« Върни се назад Публикувано на 03.12.2023 / 20:45

ПП „БИЗНЕСМЕН“ НА ВАРНЕНСКИЯ КМЕТ, ЗАД КОЙТО СЕДЕЛИ „МОЩНИ СИЛИ“, ЗА „АФЕРА“: „НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я СПРЕ, А, ЕЙ, НЯМА ДА СПРЕ…“. КОЙ ЩЕ СКОЧИ НА „АФЕРА“, ЗА ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА РАЗМАЗВАЩО РЕСТО. ТЕ И ЗАД АЛЕКСЕЙ УЖ СТОЯХА „МОЩНИ СИЛИ“ И ИМ БЕШЕ „СВОЙ“, АМА ПРИКЛЮЧИ МАЧА И БЕЗ „МАЙДАН“

Кои са тези „мощни сили“, които оставят Благомир Коцев да се пържи под медиен огън, а щели да спрат „майдан“ срещу него?!

„Майдан“ срещу Благомир Коцев не може да има, дори нямат представа какви мощни сили стоят зад него. „Джинсите“ не могат да организират „майдан“, а други нямат интерес“, заяви бизнесмен, който подкрепя кмета.

Кои са тези „мощни сили“, които оставят Благомир Коцев да се пържи под медиен огън, а щели да спрат „майдан“ срещу него?!

 „АФЕРА“ реди атака след атака в медийна канонада, но на фронта не се виждат никакви „мощни сили“, които да подкрепят Благомир Коцев.

Бизнесменът, който заяви, че не може да бъде организиран „майдан“ срещу Благомир Коцев, защото зад него стоят „мощни сили“, също е бил под атака от „АФЕРА“. И?

Той ли не знае, че когато захапе, е като питбул и няма пускане, а всеки опит за повлияване, само усилва захапката? Затова и не казва – „Няма ли кой да я спре, а, ей, няма да спре…“. Ами няма, защото дори няма необходимост „мощни сили“ да стоят зад нея, за да атакува.

Освен това, къде са медиите, които подкрепят Благомир Коцев? Как къде, кой ще скочи на „АФЕРА“, за да се подложи на размазващо Ресто?

И още – „АФЕРА“ вече разполага с медийна платформа, която да мултиплицира атаката, която може да осигури плацдарм за „майдан“, който „мощни сили“ щели да спрат. Как?

Само министърът на финансите Асен Василев може да осуети „майдан“, ако насочи неколкостотин млн и към тези, които могат да го организират.

Това не само няма да спре медийната атака, а дори може да я усили. Така че Благомир Коцев да се готви да играе ролята на кмет под постоянната канонада на „АФЕРА“.

Медийната атака обаче е само част от фронта срещу Благомир Коцев и той ще е под натиск, защото опонентите са наясно, че стана кмет не с подкрепата на ПП-ДБ, която има партиен вот колкото ГЕРБ, загубила кметските избори, а на други фактори.

Това поставя Благомир Коцев в неизгодна позиция. Факторите, които го направиха кмет, защото искаха да свалят Иван Портних, могат да формират мнозинство в Общинсикя съвет, където е реалната власт, без общинските съветници на ПП-ДБ.

Както и да обградят Благомир Коцев със заместник-кметове, които да лобират за техните интереси, както и с техни директори на ключови дирекции в Билдинга.

Как да пропусне при тази разстановка кръгът „Джинсите“, както го определи Благомир Коцев, който всщност е „Маджо&Партньори“, да го атакува?

Победата на Благомир Коцев се оказа Пирова – факторите, които му осигуриха спечелването на балотажа, не застават зад него, защото играта им винаги е била такава – да не са в медийното (която „АФЕРА“ познава и затова дори преекспонира осветяването) и властово полезрение.

Затова Благомир Коцев може да разчита само на подкрепата на онези митични „мощни сили“, които стоят зад него според знаковия варненски бизнесмен, който го подкрепя, както е подкрепял Кирил Йорданов и… Иван Портних.

Само че къде са тези митични „мощни сили“, които стоят зад Благомир Коцев, за да организират медийна подкрепа. Досега само срещата на кмета с министъра на финансите Асен Василев беше знак за подкрепа.

Защо тези „мощни сили“ не организират медийна контраатака като са толкова мощни? Защо не атакуват „Маджо&Партньори“, след като са толкова мощни, нали този кръг загуби изборите.

Когато Добрин Митев загуби кметския вот от Кирил Йорданов, срещу него и бизнес кръга, който го подкрепи, беше организирана мощна атака, въпреки че премиер беше Иван Костов.

 Сега е обратно, атаката е срещу Благомир Коцев, който стана кмет, въпреки че премиерът е от неговата партия, както и срещу факторите, които му осигуриха спечелването на балотажа.

Митичните „мощни сили“, които стоят зад Благомир Коцев според варненски бизнесмен, не предприемат контраатака, което поставя въпроса – разполага ли с такива „мощни сили“ зад гърба си Благомир Коцев?

 Ако Благомир Коцев не получи подкрепа от министъра на финансите Асен Василев срещу атаката (обаче как да я даде, след като ще стане обект на медийна атака), който разполага с властови и финансов ресурс да му даде рамо, защо „Маджо&Партньори“ да не организира „майдан“, с който да го свали?

 „Маджо&Партньори“ обаче може да организира „майдан“, за да свали Благомир Коцев, когато си подготви кандидат-кмет, който да спечели вота и когато успее да пренареди така корпоративиния вот, че да му осигури победата.

 Затова освен министър Асен Василев с насочване на финансов ресурс по мегапроектите към двата кръга и разположението на силите по линия на корпоративния вот, което не е в полза на „Маджо&Партньори“, както и спадът в подкрепата на ГЕРБ във Варна, могат да стопират организирането на „майдан“.

Защото какъв е интересът на „Маджо&Партньори“ да свали Благомир Коцев, ако след това кандидат-кметът на този кръг не спечели кметския вот?

Така че „майдан“ срещу Благомир Коцев скоро може и да няма, но медийната атака ще продължи и дори може да ескалира и той вероятно ще играе ролята на кмет под постоянна медийна канонада, която ще е като СВО – няма да спре, докато не си постигне целите.

 www.bgsniper.com

Бележка на Веселина Томова:

Прочетохме с особено внимание анализа на колегите от сайта БГ Снайпер. И правим тази бележка, не защото АФЕРА е акцентирана чак панически от така наречения коментар на нам си кой бизнесмен, който стоял зад Благомир Коцев и ПП, а за да се впишем знаково.

„Няма ли кой да я спре, а, ей, няма да спре…“, демек АФЕРА, разтревожен бил нам си кой бизнесмен, дето пласира пълни идиотии какви „мощни сили“ седели зад варненския кмет Благомир Коцев.

Те, „мощните сили“, са в час, че не се е родил тоя, който да спре АФЕРА, само „бизнесменът“, който е толкова „бизнесмен“, ако въобще може да се нарече бизнесмен тип, който залага по хазартни сайтове и е известен с такъв прякор, че, айде, от нас да мине, сега няма да го споменем, че то си е направо долна история…

АФЕРА винаги е била опозиция на всяка власт, каквото е истинското призвание на журналистиката.

Ако напушеното, незнаещо къде се намира, така наречено кметче на Варна, избрано със смехотворните 40 хиляди гласа от 281 000 варненски избиратели, на всичкото отгоре станал кмет с налети гласове от бизнесменската партия на ТИМ и компания бизнесмени, както и от Възраждане, си мисли, че АФЕРА няма да му отнесе отнесената глава, да пита Бойко Борисов и десетки, стотици, управленци от всякакъв политически цвят, които АФЕРА освети и ги остави без гащи, за да им лъснат насраните задници.

Трябва да си пълен идиот, каквито впрочем са „простоидиотите“, да „анализираш“ на фона на пълното брутално невежество, непрофесионализъм, безхаберие и скандално нарушаване на всякакви законови и морални норми на „кметското управление“ на Благомир Коцев, и да се фокусираш как нямало как да му спретнат „майдан“.

Фактът, че изобщо ти идва на акъла да мислиш за „майдан“, значи или си напълно наясно що за идиоти са „твоите“, или си тъп като гьон. Що се отнася до „анализиращия“ бизнесмен, АФЕРА знае, че е тъп. Като гьон.

Няма никаква нужда от никакъв „майдан“. И от „Маджовци“, и от „джинси“ няма никаква нужда – да спрятат „майдан“ срещу ПП/ДБ Благомир Коцев.

То на тоя да му излезеш зад ъгъла и да му викнеш: „Пу! Заплюх те!“  и е паднал без някой изобщо да го е бутнал.

ТИМ-аджиите си знаят изобщо защо се набутаха в тая хава и защо не смеят да гъкнат, кой ги „наведе“, и защо сега нямат очи да изокат даже, след като години преди да прегърнат сега Коцев, го давеха в две капки вода, и защо „клекнаха“ иначе „големите босове“. Те си знаят, ама и АФЕРА знае.

Момчето кметче и невчасовата му компания, отсега влизат ахмашката в капана. Не знам какви „мощни сили“ седят зад тях, ама Пеевски само да вдигне пръст и Асен Василев се насира. А защо се насира Асен Василев, знае Пеевски, ама и АФЕРА знае. Тъй че да не стане така – преди напушеното кметче на Варна да изгърми… „леля Асена“.

Те, че пари ще им налеят на тия клоуни, представлявани от ПП/ДБ Благомир Коцев, дето ядат кебапчета, кюфтета и шопски салати в кметския кабинет и го обърнаха на кръчмата „Хоризонт“, ще им налеят, обаче отсега да им е ясно, че тези вече предварително „разпределени“ и „наместени“ ресурси към алчните им покровители и към още по-алчните им „партньори“ от бизнесменската партия, имат една много важна особеност.

Ресурсите са заредени с „невидим дрон“. И работата на някои специални хора, както и на АФЕРА, е, просто да наблюдават на брега на реката кой „труп“ първи ще мине…, за да го „погребат“ на показ в името на обществения интерес.

Апропо, те и зад Алексей уж стояха „мощни сили“ и им беше „свой“, ама приключи мача и без „майдан“.  И АФЕРА овреме го предупреди, ама който не слуша какво говори АФЕРА, тъй става.

Благомирчо е просто една клоунска кукла на конци. Която даже е още по-зловредна и от ГЕРБ Портних, защото благодарение на едно ментално разбрицано тревопасно нещо, наричащо себе си кмет на Варна, зависимо, без грам качествен екип, безхаберно и манипулируемо, още отсега превърна Община – Варна в частно търговско дружество, управлявано от измамници и лапачи.

Всяка „мощна сила“, която и да е тя, използва такива льольовци и „просто идиоти“, докато им са необходими като уж „нови лица“, пускайки ги напред на амбразурата, и после ги приключва.

Преди това обаче АФЕРА и приятели ще си свършат работата.

Хайде, бакалъм.

«