« Върни се назад Публикувано на 14.03.2023 / 9:56

ПО „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ – КОКАИН И АМФЕТИ НЕ СЕ ЛОВЯТ! ЧУВАЛИТЕ С КИНТИ ОТ „МИТНИЦИ“ НАДМИНАХА ПО ТЕЖИНА И ТЕЗИ НА БОКО ТИКВАТА! АШКОЛСУН, РАДЕВ!

АФЕРА ЕДИНСТВЕНА досега показва корумпирания и порочен „път на копринката“ на аватара на Румен Радев – Николай Копринков и компания.

АФЕРА единствена показа видео с „подаръчнот пликче“, получено от Пламен Узунов при назначенията в Агенция Митници, което Румен Радев замете, на което не реагира, и така опъна още по-.здрав чадър над корупцията на СВОИТЕ!

АФЕРА изнесе единствена на показ и разговор в Президенството, при назначаването на шефовете на Агенция Митници, където присъстват Николай Копринков, Румен Радев, Пламен Узунов и един бизнесмен /П.Б./, близък до Узунов и Радев. Тогава в прав текст бизнесменът им казва, че трябва да са идиоти за да назначат такива стари корумпета за шефове на Агенция Митници.

Радев мълчи като пън, докато неговите Копринков и Узунов вече са наредили „правилните“ назначения.

АФЕРА публикува част от записа от разговора си с въпросния Копринков в Президентството, на който Копринков натрапчиво, без дори и Веселина Томова да акцентира върху Агенция Митници, непрекъснато „гузен негонен бягаше“, рецитирайки, че „никого не познава в Митниците и никого там не е назначавал“. И лъже нагло!

Сега публикуваме анализа на Института за пътна безопасност.

ПО „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ – КОКАИН И АМФЕТИ НЕ СЕ ЛОВЯТ!

ЧУВАЛИТЕ С КИНТИ ОТ „МИТНИЦИ“ НАДМИНАХА ПО ТЕЖИНА И ТЕЗИ НА БОКО ТИКВАТА! АШКОЛСУН, РАДЕВ!

АНАЛИЗ

на Института за пътна безопасност

От началото на годината загиналите от ПТП са 82 души, което е с 10% повече спрямо същия период на 2022 година. Тенденцията за увеличаване на жертвите, тежко ранените и броя тежки ПТП се запазва и през тази година (виж таблица 3).

През последните две години МВР, ръководено от назначените от президента Румен Радев министри Бойко Рашков и Иван Демерджиев, регулярно анонсираше мерки за противодействие на пътнотранспортния травматизъм. Акцент беше поставян на засиления контрол при управлението на МПС след употреба на наркотици. При сравнителен анализ на данните за периода 2020-2022 година се констатира увеличение на ПТП след употреба на наркотични вещества с над 90% спрямо 2020 година (виж таблица 1). По реда на Закона за достъп до обществена информация Институтът за пътна безопасност заяви и на 2 март получи от МВР данни за заловените количества кокаин и амфетамини за периода 2020-2022 година. Според предоставените данни (виж таблица 2), през 2021 година заловеният кокаин е 2,8 кг. при 863 кг. през 2020 година. През 2022 година заловеният кокаин е едва 10,8 кг. При заловените амфетамини положението е същото. Данните показват, че през 2021-2022 година разкриването и залавянето на наркотици в България не е било сред приоритетите на МВР.

Институтът за пътна безопасност поиска информация за заловените количества наркотик на границата от Агенция „Митници“, която е „под шапката“ на министъра на финансите. От получения на 13 март отговор се установява, че през последните две години заловеният на границата наркотик е с около 90% по-малко от 2020 година (виж таблица 4).

Статистическата информация еднозначно показва, че през последните две години МВР и Агенция „Митници“ не противодействат ефективно на трафика и разпространението на наркотици. Това създава условия за многократно нарастване на предлаганото количество наркотици на територията на Р. България, спад на цената им, а от там и до повишаване на употребата им, в това число и от водачи на МПС. Бездействието на политическото и професионално ръководство на МВР и Агенция „Митници“ има пряко отражение върху пътния травматизъм и увеличения брой жертви от ПТП спрямо 2020 година.

Институтът за пътна безопасност настоява компетентните органи да извършат обективно и всестранно разследване по оповестените данни и установят касае ли се за престъпно бездействие на МВР и Агенция „Митници“ и чия е персоналната отговорност за това, като проверят и публично достъпната информация за касателство на президентските съветници Пламен Узунов и Николай Копринков с наркоразпространението в България.

«