« Върни се назад Публикувано на 27.06.2023 / 21:57

ПП-ДБ ИЗДИГАТ СИН И ВНУК НА ДС И ЦК НА БКП ЗА КМЕТ НА СОФИЯ – „ПРОСТО ТАТИ“, А ЗА РАЙОНЕН – ОТ БСП

ПП-ДБ издигат син и внук на ДС и ЦК на БКП за кмет на София, а за районен – от БСП

По информация на bTV, eдинствената гражданска и политическа позиция на кандидата за софийски кмет на „жълтопаветниците“ – Васил Терзиев, е участието му в митинг в защита на правителството на Кирил Петков. Господа жълтопаветници, в тези земетръсни времена за къде с кмет без граждански и политически позиции?!, отбелязва във Фейсбук Стела Банкова.

„Просто Киро“ и „Просто татко“, както се самоназова Васил Терзиев, се събраха.

Лустрацията за Христо Иванов, Атанас Атанасов и останалите зомбирани и правещи се на антикомунисти в редиците им свършва там, където започват техните креатури от ДС – децата и внуците на ЦК на БКП и комунистическите служби на обявения за престъпен тоталитарен режим.

Такъв е и слуаят с кандидатурата на ПП-ДБ и „Спаси София“ за кмет на столицата на Република България София – Васил Терзиев, позициониран до заявилият се за новият председател на Столичния общински съвет – Борис Бонев. Днес двамата бяха представени в софийски мол като антипод на ГЕРБ в предстоящата надпревара на местните избори, като лицата на ПП-ДБ за местния вот, докато в същото време Христо Иванов, Атанас Атанасов, Асен Василев и Кирил Петков са парламентарна коалциия с общ кабинет с Бойко Борисов (ГЕРБ).

Още преди дни експредедседателят на  парламентарната комисия по досиетата Методи Андреев разкри от такъв тежък комунистически род, обвързан с ЦК на БКП и Държавна сигурност (ДС) произлиза новизлюпеният IT-ДС политик Васил Терзиев, желаещ да седне в кметския стол на София, за да продължи шлевенето на Петков и комания и от общинските бюджети.

Освен Васил Терзиев, липсата на кадри в редиците на ПП-ДБ стига до там, че за районен кмет на София издигат изключения от БСП Делян Георгиев, на когото ще обърнем специално внимание в края публикацията.

А ето какво споделя Методи Андреев за Васил Терзиев:

Много ми е тежко, че трябва да кажа, че на тези избори, които се задават в София, аз няма да мога да гласувам за кандидата на „умните и красивите“, на моите приятели, ако този кандидат е въпросният Васил Александров Терзиев. Не мога да гласувам за отроче на ДС.

Предстои до дни да се обяви кандидатът на партиите на промяната за кмет на София. Но вместо промяна се подготвя подмяна!

Кой е кандидатът Васил Александров Терзиев? Блестящ предприемач и създател на един от най-успешните старт-ъпи на България. Но ето и друга важна информация за семейството му:

– дядо – ген. лейт. Васил Павлов Терзиев, бивш шумкар, след преврата е бил 22 г. началник на ВКР. После става член на Централната ревизионна комисия на БКП и член на ЦК на БКП. Има всички награди и отличия на НРБ;

– брат на дядото – ген. лейт. Тодор Павлов Терзиев. Партиен секретар на МВР, 15 години началник на IV у-ние на ДС (научно техническо нарравление!). Също награждаван с най-високите отличия на НРБ;

– баща – Александър Василев Терзиев, офицер от ПГУ на ДС;

– чичо (син на втория дядо Тодор) – Павел Тодоров Терзиев, офицер от VI у-ние на ДС. Отговарял за Юридическия ф-т на СУ.

И сега основният въпрос – кое ще има превес за нашите симпатизанти? Партиите на промяната да помислят. Движат се по ръба на бръснач! Помислете, после ще е късно! Толкова от мен.

P.S. Този текст изпратих преди дни на депутатите Иво Мирчев и Мартин Димитров. Мирчев ми предлага на два пъти да се видим, а Димитров е потънал в мълчание. Изпратих го и на Иван Костов – оправда се, че ако ДСБ се отдръпнат от тази кандидатура, ще се разпадне коалицията.”

Иво Инджов:

„КАНДИДАТ БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЗИЦИИ И ХАРИЗМА СРЕЩУ МОДЕЛА „ГЕРБ“ В СОФИЯ…

Големият проблем на кандидатурата на IT предприемача Васил Терзиев за кмет на София (ще бъде издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“) не е ДС миналото на част от семейството му. То може да е проблемно само за онези десни сектанти, които все още виждат навсякъде зловещи ДС мрежи и искат на всяка цена да бутнат МОЧА… Децата не трябва да бъдат оценявани по родителите и предците си, а по собствените им дела и постъпки.

Големият проблем на дигиталния капиталист и бизнес ангел не е и липсата на какъвто и да е опит в градоустройството, както и това че не е заемал никаква поритическа длъжност. Успешният кмет се учи в движение и ако има добър екип и разчита на мнозинство в ОС, може да направи много за града и хората в него.

Големият проблем на един от големите дарители на ПП (заедно с един от партньорите му) е, че хора с пари влизат в политиката. Не е незаконно, важното е каво ще прави занапред в политиката благодетелят.

ГОРЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА КАНДИДАТУРАТА НА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ Е, че той няма нито една ясно изразена политическа позиция. На пръсти се броят случаите, когато въобше критикува нещо в политическия ни живот (например свалянето на Никола Минчев от поста председател на НС миналото лято). Когато го прави, е твърде обран в изказа и говори някакви „общо“ демократични неща, без страт, което става ясно от негов портрет в ‘Свободна Европа’….

Не съм си представял, че Промяната ще подходи по такъв начин срещу пусналия дълбоки корени почти 20 годишен модел „ГЕРБ“ в София…“

Делян Георгиев от БСП, кандидат за районен кмет на ПП-ДБ за София

Въпреки различията в политическите възгледи и идеологии, „демократичната“ коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ изненадващо обяви днес сред тримата си кандидати за районни кметове в София Делян Георгиев, дългогодишен член на Българската социалистическа партия.

С няколко десетилетия в политиката, Георгиев е добре познат със своите социалистически възгледи, които често са в конфликт с принципите на демократичната общност. Въпреки това, „Продължаваме промяната-Демократична България“ очевидно няма хора и прибягва до привличане на кадри от други формации, незавяисимо какви политически възгледи изповядват

Това изненадващо партньорство бележи нова фаза в българската политика, където виждаме как традиционните политически бариери и различия изглежда се разпадат. Но каква е реалната цена на това съюзничество?

Изправени сме пред въпроса – как демократичната коалиция планира да управлява, когато тя не може да се справи с проблема за намирането на подходящи кандидати от собствените си редици? Въпросът остава отворен.

Избирането на Георгиев като кандидат за кмет подчертава отчаяната лиспа на кадри в ПП-ДБ, но връщането им към комунистическот лоно, на което произлизат – БКП и ДС.

Делян Георгиев е кмет на БСП за район „Изгрев“, изключен от партията.

През 2021 г. сложиха за министър, а след това и за премиер син на ДС с двойно гражданство, че едно ДС-IT за кмет на София ли ще ги спре?!

www.liberta.bg

«