документ. Обжалването, естествено, не е прието и следва заповедта на ПП/ДБ кмета Благомир Коцев за спиране на строежа.

Спрян е тока, спряна и вода на строежа.

Заповедтта на ПП/ДБ кмета Благомир Коцев може да бъде обжалвана и ще бъде обжалвана пред Варненския административен съд, както и евентуално нагоре на Върховен административен съд.

Според надлежната строителна документация сигурно е, че собственикът ще спечели делото, но за това ще трябват години, според „бързината“ на нашите съдебни процедури.

Важното е обаче, че личната мъст и личната злобичка на заместник – кметът на Община – Варна, частният адвокат на бизнеса на фамилия Коцеви, са удоволетворени и че същите общинари, които иначе издават законово разрешения за строежа, същите те – след смяната на властта с вече нов началник в лицето на Диан Иванов, спират разрешения от тях строеж с измислени „доводи“, за да угодят на авера на ПП/ДБ кмета на Варна!

Това е „промяната“ във Варна.

Отвратителна кочина.

Afera.bg

«